![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Colind (Vasile Voiculescu)
In coliba intunecoasa Din carne si os lucrata A intrat Hristos deodata Nu faclie ce se stinge, Nu icoana ce se frange, Ci El Insusi, trup si sange Preschimbat pentru faptura Intr-o scumpa picatura, Dulcea Cuminecatura. Coliba cum L-a primit S-a facut cer stralucit Cu bolta de margarit Si pe ea soare si stele Cu luceferi printre ele. In mijloc tron luminos Si pe el Domnul Hristos Care mult se bucura Duhul Sfant Se alatura Si acolo ramanea Si acum si pururea. Si noi Doamne ne-am sculat Colibele am curatat Usi, ferestre, toate-s noi. Doamne, intra si la noi! Trup tu dormi, Domnul te paste! Suflete, scoli si cunoaste Luminos Prunc ca Se naste In pestera inimii, in palatul Treimii. Dara Pruncul cine mi-I? Mi-e Hristosul Dumnezeu Coborat in pieptul meu. Maica Sfanta-n brate-L tine, Duhul Sfant cu drag L-alina, Ingeri cu raze se-nchina. Nu dorm, trupul meu imi spune Ci-nclestat de grea minune Stau in muta rugaciune Sa mai misc nu se cuvine, Caci cu harul care vine, Raiul tot se afla-n mine. Va cer si eu tuturor iertare, poate am ranit pe cineva prin cuvinte lipsite de dragoste. Va imbratisez pe toti in inima mea: imi pare rau doar ca nu va pot vedea la fata, insa e tare bine ca sunteti. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nasterea Maicii Domnului in iconografie | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 12 | 26.12.2013 00:11:35 |
NASTEREA MAICII DOMNULUI | georgeval | Diverse Sarbatori | 53 | 07.09.2013 22:56:58 |
Nasterea Domnului | elenavioletacocos | Secte si culte | 17 | 14.12.2009 18:45:51 |
Pastorala de Nasterea Domnului a IPS Irineu | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 29.12.2008 04:25:29 |
Nasterea Domnului | georgeval | Generalitati | 1 | 23.12.2007 23:57:41 |
|