![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ti s-a parut ciudata exprimarea. Ok, se poate. Atunci gaseste tu un alt mod de a explica situatia: femeia impiedica venirea pe lume a darului lui Dumnezeu prin tot soiul de metode contraceptive(a se citi abortive). Astfel femeia naste unu, doi iar daca Domnul vrea sa il mai trimita pe al treilea ea se opune cu strasnicie, pe motiv ca deh...stie ea mai bine ce-i de folos ptr ea. Nu e un pacat sa faci doi copii, cum nici nu-i o vartutea sa faci 12, atata timp cat nu intervii in mersul firesc al lucrurilor prin tot felul de metode care sa impiedice fecundarea sau mai rau, sa omoare embrionul prin infometare sau sfartecare. Vartutea consta in a creste copii primiti ca dar ptr Imparatia lui Dumnezeu Nici femeia si nici barbatul nu au dreptul sa hotarasca cati copii sa aiba, atata vreme cat nu ei sunt cei care dau viata ci Dumnezeu. Incalcand randuiala, se alatura si ei marei mase de luptatori contra lui Dumnezeu, asa cum zicea inteleptul Gamaliel. Si atunci? copii bolnavi? Copii neascultatori? Parinti bolnavi? Cancer? Certuri in familie? Nevoi materiale? saracie? Depresie? Boli sufletesti grave?Toate astea nu ar trebui sa ne mai mire, sunt consecinta fireasca a faptului ca L-am substituit pe Dumnezeu.
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 13.01.2012 at 12:04:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar sincer e greu sa cresti astazi 12 copii. E greu pentrru ca ne-am indepartat de Dumnezeu. Si totusi asta e realitatea. Si totusi nu e acelasi lucru sa refuzi sa te casatoresti cu un barbat care poate face copii? Si repet din postare nu se intelege ca ar fi facut asta din dorinta de curatie, ci din repulsie fata de modalitatea pe care Dumnezeu a lasat-o pentru proceere.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar a nu avea relații care să ducă la nașterea copiilor din cauza repulsiei e tot una cu a nu le avea din cauza impotenței. Tot de o neputință e vorba. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu in toate cazurile.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum exista femei neserioase exista si barbati neseriosi! Ideea unor femei ca toti barbatii sunt "porci" sau "nesimtiti" mi se pare cu totul deplasata si anormala!
Pana la urma si barbatii si femeile sunt oameni, iar oamenii nu sunt perfecti- fiecare are greselile lui! E adevarat ca orice barbat intr-un moment din viata poate fi tentat sa "calce pe bec", insa in momentul in care iubeste cu adevarat o femeie va rezista tentatiei! |
|
|||
|
|||
![]()
Pai cred ca o femeie are destul discernamant ca sa realizeze cati copii poate sau nu poate sa faca. De aia i'a dat Dumnezeu minte, sa judece!
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dpdv al Lui Dumnezeu (ar trebui sa fie si al nostru) e normal sa faci 12 copii. Si nu Dumnezeu trebuie sa iti arunce sacul cu mancare din Cer. Pentru asta te-a inzestrat cu capacitatea de munca. El se va ingriji sa ii poti creste pe toti. Acum, ca noi ne-am stabilit alte standarde e cu totul alta discutie. Nu e vital pentru un om sa aiba calculator, internet, televizor (cat timp pierde cineva in timpul televizorului ar putea sa munceasca; programul de 8 ore nu l-a facut Dumnezeu) sa isi reamenajeze casa, sa isi faca concediul in strainatate etc. Nu e o problema nici sa faci 2 copii. Dar asta ne duce la discutia de pe un alt topic. Problema e ca impiedicam nasterea de princi. Adica folosim metode contraceptive. Unele ucid viata nou formata, altele nu ii permit sa se formeze. Exista iar o intreaga discutie despre folosirea acestor metode. Cer este ca indiferent de ce ni se pare nou normal, metodele contraceptive nu sunt normale in fata Lui Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu vorbeam neaparat de metode contraceptive. Poate doi oameni care se vad saraci si neputand a creste mai multi copii, nu mai au relatii sexuale, tocmai in ideea ca nu pacatuiesc folosind metode contraceptive si nici nu aduc pe lume mai multi copii decat pot duce. Mi se pare de bun simt sa te opresti la un moment dat, mai ales daca vezi ca nu mai e cum si unde sa cresti atatia copii. Zicala aceea cu "unde mananca doua guri, pot manca si trei" nu se mai aplica in zilele noastre, pentru ca unui copil trebuie sa ii oferi mai mult decat indeplinirea nevoilor primare de hrana si adapost [care... si astea sunt destul de greu de indeplinit pentru multi, data fiind situatia economica actuala]. Si repet, nu am nimic impotriva celor care fac 10-12-15 copii. Daca au cu ce sa ii creasca si sa le ofere ceea ce au nevoie, ferice de ei! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? | N.Priceputu | Reguli in Biserica | 113 | 19.11.2012 13:12:39 |
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? | AGabriela | Nunta | 151 | 09.11.2012 09:24:09 |
barbatii pot fi fideli unei singure femei? | Jamaica | Nunta | 133 | 10.09.2012 16:06:38 |
|