![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Suntem amandoi de acord ca doar "cuvantului" Lui Hristos poate invia un mort. Acum am inteles si ca nu sustineti ca suflarea de viata, cum ii spuneti dvs este "lipita" de trup si dupa moarte ci se intoarce la Dumnezeu. Raspund la asta mai jos. Din punctul meu de vedere ati facut niste afirmatii fara acoperire si ele ne pot duce la niste erezii grave. Ce inseamna ca Iisus si-a dat duhul? Ca firea umana a incetat sa mai existe? Ca partea umana din Hristos nu mai exista? Ca a disparut? Fiul e Persoana a II-a a Sf Treimi. Hristos e Dumnezeu si om. Hristos S-a pogorat la Iad. Asta inseamna ca exista si firea umana. Deci? Citat:
Discutia cu privire la Sanul lui Avraam nu ati avut-o cu mine, asa ca... nu raspuns. Sanul lui Avraam reprezinta o "denumire" alternativa pentru Rai, deci e "buzunatul drept". Citat:
Daca ma gandesc bine diferenta in mare e de termeni. Eu ii zic suflet dvs suflare de viata. Eu ii zic om viu, dvs suflet viu. Dar sunt cam acelesi. Distictia este faptul ca eu spus ca sufletul are existenta data de Dumnezeu si ca e constient si fara trup, dvs ca nu. Citat:
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. Pentru ca "Pamantul" nu va mai putea suporta faradelegile ce se savarsesc si Hristos le va pune capat 2. Judecata de Apoi. Si am mai explicat care sunt implicatiile si diferentele dintre Judecata Particulara si cea Universala.
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Judecata de Apoi (atât faza I cât și faza a II-a) tot în Cer se va ține. Doar faza a III-a (faza executorie, osânda) va avea loc pe pământ, dar aceasta va avea loc la "a 3-a" Lui venire nu la a 2-a... Nah, că ți-am mai dat un motiv de divagație cu perdele de fum... poți să-mi mulțumești! Adevăratul motiv pentru care vine (și motivul acesta e scris) este să ne ducă Acasă: "Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." (Ioan 14,3 - versiunea Sinodală)
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 10:43:28 |
| SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 03:05:27 |
| Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 19:49:29 |
| Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 01.04.2009 00:59:56 |
| despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 16:07:31 |
|
|