Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Grasule da-mi te rog cel/cele mai clare versete din NT care sustin starea de inconstienta si le analizam amandoi,fara graba,in perioada ce urmeaza.Hai sa vedem ce intelegem diferit.PS:crestin vorbind iti urez ce este sa stai cu bucurie in fata Lui.
|
Imi place exprimarea ta: "intelegem diferit". Asta denota respect pentru celelalt care nu este de aceeasi parere cu tine.
Singurele versete din NT, referitoare la starea de inconstienta a celor adormiti (morti), care imi vin in minte acum, sunt cele care descriu invierea diferitelor persoane: invierile facute de Domnul Iisus Hristos sau invierea Tabitei (facuta de Sfantul Apostol Petru - Fapte cap. 9).
Nu se spune nimic despre ceea ce au "trait" acesti inviati din morti, in "perioada intermediara" (in timpul mortii). Cred ca tacerea celor inviati este un argument pentru "somnul" fara de cunostinta in care au fost.
Voi mai "sapa" dupa verste (din NT) care sutin starea de inconstienta de pe timpul mortii. Deocamdata atata pot.
Am si eu o intrebare: ce te faci sa crezi ca starea de inconstienta de pe timpul mortii, descrisa in VT, nu ar mai fi valabila si in NT. Ai versete care sa arate ca moartea si invierea Mantuitorului au schimbat starea de pe timpul mortii?