![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
"Iar omul curat, care nu se află departe în călătorie și nu va face Paștile, sufletul acela să se stârpească din poporul său, că n-a adus dar Domnului la vreme. Omul acela își va purta păcatul său." (Numeri 9,13 - versiunea Sinodală)
Același suflet (nephesh/psiche), aceeași stârpire (karath/exoletreuo) a lui... ♫♫♫♫ |
|
||||
|
||||
![]()
mda...melodie veche in top doar local (pe plaiuri adventiste) insa pe plan international melodia asta a iesit din top de mult, MULT timp. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Stefan Florin, v-as ruga sa-mi explicati, in conditiile in care ati afirmat ca sufletul este o entitate ce iese din corp la moarte, deci independenta de trup, de ce Scripturile afirma ca sufletul e in sange, sangele fiind parte din trup? cf. cu Levitic 17:11 si alte texte.
http://biblos.com/leviticus/17-11.htm Latin: Biblia Sacra Vulgata quia anima carnis in sanguine est et ego dedi illum vobis ut super altare in eo expietis pro animabus vestris et sanguis pro animae piaculo sit ne·peč Last edited by Profetul de carton; 15.01.2012 at 20:31:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vă urez audiție plăcută ! |
|
|||
|
|||
![]() ”Cine va număra pe urmașii lui Iacov și gloatele din Israel cine le va socoti? Să moară sufletul meu moartea drepților acestora și să fie sfârșitul meu ca sfârșitul lor!" (Numeri 23,10 - versiunea Sinodală) Și iată un text care spune cât se poate de limpede că sufletul moare. Cum mai rămâne deci cu sufletul ”nemuritor”? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Textul pe care l-ați citat nu spune că sufletul este muritor, ci exprimă dorința autorului ca sufletul său să "moară moartea drepților". Două lucruri fundamental diferite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici n-am spus așa. Am spus doar că "sufletul moare". Concluzia trebuie s-o trageți dvs. ![]() Citat:
Citiți vă rog și în Biblia dumneavoastră Catolică: "Cine poate să numere pulberea lui Iacob și să calculeze a patra parte din Israel? De-aș muri de moartea celor drepți și de-ar fi sfârșitul meu ca al lor!”*" _______________________________ * Lit.: „să-mi moară sufletul". LXX are: „Cine a numărat sămânța lui Iacob și cine va număra familiile lui Israel? Fie ca sufletu-mi să moară printre sufletele drepților și seminția mea să fie ca seminția lor". Am citat și nota de subsol care-i lămureșre pe credincioșii catolici. Dacă mai era nevoie... Ce e fundamental diferit între ”sufletul moare” și ”sufletul e muritor”? |
|
|||
|
|||
![]()
dar nu scrie destul de clar la Ezechiel 18:4 despre faptul ca sufletul moare?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ba da, însă cine e de rea credință (sau strâmbă credință, cum vreți să-i spuneți) nu e suficient un text. El are nevoie de 10. În schimb oferă 0 (zero) texte cu ”nemurirea sufletului”...
|
|
|||
|
|||
![]()
Faptul că prima expresie reprezintă o formulare literară, având în context sensul de persoană, iar a doua este concluzia eronată la care ajungeți dumneavoastră.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|