![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma iertati ca pun aceasta intrebare la care ati putea spune ca din nou este un subiect de barfa, dar am nevoie de un raspuns. De ce calugarii vorbesc de rau de maici si de ce maicile vorbesc de rau de calugari? Adica daca vei merge la o manastire de monahi iti va spune cine stie ce de manastirea din apropiere sau din indepartare, care este de maici, cine stie ce, si viceversa. Va multumesc si ma iertati.
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu am auzit așa ceva. De ce nu-i întrebi pe ei sau ele? Crezi că e vreun monah sau vreo monahie printre noi?
Sau mai bine, după părerea mea spusă clar cu o doză de mândrie, de ce nu alungi gândul ăsta, căci eu cred că nu-ți e de vreun folos duhovnicesc.
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur) |
|
|||
|
|||
![]()
Credeti ca daca i-as intreba mi-ar raspunde. Si da mi-ar putea fi de un folos asta in cazul in care as urma aceasta cale si atunci bineinteles ca ar trebui sa aleg o manastire si m-ar face sa inteleg totusi de ce exista aceasta problema. Adica totusi daca esti calugar nu trebuie sa urasti femeia dar nici daca esti maica sa urasti barbatul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Laicii sunt copleșiți de idealizarea monahismului dar monahii sunt mai realiști....știți voi.... diferența dintre turist și rezident.
|
||||
|
||||
![]()
Eu niciodata nu am auzit asa ceva. De unde le scoateti?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mai merg la o manastire de maici si imi spun despre calugari tot felul de lucruri, iar cand am stat de vorba cu un calugar dar cu un rang mai mare mi-a zis despre maici. Ambii vorbind in general nu despre o manastire anume. As prefera sa le pastrez anonimatul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum te-ar ajuta mai bine in viata? Poate face acest raspuns o diferenta neta in existenta ta? Daca da ,cum???
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La cealalta extrema, din punctul meu de vedere, cred ca pot sa spun ca se afla Manastirea Sihastria. Indiferent de perioada in care mergeam, acolo am cunoscut monahi a caror har dadea pe-afara, fie ca vorbim de cei care-ti primeau pomelnicile, fie de cei de la bucatarie, brutarie, etc... Pentru ei eram exact ceea ce sunt: un strain si un pacatos. Dar m-au tratat ca pe un frate fata de care pareau sa aiba foarte multa intelegere si bunatate. Intotdeauna vizita acolo mi-a facut mult bine, chiar daca poate nici nu realizam asta in primele zile. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa esti tu noroc sa dai peste astfel de "reprezentati" ai vietii de manastire + ghinionul sa generalizezi..
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O intrebare la care nu gasesc raspuns depre viata lui isus | alexica | Generalitati | 107 | 25.06.2011 23:02:10 |
O intrebare fara raspuns! | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 1 | 27.12.2010 19:59:39 |
O intrebare, la care nu gasesc raspuns! | nede_mar | Intamplari adevarate | 2 | 01.06.2009 11:20:58 |
caut un raspuns | izmenuzza | Generalitati | 15 | 12.05.2009 00:17:07 |
Caut un raspuns | Mit_I | Botezul | 10 | 26.11.2007 00:53:33 |
|