Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2011, 14:09:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Deci,daca am inteles bine,considerati ca exista suflet,doar atata vreme cat se afla in trup,dupa care nu mai exista nimic.
De fapt, noi considerăm că omul nu are un suflet, ci este un suflet. Este o ființă vie, un suflet viu... așa cum spune Scriptura.

Citat:
Bine,avand in vedere ca suntem crestini,de aici se nasc multe semne de intrebare,inclusiv sensul mantuirii,al faptului ca Iisus a inviat din morti.Sau probabil inexistenta raiului si a iadului,caci daca nu mai exista nimic dupa,ele nu ar mai avea vreun sens.
După viață urmează moartea, iar după moarte învierea. Doar în condițiile învierii putem vorbi de o răsplătire (în Rai) a celor drepți, respectiv de o pedepsire (în foc) a celor nedrepți.

Citat:
Ori,daca Dumnezeu isi retrage "suflarea de viata" la El,inseamna ca ea ajunge la Dumnezeu,deci tot ar rezulta o continuitate.
Chiar și așa, această "suflare de viață" nu este o entitate conștientă care să-și continiue existența întreruptă de moarte într-o lume presupus paralelă.

Citat:
Insa,ce m-ar interesa,pe langa aspectele pur religioase,este felul in care cei care au o astfel de credinta percep viata si moartea.
Dacă dăm ascultare Sfintei Scripturi, totul devine logic: viața este viață și moartea este moarte. Cele două noțiuni nu se mai amestecă rezultând un amalgam ciudat ce anulează însăși necesitatea învierii. Dacă dogma nemuririi naturale a sufletului ar fi adevărată, învierea ar fi fără sens. Dacă "sufletul" trece într-o altă sferă a existenței - existență în care are parte de sentimente, simțuri, bucurii și tot ce presupune viața (chiar anumite atribute ce-i revin exclusiv trupului) la ce-ar mai fi necesară învierea?

Citat:
Adica,nu stiu,mie personal mi-ar fi greu sa accept ca totul se incheie in momentul in care trupul fizic a murit.Mi-ar deforma intreaga perceptie despre viata,moarte,valori personale si mi-ar fi greu sa mai vad sensul in multe alte aspecte ale existentei mele...
La fel de greu îmi este mie să accept o teorie care în plus este și nebiblică, ea fiind importată din filosofia păgână.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31