Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Sfanta Liturghie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2012, 18:48:32
BebeGeo BebeGeo is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2012
Religia: Ortodox
Implicit

mesaj sters

Last edited by BebeGeo; 22.05.2013 at 16:37:01.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2012, 23:38:14
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BebeGeo Vezi mesajul
Daca dau in fiecare duminica liturghie cu numele strabunicilor mei raposati(care au murit demult) si se aduna dupa mai mult timp 40 de liturghii sau mai multe, aceste 40 de liturghii facute cu intrerupere au acelasi efect ca cele 40 de liturghii care se fac in zile consecutive si imediat dupa moarte? multumesc!
Dar de ce nu vrei tu sa dai la manastire un pomelnic pentru 40 de liturghii neintrerupte? Se da si o sticla de vin si o punga de faina (pentru prescuri).
Daca stai in Bucuresti, ai de unde alege: Cernica, Radu-Voda, Antim, Darvari. Plus Patriarhia si Sf. Spiridon Nou.
Si ii pomenesti si la biserica, atunci cand te duci.
Vechi 12.01.2012, 16:03:29
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Smile

Citat:
În prealabil postat de BebeGeo Vezi mesajul
Daca dau in fiecare duminica liturghie cu numele strabunicilor mei raposati(care au murit demult) si se aduna dupa mai mult timp 40 de liturghii sau mai multe, aceste 40 de liturghii facute cu intrerupere au acelasi efect ca cele 40 de liturghii care se fac in zile consecutive si imediat dupa moarte? multumesc!
Are efect dragostea si credinta ta, si a preotului care savarseste Liturghia la care se pomenesc.
Dumnezeu ajuta dupa credinta noastra si dupa cat de mult ii iubim pe cei pomeniti, iar nu pentru ca efectuam o formula magica (7 preoti, 7 manastiri, de 3 ori in genunchi si coate inconjurat biserica, 40 de liturghii sau mai stiu eu ce).

Unul care iubeste sincer pe cineva adormit si are credinta isi face semnul crucii si se usureaza si se bucura cel adormit pentru gandul lui, pe cand altul fara iubire da pomelnice toata viata si nu il ajuta pe cel adormit.

Revenind la problema initiala: daca se face imediat dupa ce moare omul, il ajuta de pe atunci, dar daca se face pomenirea mai tarziu (din cauza ca nu a fost nimeni disponibil atunci), nu-i nimic e bine ca se usureaza atunci.
Cat despre zile, cand se pomeneste zilnic se usureaza zilnic, daca doar duminica, atunci doar duminica, si in zilele pentru care te rogi pentru ei.

In alta ordine de idei, gaseste un preot bun si daruit slujbei sale, si pomeneste-ti bunicii, strabunicii si pe cine stii ca mai are nevoie nu doar 40 de zile sau 40 de saptamani duminica, ci cat de des poti, fie la Liturghie, fie acasa.

Stiu preoti daruiti care nu arunca pomelnicele pana nu isi noteaza numele intr-un carnetel (mai ales cand stiu de la cine vine pomelnicul, si stiu cine sunt persoanele de pe foaie) si ii pomenesc la proscomidie pentru tot restul vietii sale de slujitor in Biserica, adica la fiecare Liturghie.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Minunea cu slujirea Sf. Liturghii de catre 3 copii yo_mama_cool Intamplari adevarate 4 14.08.2013 21:40:32
Liturghii multiple Hector Sfanta Liturghie 3 09.09.2010 17:48:00
Talcuirea Dumnezeiestii Liturghii andrei_im Teologie si Stiinta 6 04.02.2010 22:47:26
Ingerul pazitor in timpul Sfintei Liturghii giovaninnaa Sfanta Liturghie 6 11.09.2009 13:52:27
istoria Sfintei Liturghii catalinabalhui Sfanta Liturghie 2 23.04.2009 00:12:33