![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Yasmina. Dar un raspuns clar tot nu am primit, desi il banuiesc, asa cum am exprimat ceva mai sus. Hehe, imi place mai mult cand suntem de acord, desi esti o "adversara" buna cand vine vorba de discutii in contradictoriu. Imi placi. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Astazi daca esti tinar candidat la preotie exista posibilitatea sa ti se puna in fata (cel mai frecvent dar nu unic) obligatia de a-ti face biserica (adica sa te ingrijesti si sa stringi atitia bani pina este gata lacasul si unul de marime mica costa 5-7 miliarde) sau daca ti se da un post intr-o biserica deja existenta ti se recomanda sa cotizezi la forurile ierarhice .
Insa forurile ierarhice cotizeaza la biserica ta in constructie , de cele mai multe ori, subsimbolic , ca si sponsorizare ,uneori sumele situiindu-se intre 0,5- 1,5 % din valoarea bisericii . Desi aceasta este realitatea si poruncile totusi nu se poate sa nu se puna intrebarea : de ce unii se ascund dupa perdele de muselina ori in limuzine extra iar altii sunt pribegi din usa in usa ? Si cu toate acestea situatia este ingaduita de Dumnezeu insasi tocmai pt. a se vadi cei virtuosi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imi plac"adversarii"de discutii ca tine,inteligenti,cu bun simt... Numai bine.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunteti cumva candidat la preotie si vi s-a impus sa ziditi biserica sau sa cotizati ierarhilor? Am impresia ca vb pe aici din povestile de la coltu strazii.....
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]()
Patriarhul României circulă, de regulă, cu Mercedes Vito, un automobil decent, nici modest nici ostentativ. Am vreo trei cunoștințe care dețin mașini identice.
Discuția de față îmi amintește de indignarea lui Iuda pentru gestul risipitor al femeii care a vărsat mir pe capul Mântuitorului, ce dragoste de săraci l-a apucat subit! 300 de dinari.... câți săraci au rămas nemâncați datorită acestui act aparent nechibzuit!
|
||||
|
||||
![]()
Acesta nu este autoutilitara ? E de cartofi, nu e de "patriarhul Romaniei".
|
||||
|
||||
![]()
Eu ma intristez cand vad ca multi oameni vad in Biserica numai latura umana...
Or, Biserica este o institutie divino-umana, si mai mult divina decat umana.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=Kyl6CMdfgAk
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citit cu atentie toate raspunsurile si parca lipseste ceva... Dar... s-o luam incet. Frate Zaharia, de data asta se pare ca-ti arati adevarata infatisare. Chiar nu inteleg de ce vorbesti astfel. Nu e nici o diferenta intre pozitia ta si a unui sectar care merge din usa in usa sa faca prozeliti. Tu din ce secta faci parte?
Despre a doua poza nu vreau sa comentez. Dumnezeu stie ce-o fi. Despre prima, sunt mai multe variante, doar impresia la prima vedere este cu adevarat ciudata. Imi amintesc cum Umbrarescu, pentru o operatie pe care i-a facut-o un profesor din Iasi, i-a oferit la cateva saptamani dupa, cadou o masina de teren. Am vazut cu ochii mei cum oameni cu multi bani, care-si pot permite, ar face orice sa le mai ierte Dumnezeu din pacate. Iar pentru asta, dupa posibilitati, fac donatii. In general aceste donatii se rezuma la vesminte, obiecte bisericesti sau ajutoare in bani, dar se intampla ca altii sa fie mai practici si stiu ca preafericitii se mai si deplaseaza din cand in cand. Astfel insista, asa cum stiu ei ca au insistat si cand au corupt oameni de mare influenta pentru contracte preferentiale, si reusesc sa isi descarce constiinta de pacatele facute. Daca Dumnezeu ii iarta sau nu, asta e mai greu de stiut si nu e subiectul acestui topic. |
|