![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Sunt doar ispite.
Atat timp cat pacatele nu le-ai omis intentionat nimeni nu se va supara pe tine. Mai ales daca te caiesti cu adevarat de ele. Daca e ocupat parintele sau nu? De ce nu lasi pe Dumnezeu sa randuiasca. O zic din experienta: o prietena care avea duhovnic in alta parte a dat telefon sa vada daca e liber, si i s-a zis ca nu, dar sa vina la slujba duminica daca vrea. Si cum ii era si tare dor de parintele ei s-a dus. Si asa a randuit Dumnezeu ca oamenii aceia care trebuiau sa vina cu probleme la parintele respectiv nu au mai venit, si a avut o zi intreaga pt ucenica lui. Alte dati s-a intamplat sa nu aibe, dar daca iti este cu folos iti va randui Dumnezeu sa poti vorbi cu el. Iar daca nu esti pregatita le va aseza asemeni cu folos. Ideea e ca, oricum ar fi sa le primesti cu inima senina.
|
||||
|
||||
![]()
Draga ''Pacatoaso'' si eu sint ca dumneavoastra mai ales inainte de spovedanie ma chinuie diferite ginduri -poate asa poate altfel etc.
Vreau sa va spun sa aveti grija cum luati lucrurile si aceasta poate fi ca o ispita, am citit ca diavolul pe cei sensibili ii face super sensibili pina ii netrebnicesc Diavolul îți exploatează sensibilitatea, te face să examinezi prea minuțios unele lucruri, iți lipește mintea acolo și te chinuiești fără folos. Sufletul mare si gingas (sensibil) nu se foloseste de cercetarea minutioasa a pacatelor sale, pana ce se va intari duhovniceste, pentru ca vicleanul il lupta atunci cu sensibilitatea exagerata, ca sa-i creeze neliniste . Vicleanul nu merge contra noastra, ci potrivit cu apele noastre. Adicai ncearca sa mareasca hohotele si mahnirea ca sa intrsiteze sufletul si sa-l inece cu nelinisteŽ.ł Cei sensibili vor trebui sa fie foarte atenti la prihanirea de sine,pentru ca vicleanul incearca sa-i aduca la deznaddejde (prin sensibilitate exagerata Nu sint cuvintele mele ci ale unor oameni mari. va recomand : Cuviosul Paisie Aghioritul despre oamenii sensibili aici http://www.scribd.com/doc/35820048/C...enii-Sensibili Mi se pare ca sinteti o persoana sensibila apropo si eu sint asa. Doamne ajuta sper ca vam ajutat cumva. Last edited by Sanduu; 22.12.2011 at 22:33:53. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=pacatoasa..; (cu mila de sine, cu crutarea de sine, cu purtarea baticului)
Ce pacat e asta cu baticul ,dezvolta te rog ca nu pricep? |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=florinna01;418033][quote=pacatoasa..; (cu mila de sine, cu crutarea de sine, cu purtarea baticului)
Ce pacat e asta cu baticul ,dezvolta te rog ca nu pricep?[/QUOTE] Iertare pentru greseala de exprimare, voiam sa spun pentru nepurtarea baticului. Multumesc tuturor pentru ajutor. Oricum de atunci au trecut 2 ani si intr-adevar am realizat ca toate acestea(cu amintirea pacatelor) au fost un dar de la Dumnezeu, insa din lipsa de experienta, din prea multa sensibilitate si din lipsa de comunicare cu duhovnicul(trebuia sa ii spun deschis ce simt si prin ce perioada trec) am cazut ca o netrebnica si pacatoasa(cum imi e si unsername-ul ![]() Si da, domnule Ioan Cezar, bine ar fi fost daca i-as fi marturisit duhovnicului gandurile acestea. Dar toate acestea au fost spre smerirea mea. Ma tem in continuare de astfel de ispite, insa nadajduiesc ca prin mila lui Dumnezeu si rugaciunile si sfaturile duhovnicului sa fiu pazita de astfel de ispite. Multumesc inca o data din suflet pentru sfaturi si daca mai doriti sa imi spuneti ceva sau daca am gresit cu ceva in marturisirea pe care v-am facut-o puteti sa ma corectati cu drag. Ce sa zic? Sunt o oita mai mica ce vrea sa gaseasca drumul spre Iubirea adevarata, Hristos, si se cam impotmoleste uneori ![]() Sarbatori fericite in continuare. ![]() Last edited by pacatoasa..; 28.12.2011 at 21:47:01. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=pacatoasa..;418644]
Citat:
Un lucru e clar: spovada este bună, adică duce cu adevărat la remisiunea păcatelor, dacă îndeplinim condiția de a spovedi toate păcatele de care ne amintim, în urma unui efort de examinare a conștiinței. Odată primită dezlegarea, sufletul nostru este din nou în stare de grație sfințitoare. Cu alte cuvinte, suntem iertați de consecințele spirituale ale tuturor păcatelor, atât ale celor de care ne-am amintit și le-am mărturisit, cât și ale celor pe care nu ni le-am putut aminti.
|
|||
|
|||
![]()
Legat de topic si de ultimul tau mesaj, draga "oita", citesc o carte pe care o recomand cu toata caldura: "Viata launtrica", autor Sfantul Teofan Zavoratul.
Pentru topic - capitolul despre ascultare, despre raportul cu parintele duhovnic. Rar am citit ceva mai limpede si mai convingator pe aceasta tema. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! | Ana-Maria N | Umanitare | 42 | 08.04.2012 15:12:22 |
LA MAI MARE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 15 | 11.07.2011 18:40:58 |
Am o mare dilema | andrei23 | Botezul | 6 | 14.06.2011 07:24:19 |
cel mai mare pacat, sau cea mai mare minciuna | zuzu17 | Intamplari adevarate | 9 | 05.01.2010 12:44:56 |
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare | mara2008 | Generalitati | 7 | 25.12.2009 22:35:45 |
|