Citat:
În prealabil postat de heaven
Deci,daca am inteles bine,considerati ca exista suflet,doar atata vreme cat se afla in trup,dupa care nu mai exista nimic.
|
De fapt, noi considerăm că omul nu are un suflet, ci
este un suflet. Este o ființă vie, un suflet viu... așa cum spune Scriptura.
Citat:
Bine,avand in vedere ca suntem crestini,de aici se nasc multe semne de intrebare,inclusiv sensul mantuirii,al faptului ca Iisus a inviat din morti.Sau probabil inexistenta raiului si a iadului,caci daca nu mai exista nimic dupa,ele nu ar mai avea vreun sens.
|
După viață urmează moartea, iar după moarte învierea. Doar în condițiile învierii putem vorbi de o răsplătire (în Rai) a celor drepți, respectiv de o pedepsire (în foc) a celor nedrepți.
Citat:
Ori,daca Dumnezeu isi retrage "suflarea de viata" la El,inseamna ca ea ajunge la Dumnezeu,deci tot ar rezulta o continuitate.
|
Chiar și așa, această "suflare de viață" nu este o entitate conștientă care să-și continiue existența întreruptă de moarte într-o lume presupus paralelă.
Citat:
Insa,ce m-ar interesa,pe langa aspectele pur religioase,este felul in care cei care au o astfel de credinta percep viata si moartea.
|
Dacă dăm ascultare Sfintei Scripturi, totul devine logic: viața este viață și moartea este moarte. Cele două noțiuni nu se mai amestecă rezultând un amalgam ciudat ce anulează însăși necesitatea învierii. Dacă dogma nemuririi naturale a sufletului ar fi adevărată, învierea ar fi fără sens. Dacă "
sufletul" trece într-o altă sferă a existenței - existență în care are parte de sentimente, simțuri, bucurii și tot ce presupune viața (chiar anumite atribute ce-i revin exclusiv trupului) la ce-ar mai fi necesară învierea?
Citat:
Adica,nu stiu,mie personal mi-ar fi greu sa accept ca totul se incheie in momentul in care trupul fizic a murit.Mi-ar deforma intreaga perceptie despre viata,moarte,valori personale si mi-ar fi greu sa mai vad sensul in multe alte aspecte ale existentei mele...
|
La fel de greu îmi este mie să accept o teorie care în plus este și nebiblică, ea fiind importată din filosofia păgână.