Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2011, 23:19:38
morroshan morroshan is offline
Member

Data înregistrării: 06.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Am raspuns cat de simplu am putut, printr-un exemplu concret. Inteleg cam ce ati fi vrut dvs., dar nu am cum sa dau un raspuns exact, standard. Nu exista asa ceva.

Nu este corect. Paganul de care v-am vorbit, incalca unele din Cele 10 Porunci. Nu stia despre ele. Dar, ce stia respecta. Iar, mai tarziu, va respecta ce va afla si va sti. Nu va avea o inima impotrivitoare. Iar Dumnezeu asta vede si judeca: atitudinea inimii (de ascultare, din dragoste sau de impotrivire - uneori prin diferite artificii, cum ar fi justificarile teologice).
Nu vorbesc de legea care o respecta ci cea pe care nu o respecta. In primele trei capitole din Romani Dumnezeu arata ca nici cei ce sunt sub lege (evrei) nici cei ce nu sunt sub lege (greci) au pacatuit impotriva lui Dumnezeu

Romani cap 3:
9 *Dar ce? Avem noi vreo precădere? Nicidecum. Căci am învinuit mai înainte și pe iudei, și pe elini, că toți sunt sub păcat,*
10 *După cum este scris: "Nu este drept nici unul;*

Cum poate judeca Dumnezeu pe cei care nu au legea?
Romani 2 ne spune
14 *Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,*
15 *Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără,*

Ca sa nu mai lungim vorba, cand spune aici fapta legii scrisa in inimile lor (v15) include cele 10 porunci sau nu?
Vechi 30.12.2011, 23:21:27
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de morroshan Vezi mesajul
Nu vorbesc de legea care o respecta ci cea pe care nu o respecta. In primele trei capitole din Romani Dumnezeu arata ca nici cei ce sunt sub lege (evrei) nici cei ce nu sunt sub lege (greci) au pacatuit impotriva lui Dumnezeu
CORECTURA***
am vrut sa zic si cei ce sunt sub lege si cei ce nu sunt

:))
Vechi 31.12.2011, 00:25:23
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Stai liniștit: ne facem că nu te-am auzit... Numai să nu ne împuști cu arma aia din avatar...
de fapt personajul e un robotel destul de filozofic in cea mai mare parte a timpului,asa ca stai linistit.
Vechi 31.12.2011, 04:36:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
de fapt personajul e un robotel destul de filozofic in cea mai mare parte a timpului,asa ca stai linistit.
Ah, m-am mai liniștit... dar tot tresar cînd aud pocnetele petardelor pe afară...
Vechi 31.12.2011, 09:10:26
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ca sa nu mai lungim vorba, cand spune aici fapta legii scrisa in inimile lor (v15) include cele 10 porunci sau nu?
Credeam ca s-a lamurit problema aceasta. Nu prea inteleg ce urmariti, dar puneti o intrebare lipsita de logica. Cum ar putea paganii sa aiba inscrisa in inimile lor toate Cele 10 Porunci? Nu ar mai fi pagani. Doar crestinii le au inscrise pe toate, pentru ca le-au fost facute cunoscute.

V-am dat exemplul concret a unui pagan si ce avea inscris in inima lui. Nu stiu ce nu este clar.
Vechi 31.12.2011, 14:50:53
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Credeam ca s-a lamurit problema aceasta. Nu prea inteleg ce urmariti, dar puneti o intrebare lipsita de logica. Cum ar putea paganii sa aiba inscrisa in inimile lor toate Cele 10 Porunci? Nu ar mai fi pagani. Doar crestinii le au inscrise pe toate, pentru ca le-au fost facute cunoscute.

V-am dat exemplul concret a unui pagan si ce avea inscris in inima lui. Nu stiu ce nu este clar.
Haideti sa ne intoarcem la pasajul din Coloseni capitolul 2

13. Iar pe voi care erați morți, în fărădelegile și în netăierea împrejur a trupului vostru, v-a făcut vii, împreună cu Sine, iertându-ne toate greșealele;
14. Ștergând zapisul ce era asupra noastră, care ne era potrivnic cu rânduielile lui, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce.

Cum se stie Colose a fost o provincie in Turcia moderna care era in mare parte alcatuita din neamuri dar si o mare comunitate de evrei. Acelasi mix de populatie se afla si in biserica din Colose.
Acuma in versetul 13 vorbeste in prima parte doar neamurilor (voi erati morti....)dupa care, incepand in ultima parte a versetului se adreseaza la toata lumea (evreu si neamuri) (iertandu-ne toate gresealele). A zice ca "stergand zapisul ce era asupra noastra" se refera la legea scrisa de Moise este ca si cum ai spune ca legea scrisa de Moise era asupra neamurilor.
Vechi 01.01.2012, 12:48:34
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Acuma in versetul 13 vorbeste in prima parte doar neamurilor (voi erati morti....)dupa care, incepand in ultima parte a versetului se adreseaza la toata lumea (evreu si neamuri) (iertandu-ne toate gresealele). A zice ca "stergand zapisul ce era asupra noastra" se refera la legea scrisa de Moise este ca si cum ai spune ca legea scrisa de Moise era asupra neamurilor.
Nu știu cum ar fi putut Pavel să se exprime altfel adresându-se ambelor categorii. De asemenea, nu e de neglijat faptul că primii creștini din rândurile neamurilor au primit odată cu Evanghelia (propovăduită, căci cea scrisă încă nu exista) și toată moștenirea spirituală a evreilor, incluzând aici desigur Scripturile [Vechiului Testament].
Când Pavel scria în epistola sa despre χειρόγραφον, cu siguranță atât iudeo-creștinii cât și creștinii proveniți dintre neamuri știau la ce se referă.
Vechi 08.05.2012, 14:56:56
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Luca 23:56 s-au întors și au pregătit miresme și miruri. Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, după Lege.

ce rezulta de aici? ca Domnul murise iar femeile care venisera cu Isus din Galileea au tinut Sabatul. Deci ce concluzie tragem? ca niciodata in timpul vietii Lui, Domnul nu a invatat ca Sabatul a trecut sau ca a fost schimbat cu Duminica, pentru ca daca ar fi invatat asa, acele femei nu s-ar mai fi odihnit in Sabat.
Vechi 08.05.2012, 15:01:01
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
Luca 23:56 s-au întors și au pregătit miresme și miruri. Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, după Lege.

ce rezulta de aici? ca Domnul murise iar femeile care venisera cu Isus din Galileea au tinut Sabatul. Deci ce concluzie tragem? ca niciodata in timpul vietii Lui, Domnul nu a invatat ca Sabatul a trecut sau ca a fost schimbat cu Duminica, pentru ca daca ar fi invatat asa, acele femei nu s-ar mai fi odihnit in Sabat.
Femeile acelea erau evreice, respectau Legea Veche. In timpul vietii Lui Iisus nu existau crestini.
Vechi 08.05.2012, 15:02:18
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Femeile acelea erau evreice, respectau Legea Veche.
bine, dar legea libertatii in Christos (Iacov 1:25, numita lege desavarsita) a fost data in primul rand pentru evrei, nu?

Last edited by JoyDivision; 08.05.2012 at 15:05:38.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? iRoDiOn Spiritualitatea ortodoxa 25 10.08.2012 17:35:13
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Pentru mine astazi s-a nascut o stea! nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 28 19.03.2009 16:15:31