Multi oameni, din proprie initiativa sau ca urmare a unor invataturi, cred ca Cristos e un om care oricare altul, a carui imagine si invatatura a fost promovata de Biserica, o institutie corupta in acceptiunea multora, care pe parcursul a doua mii de ani a mintit, a manipulat si chiar a omorat foarte multi oameni pentru a-si pastra influenta. Si culmea, nu toti care cred asta au vazut "Codul lui Da Vinci", ci pur si simplu asa cred ei. De asemeni cred ca Sfanta Evanghelie e o "facatura" si ca nu se poate sti cu adevarat daca tot ce scrie acolo chiar asa s-a intamplat si daca toate "invataturile" ii apartin lui Isus. Astfel de conceptii se intalnesc atat la oameni neinvatati, care nu au avut nici o tangenta nici cu Biserica, nici cu religia in general si vorbesc si ei "din auzite", cat si la oameni care au studiat in domeniu, ceea ce e destul de descurajant pentru noi ceilalti. E ca si cum cineva care ar lucra in sistemul sanitar ar veni si ar spune oamenilor ca ceea ce se intampla acolo e o minciuna, ca doctorii de fapt nu stiu medicina si ca-si bat joc de oameni. Ce ar trebui sa simta bietii oameni in momentul ala? Ca ceea ce au crezut o viata intreaga ca fiind singura lor scapare, de fapt nu exista?
|