![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inca o data eu nu am sustinut ca a predicat rataciri. Nu am vazut filmuletul si nici nu ma intereseaza sa il vad. Doar ca din punct de vedere al canoanelor si al riscului a ceea ce ar putea intelege credinciosul din biserica nu trebuie sa fie invitat respectivul pastor. Despre asta e vorba.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, să vorbească în biserică, să zicem după Liturghie, nu cred că ar fi interzis. Uitați, este un protestant care vorbește mult prin bisericile catolice, îl cheamă Bach.... |
|
||||
|
||||
![]()
Așa cum unii au fantezii sexuale, eu am avut o fantezie că dl cătălin2 se convertește și devine catolic. Se făcea că, auzindu-l pe protestantul ăla, Bach, propovăduind non-verbal în Catedrala Sf Iosif, se urcă la etaj unde e corul și stropește orga cu agheasmă, la fiecare clapă murmurând: "de toată slujirea lui, de toată trufia lui, de toată slava lui".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica învață, pentru că are autoritatea, și i-a fost dat, că dacă în ultimele momente ale vieții mai sus arătații nu s-au pocăit, se află sigur în iad. Cine știe dacă ? Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dupa care a sunat ceasul...te-ai trezit si ai vazut ca e dimineata nu? Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai vroiam sa va cer linkul, dar am observat ca cineva a si postat ceva acolo recent. Va multumesc!
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Mihnea Dragomir;419602]Nu cred că greșeala ține de flexiunea gramaticală. Ce-ar fi să-i spunem "penticostal" și nu "sectar" și nici măcar "sectant", atâta vreme cât nu a făcut nimic rău ? Înțeleg că eroarea canonică este a ortodoxului care l-a invitat și nu a penticostalului care a răspuns invitației. Omul predică ceea ce știe el: chestii din religia lui, doar nu era de așteptat și nici nu a fost invitat ca să abjure și să devină ortodox.
Dealtfel, mulți predicatori ar avea ceva de învățat de la Vladimir Puștan. Eu l-am ascultat în câteva rânduri cu mult folos. Am ascultat înregistrări pe net, îmi dau seama ce efect pot avea cuvintele lui față către față. Omul stăpânește o admirabilă oratorie omiletică, așa cum era o dată, îm vremurile vechi. Începe de obicei normal, domol, apoi se aprinde pe măsură ce vorbește. Predica lui este un crescendo. Dar ce discutam noi aici? Oratoria e importanta sau Adevarul si credinta adevarata, dreapta? Ma scuzati, dar orator poate fi oricine asta inseamna sa il chemam sa predice in biserica chiar daca credinta sa este gresita? Si este sectant, oricat incercati sa il scuzati. Acest om este un fariseu care merge pe la diverse culte nu stiu ce interes are ,dar faptul ca isi face cruce in biserica ortodoxa desi nu crede in ea, il face automat un ipocrit. Din nou imi cer scuze dar eu nu vad absolut nici o diferenta intre acest pastor, desi penticostal si predicatorii mormoni, Martori ai lui Iehova sau chiar secta aceea a doamnei Desanca, nu stiu daca ati auzit de ea, toti sunt sectanti. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Cand au plecat apostolii sa predice | calandrin | Din Noul Testament | 0 | 20.11.2009 09:16:57 |
Vinul si Biserica ortodoxa | LapetiteMoc | Generalitati | 15 | 02.10.2009 23:26:05 |
Biserica ortodoxa siriana | dmb | Despre Biserica Ortodoxa in general | 18 | 17.01.2009 22:58:33 |
|