Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2011, 22:39:00
ioan cezar
Guest

Implicit

Am auzit la Trinitas TV o vorba spusa de preotul cel mai indragit din Campina (al carui nume imi scapa acum): "Cand nu mai poti vorbi cu fiul tau despre Dumnzeu, vorbeste cu Dumnezeu despre fiul tau!"

Acum 10 ani, cand eram la inceputul experientei de consilier, am fost solicitat de o familie, destul de instarita (si preocupata sa isi sporeasca buna stare), sa ii ajut in legatura cu fiul, care era .... satanist.
Nu aveam cunostinte despre asa ceva, dar m-am dus sa vad ce bazaconie mai e si asta.
Cand l-am cunoscut, influentat si de spusele parintilor, prima impresie a fost ca baiatul, un adolescent de 14-15 ani, e indracit. Mi s-a ridicat si parul si pulsul cand i-am vazut privirea, mimica, iar cand i-am auzit vocea am crezut ca e cazul s-o sterg urgent.
Dar am ramas, am schimbat cu parintii cateva vorbe de fata cu baiatul, apoi, sesizind ca nu dau navala demonii peste mine, mi-am luat inima-n dinti si l-am rugat pe baiat sa facem o plimbare pe afara, prin cartier.
Ne-am plimbat, i-am vorbit despre mine, am scos de pe maneca o serie de glume din bagajul meu de cartier, am fumat cateva tigari impreuna, a mai inceput sa povesteasca si el una-alta si... la un moment dat mi-a spus sec care era problema.
Nu pot sa spun detalii, ci precizez concluzia: copilul era bolnav, sufleteste, extrem de speriat si incurcat, epuizat de griji, iar cauza de fond era lipsa de afectiune si de atentie a parintilor. In mintea lui insingurata el socotise ca gasise, in sfarsit, o solutie, o cale, direct proportionala cu egoismul parintilor axati pe afirmare sociala, de a le capta atentia. Astepta ca ei sa se schimbe putin, sa se dezvolte la nivelul noului standard - de parinti ai unui adolescent viu, in plina dinamica -, sa isi aduca aminte ca e si fiul lor prezent pe acolo, ca are o viata de adolescent pe care nu o poate (con)duce bine de unul singur.
Era modul lui de a cere ajutor. Prin revolta. Impinsa la extrem.

P.S. Multumesc, Scotland, pentru meditatia pe tema parabolei Fiului Ratacitor!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce nu-ti va cere Dumnezeu niciodata . . . ! cristiboss56 Pocainta 1 24.07.2013 22:24:15
O familie cere ajutor pentru copiii lor Adriana Cluj Umanitare 0 28.05.2012 17:42:54
GHERGHE GENTIANA STEFANIA va cere ajutor. georgeval Umanitare 4 28.06.2011 15:04:20
CE NUUUU ITI VA CERE DUMNEZEU cristina_roxana Reguli in Biserica 5 19.10.2010 22:20:48
Obama cere ajutor lumii!!! andreicozia Teologie si Stiinta 1 09.05.2010 20:47:32