Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 19:12:25
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul
indiferent cum suntem, sa nu uitam sa fim oameni pentru ca daca judecam dupa aparente si imediat aruncam cu noroi nu trebuie sa ne mai miram ca la fel de aspru va fi si Dumnezeu cu noi. e bine pentru noi, pentru pacea noastra sa nu ii privim pe ceilalti de sus, nu suntem sus, toti avem pacate, pentru a ne mantui nu trebuie sa fim desavarsiti pentru ca asta ar insemna ca nimeni n-ar mai ajunge in rai.
Daca ajuta imi cer scuze. Sincer
Vechi 21.12.2011, 19:20:34
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Implicit

cine sunt eu sa te iert? mie nu mi-ai gresit cu nimic.

cred ca toti suntem tentati sa judecam, sa stigmatizam, insa niciodata sa nu uitam ca, cu aceeasi ravna vom fi si noi judecati, de asta mi-e frica mie, iar pacatele noastre cu ce sunt mai presus decat ale celorlalti?

Lucian, daca ti-am gresit cu ceva te rog sa ma ierti, poate am reactionat si eu prea dur.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 19:30:47
N.Priceputu
Guest

Implicit

Ecaterina, te rog nu te întrista. Poate și răspunsul meu te va fi rănit, deși nu asta am vrut. Întrebarea ta fusese scurtă și nu mi-am dat seama din ea cât de serios pui problema botezului.
Nu te grăbi să tragi concluzii cu privire la forumiștii de aici. Dacă vei avea răbdare, vei vedea că sunt de toate felurile. Mulți sunt oameni deosebiți, cum nu prea ai ocazia să întâlnești.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 19:57:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Ecaterina, te rog nu te întrista. Poate și răspunsul meu te va fi rănit, deși nu asta am vrut. Întrebarea ta fusese scurtă și nu mi-am dat seama din ea cât de serios pui problema botezului.
Nu te grăbi să tragi concluzii cu privire la forumiștii de aici. Dacă vei avea răbdare, vei vedea că sunt de toate felurile. Mulți sunt oameni deosebiți, cum nu prea ai ocazia să întâlnești.

cu siguranta si eu am gresit, poate nu m-am exprimat cum trebuie.

am sa va povestesc ce mi s-a intamplat acum 1 an. am cunoscut un copil dintr-o familie saraca, nebotezat fiind si desi sufletul imi spunea sa-i fiu nasa, toata lumea imi era impotriva. am scris un mail unui preot, ar fi trebuit sa am un duhovnic care sa ma sfatuiasca, dar Dumnezeu m-a indrumat pe alta cale spre un preot care m-a ajutat foarte mult cu sfaturile lui. printre randuri, mi-a urat sa fac fata ispitelor si piedicilor si sa fac tot posibilul sa botez copilul respectiv (impropriu spus sa-l botez) daca asta simt. numai la aceste vorbe m-am gandit timp de 6 saptamani, timp in care sotul meu era impotriva. pana in ziua botezului nu a fost de acord cu acest lucru, el nevrand sa intre in biserica (a trait intr-o familie de crestini dupa evanghelie), in cele din urma (dar nu in final) a acceptat sa ma lase sa-l botez singura si in ziua botezului singur mi-a spus sa-i pregatesc haine sa mearga la botez unde l-a si tinut in brate pe finutul nostru drag si i-au si dat lacrimile de bucurie ca are un finut. tot atunci l-am intrebat pe acest preot cum pot eu sa imi fac datoria de nasa daca sunt la cateva sute de km de copil si mi-a spus ca nu imi pot anula aceasta sansa din start si simplul fapt ca-l botez si am grija sa-i trimit cate ceva lui si fratilor lui si este bine.

cati nasi isi fac datoria cu adevarat? eu, personal nu cunosc niciunul. nasa copiilor mei a reusit sa ramana insarcinata cu primul copil dupa ce l-a botezat pe primul meu copil, iar a doua oara dupa ce l-a botezat pe al doilea, multi ani nu a reusit sa ramana insarcinata (si n-are avorturi cum ar gandi unii), dar Dumnezeu a rasplatit-o pentru fapta buna daruindu-i proprii copii.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 20:11:48
N.Priceputu
Guest

Implicit

Da, nu mulți nași își fac datoria, și printre ei sunt și eu. Căci sunt nașul unui nepot de soră, pe care îl văd mult prea rar. Iar lucrul ăsta mă neliniștește și n-aș vrea ca cineva să facă la fel ca mine.

Cât privește lucrurile minunate de care vorbești că s-au întâmplat după ce cineva a devenit naș, le cred pentru că am fost și eu martor la așa ceva. O mamă care dorea ca fiica să i se mărite (cred că trăia necununată) a nășit o pereche de miri, iar la scurt timp i s-a măritat și fiica (din păcate niciuna dintre căsnicii n-a durat).
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 20:41:23
Senior Member

Implicit

nu sunt in masura sa dau sfaturi, nici eu nu stiu daca fac tot ce ar trebui sa fac pentru acel copil, dar ai putea ca de ziua lui, de sarbatori, din cand in cand sa iti trimiti cate ceva, sa ii intrebi parintii daca are nevoie de ceva (copilul) si daca ai posibilitatea sa il ajuti, poate sa il ajuti cu un sfat, sa-l sustii moral in ceea ce doreste sa faca, sa-l inveti sa fie un om de cuvant si cu frica de Dumnezeu, poti incerca sa faci asta prin telefon daca nu il poti intalni foarte des.

copilul care se va naste si al carui nasa voi fi este foarte aproape de mine si cu ajutorul lui Dumnezeu ii voi fi alaturi de-a lungul vietii asa cum le sunt copiilor mei.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 20:43:52
N.Priceputu
Guest

Implicit

Finul meu nu duce lipsă de nimic din cele materiale. Nevoile lui sunt duhovnicești, iar eu nu m-am învrednicit să-l văd măcar în cele patru posturi, să-i vorbesc de Dumnezeu, să-l duc să se spovedească și să se împărtășească, să-l îmbisericesc.
Sper să fii o nașă mai bună decât mine.

Last edited by N.Priceputu; 21.12.2011 at 20:46:23.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imi doresc sa am casa mea! cred_cu_adevarat Generalitati 127 04.09.2013 20:42:35
Ce imi doresc de la sf nicolaie ionut12 Generalitati 4 07.12.2010 09:20:38
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 13 03.08.2007 21:26:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 0 20.01.2007 08:33:31