Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2012, 05:54:38
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

După atâtea sfaturi cucernice, și fără îndoială folositoare, referitoare la administrarea deșeurilor acumulate în trecut și gestionarea eficientă (duhovnicește) a prezentului încă netocmit dar care-și așteptă plinirea vremii, cred că ar mai fi de făcut ceva cu cea mai improbabilă și proteică dimensiune a timpului, viitorul.
Ce fac împreună cu ”alesul”, în afară de (supra)viețuirea împreună, copii, situație materială ș.a.? Doar consum rezonabil partea de istorie personală de până la moarte?
Întreabă-L pe Domnul unde ți-ai ascuns talanții pentru Împărăție, dacă s-a întâmplat să uiți că ai primit și așa ceva încă din momentul când ai trecut, virtual, de la moarte la viață prin apa botezului. Cu alte cuvinte, cere-i Domnului un proiect de viață liturgică, adică împreună-lucrătoare cu El, cu soțul încă ascuns vederii tale, cu Biserica și cu tot cosmosul teofor văzut și nevăzut. Poate o să-ți sune straniu (cred că așa și este) ce-ți scriu eu aici, dar înainte de a cere ceva lui Dumnezeu, ar fi bine să te gândești la o ofertă. Și când n-ai nimic ce să-i oferi din cele de dinafara ta, dăruiește-te pe tine însuți cu tot ești și vei fii. Cere de lucru pentru Împărăție și Domnul îți va da și partener cu care să poți lucra, chiar dacă o vreme o să stai pe la poartă ca să-ți educi răbdarea și să arăți că vrei cu adevărat.

Last edited by Mihailc; 07.01.2012 at 05:59:52.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2012, 14:15:14
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Un simplu search pe google :)

http://www.sfaturiortodoxe.ro/nunta/...ex-pereche.htm

http://psalmidetrebuinta.blogspot.co...satorie-1.html

Si la maslu se mai zic.

Cel mai important mi se pare ca nu iti mai pui speranta doar in tine,si lasi totul in voia Domnului .
Reply With Quote
Vechi 07.01.2012, 17:31:41
carmen1980 carmen1980 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.01.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Un simplu search pe google :)

http://www.sfaturiortodoxe.ro/nunta/...ex-pereche.htm

http://psalmidetrebuinta.blogspot.co...satorie-1.html

Si la maslu se mai zic.

Cel mai important mi se pare ca nu iti mai pui speranta doar in tine,si lasi totul in voia Domnului .
Va multumesc, le voi citi.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2012, 19:18:52
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu mereu recomand in astfel de situatii cartea lui Danion Vasile, "Cartea nuntii", care contine si niste recomandari, atat duhovnicesti, cat si lumesti, dar si rugaciunile pe care le-ati solicitat:

http://www.danionvasile.ro/cartea-nuntii.php
Vechi 07.01.2012, 21:12:37
Annyta
Guest

Implicit Multumesc

Multumesc si eu, glykys, pentru carte. Pare interesanta. Sper sa am timp sa o citesc si sa-mi fie de folos :-)
Reply With Quote
Vechi 07.01.2012, 23:54:41
florinna01
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
După atâtea sfaturi cucernice, și fără îndoială folositoare, referitoare la administrarea deșeurilor acumulate în trecut și gestionarea eficientă (duhovnicește) a prezentului încă netocmit dar care-și așteptă plinirea vremii, cred că ar mai fi de făcut ceva cu cea mai improbabilă și proteică dimensiune a timpului, viitorul.
Ce fac împreună cu ”alesul”, în afară de (supra)viețuirea împreună, copii, situație materială ș.a.? Doar consum rezonabil partea de istorie personală de până la moarte?
Întreabă-L pe Domnul unde ți-ai ascuns talanții pentru Împărăție, dacă s-a întâmplat să uiți că ai primit și așa ceva încă din momentul când ai trecut, virtual, de la moarte la viață prin apa botezului. Cu alte cuvinte, cere-i Domnului un proiect de viață liturgică, adică împreună-lucrătoare cu El, cu soțul încă ascuns vederii tale, cu Biserica și cu tot cosmosul teofor văzut și nevăzut. Poate o să-ți sune straniu (cred că așa și este) ce-ți scriu eu aici, dar înainte de a cere ceva lui Dumnezeu, ar fi bine să te gândești la o ofertă. Și când n-ai nimic ce să-i oferi din cele de dinafara ta, dăruiește-te pe tine însuți cu tot ești și vei fii. Cere de lucru pentru Împărăție și Domnul îți va da și partener cu care să poți lucra, chiar dacă o vreme o să stai pe la poartă ca să-ți educi răbdarea și să arăți că vrei cu adevărat.
Cel mai pertinent raspuns l-ai primit deja.Pe langa Mihailc as vrea sa adaug ............. uneori ma vad pe mine in ceea ce ai scris aici ,acum 2-3 ani,e o tensiune asupra femeii de 30 de ani necasatorita ,nimic mai fals si mai primitiv,nu stim noi ce cale ne alege Domnul spre mantuire.Daca nu a aparut aceasta inseamna ca nu esti pregatita inca.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2012, 12:08:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinna01 Vezi mesajul
Cel mai pertinent raspuns l-ai primit deja.Pe langa Mihailc as vrea sa adaug ............. uneori ma vad pe mine in ceea ce ai scris aici ,acum 2-3 ani,e o tensiune asupra femeii de 30 de ani necasatorita ,nimic mai fals si mai primitiv,nu stim noi ce cale ne alege Domnul spre mantuire.Daca nu a aparut aceasta inseamna ca nu esti pregatita inca.
foarte adevarat. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc C-tin Generalitati 27 11.10.2017 17:07:48
Sufletul pereche Costica Dima Generalitati 69 26.10.2013 05:42:28
Un suflet trist... ladyanda Generalitati 82 26.03.2011 01:31:26
suflet gol diador Generalitati 18 28.09.2009 19:30:07
Exista suflet pereche? mehiel Nunta 16 24.10.2008 23:50:10