Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2011, 15:15:53
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Așa frate... parcă mai seamănă acum a adevăr!
E drept că Dumnezeu ne-a creat ca să trăim veșnic, să nu murim niciodată, dar uite ce a adus păcatul pe această planetă! În consecință, Domnul va face și această lucrare stranie (Isaia 28,21 în original), această operațiune străină iubirii Sale, dar necesară pentru eradicarea păcatului.

Da, viață veșnică. Deocamdată avem parte de o viață vremelnică, după care urmează o moarte și ea vremelnică, apoi învierea și viața cea veșnică! Asta spune Scriptura, asta cred.

Nicio grijă, n-am înțeles nici măcar pentru o secundă că sufletul ar fi nemuritor prin sine însuși, nemurirea o acordă (condiționat) Singurul care are nemurirea (1 Tim.6,16). Și dacă e Singurul, în mod cert nu mai sunt alții!
Și va da nemurirea desigur, dar la final, nu în momentul morții

Biblia spune clar că omul are suflare de viață (duh, spirit). Suflet este, datorită acestei scântei de viață de la Dumnezeu în corpul lui.
Nu are rost sa reiau multimea versetelor care atesta existenta sufletului. Au fost postate de "n" ori si ai trecut ca si vasinec foarte usor peste ele ignorandu-le.
Vechi 30.12.2011, 15:25:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Nu are rost sa reiau multimea versetelor care atesta existenta sufletului. Au fost postate de "n" ori si ai trecut ca si vasinec foarte usor peste ele ignorandu-le.
Mă repet, pentru a nu știu câta oară în ultimii trei ani:

Nu am cerut texte care să "ateste existența sufletului", ci faptul că (chipurile) "sufletul e nemuritor".

Succes!
Vechi 30.12.2011, 15:28:23
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Doctrina ortodoxa arata ca sufletul poate fi nimicit de cine l-a creat adica de Dumnezeu. Nu e normal? Fac o paranteza si spun ca Dumnezeu nu nimiceste sufletul deoarece ne judeca dupa faptele bune sau rele care le-am facut. Scrasnirea dintilor!Dar sufletul e diferit de corp. Cand spunem ca Iisus este primul inviat din morti o spunem ca e primul inviat in corp perfect! Ai vazut ce a spus Pavel (din cate stiu eu) : doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;

Last edited by bairstow; 30.12.2011 at 15:31:28.
Vechi 30.12.2011, 15:30:30
mihai07
Guest

Implicit

Citat:

Nu am cerut texte care să "ateste existența sufletului", ci faptul că (chipurile) "sufletul e nemuritor".

Succes!
Postarea mea de pagina anterioara ai citit-o?
Daca da, se pare ca nu ai inteles-o.
Vechi 30.12.2011, 15:33:24
Senior Member

Implicit

Sufletul e nemuritor in masura in care Dumnezeu e nemuritor! Daca e atotputernic nu se poate autodistruge? Iar te impiedici de litera baietas. Citeste geneza. Ce zice Domnul? "Sa nu mancati din el si nici sa nu va atingeti de el, ca sa nu muriti." Au murit cand au mancar din rod? Nu au murit! Dar corpul a devenit muritor ! vezi daca interpretezi aiurea poti spune ca Dumnezeu i-a mintit pe Adam si pe Eva ca ei nu au murit! Litera ucide Duhul da viata!
P.s Se stie ca celule se regenereaza si nu ar trebui sa imbatranim niciodata! Dar in Adn-ul nostru a fost introdus ceva care ne facem sa imbatranim! Care imbatraneste celule care ar trebui sa se regenereze! Acela e pacatul. Ve-ti muri ve-ti avea ceva adaugat in corp care va v-a imbatrani!

Last edited by bairstow; 30.12.2011 at 15:42:04.
Vechi 30.12.2011, 15:39:44
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:

Succes!
Nu vreau sa se inteleaga ca te vanez si m-am ferit sa ma tin scai de cineva anume ca sa vad ce greseli face. La tine totusi ceva iese vizibil in evidenta: in primul rand nu-ti place sa asculti si parerea celuilalt si chiar crezi ca stapanesti bine Adevarul.

