Citat:
În prealabil postat de ioanna
Esti cam impertinent, baiatule. Atata timp cat bradul se impodobeste in unele parohii, inseamna ca Biserica nu se opune unui obicei laic, ce nu intra in contradictie cu invatatura crestina.
|
Se impodobeste pentru copii de cele mai multe ori! Eu nu am zis ca e pacat,sau ca nu te poti numi crestin daca ai impodobit brad,insa NU e ceva cu radacini crestine! Este o traditie occidentala si punct! Indiferent ca va convine sau nu!
@CelMandru,cum ai vrea sa vorbesc? De 10 pagini incoace mi se dau numai replici la misto,raspunsuri pe langa,reprosuri,critici etc. Si pentru ce? Pentru mandria de a nu recunoaste sub nicio forma ca bradul nu are niciun fundament crestin?? Priveste problema mai in ansamblu. Daca si un copilas de 7 ani a constientizat si rationat ca NU e normal ca un brad sa fie taiat pentru o pofta de-a noastra de 2 saptamani,si mai ales ca nu e deloc necesar,de ce noi,cei care ne numim "maturi",nu putem atinge macar nivelul acelui biet suflet nevinovat,ce numara nu mai mult de 7 primaveri?
Eu sunt dispus si sa cred ca aveti dreptate,daca imi veti aduce argumente cu fundament crestin,teologic. Insa voi continuati cu mandrie sa ma faceti pe mine in toate felurile si tineti mortis la punctul vostru de vedere,desi culmea,nu are nicio legatura cu crestinismul!