![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=MariS_;422344]De ce il resping oamenii pe Hristos ?
L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau). /QUOTE] Credinta vine din auzire, suna un vechi cuvant in Biserica. Si imi amintesc, nu stiu prin ce asociere acum, ca la facultate un profesor insista mereu ca noi romanii suntem foarte sensibili la "efectul extern", adica depindem mult in judecatile si simtirile noastre, in decizii, in imaginea si stima de sine - de ceea ce receptam din afara, de context, de sprijin sau dimpotriva. Sensibili foarte la imprejur, cu tot cu auziri, cu zvonuri... Asa am facut si eu, doar ca reactia mea era clar de rebel. Ma irita ca multa lume spunea acelasi lucru, repetind in chip mecanic (mi se parea) aceleasi vorbe... Si din dorinta de a fi original, pricepui mai tarziu asta, imi luasem pozitia de Gica-contra. Din fericire, credinta vine si din interior sau, in orice caz, bun lucru e sa cautam serios in noi, inlauntrul nostru, penetrind ziduri de intuneric (cu plans de cainta si cu rugaciune se penetreaza cel mai bine). Astfel nu mai depindem prea mult de opinii si pareri din jur, capatam nadajduiesc acum - neclintirea mult dorita, stanca tare. Doamne ajuta! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
oamenii - omenirea | dobrin7m | Generalitati | 14 | 06.01.2013 22:44:14 |
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" | VladCat | Generalitati | 80 | 19.06.2012 08:23:48 |
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! | alecsandru | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 3 | 05.11.2009 02:45:24 |
Evolueaza oamenii mai repede? | Chupacabra | Generalitati | 10 | 14.12.2007 12:20:26 |
|