Citat:
Faptul ca ai 1269 de mesaje in cateva luni imi inspira o oarecare inversunare si mandrie, nicidecum smerenie si meditatie.
DAR, cine esti tu oare? Care dintre cei bannati? Sustii ca de trei ani incoace/gura nu-ti mai tace, dar sub acest user esti inregistrat din iulie acest an...
Ce ganduri te anima si a cui voie o faci, oare?
Vechi 30.12.2011, 15:42:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Fac o paranteza si spun ca Dumnezeu nu nimiceste sufletul deoarece ne judeca dupa faptele bune sau rele care le-am facut.
Ești un maestru al parantezelor [strâmbe, nu drepte]!
Tocmai s-a postat Matei 10,28 care te contrazice flagrant! Dumnezeu nimicește (άπόλλυμι) sufletele nepocăite la judecata finală.

Citat:
Ai vazut ce a spus Pavel (din cate stiu eu) : doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
Aceea era doar o dorință a lui. El nu spune că în trupul lui s-ar afla un mic homunculus numit "suflet" ce stă încătușat, așteptând momentul în care să se desprindă de carcasă și să zboare spre înălțimi. O fi fost Pavel un filosof, dar nu a fost [păgân ca] Platon!
Vechi 30.12.2011, 15:43:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Nu vreau sa se inteleaga ca te vanez si m-am ferit sa ma tin scai de cineva anume ca sa vad ce greseli face. La tine totusi ceva iese vizibil in evidenta: in primul rand nu-ti place sa asculti si parerea celuilalt si chiar crezi ca stapanesti bine Adevarul.

Faptul ca ai 1269 de mesaje in cateva luni imi inspira o oarecare inversunare si mandrie, nicidecum smerenie si meditatie.
DAR, cine esti tu oare? Care dintre cei bannati? Sustii ca de trei ani incoace/gura nu-ti mai tace, dar sub acest user esti inregistrat din iulie acest an...
Ce ganduri te anima si a cui voie o faci, oare?
Munca lui e aceasta.Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. (1Pet.5:8)
Poate nu e el diavolul dar face lucrarea lui.
Vechi 30.12.2011, 15:47:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Ești un maestru al parantezelor [strâmbe, nu drepte]!
Tocmai s-a postat Matei 10,28 care te contrazice flagrant! Dumnezeu nimicește (άπόλλυμι) sufletele nepocăite la judecata finală.

Aceea era doar o dorință a lui. El nu spune că în trupul lui s-ar afla un mic homunculus numit "suflet" ce stă încătușat, așteptând momentul în care să se desprindă de carcasă și să zboare spre înălțimi. O fi fost Pavel un filosof, dar nu a fost [păgân ca] Platon!
Citez biblia ta :28. Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena. A pierde ceva undeva nu inseamna a nimici! La a doua fraza Pavel spune clar :doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos. Cum sa se desparta de trup si sa fie cu Hristos? Daca nu are trup dupa logica ta e mort, deci nu are cum sa fie cu Iisus daca e mort!
Ps daca suflarea de viata vine de la Dumnezeu dupa mintea ta de ce Domnul sa o piarda? A murit trupul de ce sa moara si suflarea de viata care e a Domnului?!?

Last edited by bairstow; 30.12.2011 at 15:52:14.
Vechi 30.12.2011, 15:54:02
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Daca nu are trup dupa logica ta e mort, deci nu are cum sa fie cu Iisus daca e mort!
Asta e problema ca nu prea are logica .
Auzi aia e numai o dorinta a lui Pavel dar el nu e pagan ca noi .Da ce-a vrut sa spuna mai crestinule ? Cum adica doresc sa ma despart de trup si sa fiu cu Hristos ? Tu nu vezi ca esti intr-o fundatura ?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31