![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Lucian poti te rog frumos sa-mi dai ca exemplu cateva minuni din zilele noastre care pot fi puse fara drept de indoiala pe seama lui Dumnezeu ?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ca sa nu spuneti ca nu am raspuns si la intrebare, Sf Moaste sunt minuni care nu pot fi contestate, Lumina Sfanta (nu vorbim de prostii gen fosfor care aprinde lumanarea), vindecari dovedite medical, minuni de natura sufleteasca. Viata insasi e o minune. E plin de minuni "mici" in viata de zi cu zi. Dar din pacate si din invataturi gresite sigur nu se nasc minuni.
|
|||
|
|||
![]()
Altcineva spune ca a fost ajutat citind Talismanul, Visul Maicii Domnului sau alte carti care nu au legatura cu ortodoxia. Superstitii.
In primul rand acestea sunt "talismane" la propriu si aceste credinte sunt straine de Biserica. De curiozitate va intreb care este provenienta acestor talismane, cine le editeaza si cu ce scop? si eu sunt de parere ca sunt superstitii! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si nu este vorba despre o parere personala ca sunt superstitii. Exista si declaratii ale bisericii in acest sens, dar si daca aceste ar lipsi, exista niste aberatii in cartile respective... Dar cel mai grav lucru este ca ele se vand in unele bisericii si manastiri. Sau ca unii preoti recomanda sa fie citite.
|
||||
|
||||
![]()
Acum mi-am adus aminte: alte minuni false care atrag "credinciosi" sunt spectacolele cu "exorcizari". Omul vrea sa vada efecte imediate. Mantuirea si viata viitoare nu reprezinta o certitudine pentru ei si astfel credinta nu ii intereseaza, ii intereseaza concretul. Chiar daca este fals si este o iluzie. Oamenii aia i-ar apara pe "preotii-guru-exorcisti" cu pretul vietii. Si nu exagerez. S-ar lepada de credinta pentru ca nu invatatura ii intereseaza. Nici viata viitoare. Ci trairea care ii impresioneaza in momentele de "spectacol".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata situatii care pot pune pe ganduri: - exista oameni care s-au sinucis pentru ca nu au primit o tigara... (macar ca refuzul le-a aratat, in mintea lor care avea nevoie de ajutor specializat in Urgenta, ca nu mai au nici o valoare pentru nimeni) - in practica medicala, ne spunea profesorul de psihiatrie la facultate, intalnim cazuri cand pacientul este salvat de la moarte fie prin substanta care l-a adus in pragul mortii fie prin altceva (diazepam, sa zicem si glucoza). Iar daca nu avem la indemana acel altceva, singura sansa e sa ii mai dam putina otrava (de care organismul este dependent), iar prin aceasta sa castigam timp, pacalind sevrajul. Altfel pierdem un om care ar fi putut sa fie, ulterior, prin tratament adecvat, recuperat. Nu de putine ori, ca urmare, pesemne ca or fi existat unii medici care s-au rugat sa pice de undeva un deget de alcool, ca sa nu moara pacientul cu delirium tremens, de pilda. Imi place sa cred ca nu pot judeca pe un fumator inrait care se roaga, cu disperare, pentru o reducere la tigari pana cand eu insumi nu l-am ajutat, deja, sa traiasca fara drog. |
|
|||
|
|||
![]()
Si, poate, nici macar atunci!
Ba, inca, tocmai atunci se cuvine mai putin (constient fiind ca nu eu, ci Domnul l-a mantuit de necaz). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
imi amintesc de cand eram clasa a 8a si aveam comentariile pentru treapta 1 de liceu. cum pe vremea aceea aveai foarte greu acces la materiale pentru documentare, mama imi facuse rost de un set de comentarii facute de un profesor universitar. nu am inteles nimic. aveam un amic, ce a vrut sa inceapa viata de credincios in forta, cum zici. si si-a ales ca duhovnic pe pr. Ghelasie de la Frasinei, decedat de cativa ani. in afara de canonul de post si rugaciuni, l-a oprit de la Sfanta Impartasanie pe termen nelimitat. asa am inteles eu. urma ca parintele sa-l impartaseasca atunci cand il va considera vrednic. a urmat canonul cu sfintenie. problema a fost ca parintele a murit dupa cativa ani. si nimani nu avea curajul sa se bage. pana la urma a gasit pe cineva. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Canoanele spun ca in cazul decesului duhovnicului pacatele pot fi dezlegate de un alt duhovnic.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar virtutea lui era mare. caci, din spusele lui, fusese un alcooloic notoriu. imi spunea: nici nu imi aduc aminte de cate ori m-am trezit dimineata in sant plin de noroi si voma. un caz fericit cum zici. dar cati din cei ce vin cu entuziazm la credinta, reusesc sa se mentina pe linie, cand duhovnicul le-o reteaza scurt: 7 ani oprire de la impartasanie? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minuni | Georgiana1995 | Generalitati | 12 | 19.04.2013 17:30:36 |
Minunile false si adevaratele minuni | georgeval | Generalitati | 19 | 31.07.2009 14:21:11 |
minuni | silana | Intamplari adevarate | 0 | 22.07.2008 18:14:23 |
Minuni | MadalinS | Intamplari adevarate | 8 | 19.03.2008 16:49:32 |
|