Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2012, 10:11:21
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Am spus deja mai sus, recitește te rog!
Daca te referi la monarhie sa stii ca ai prezentat o alternativa si nu o solutie. Eu sunt in principiu adeptul monarhiei, dar ar trebui sa stii ca varianta ta nu asigura vreo "crestere".
Seful statului, contrar a ceea ce face Basescu, nu are foarte multe parghii pentru a isi impune viziunea. Guvernul este cel care aplica masurile. Acolo e "buba". Cine conduce guvernul? Din cine va fi format guvernul, pentru ca schimbarea lui Basescu nu va presupune schimbarea clasei politice? Tot pe astia ii vom avea.
In plus, cu riscul de a irita unele persoane, monarhia a facut enorm pentru Romania, dar ce a facut regele Mihai? Concret. Nimic. L-a arestat pe Antonescu si asta ne-a impins pentru 50 de ani in comunism.
Nu sistemul politic asigura cresterea si dezvoltarea unei tari, ci oamenii care il formeaza.
Vechi 18.01.2012, 11:18:21
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Daca te referi la monarhie sa stii ca ai prezentat o alternativa si nu o solutie. Eu sunt in principiu adeptul monarhiei, dar ar trebui sa stii ca varianta ta nu asigura vreo "crestere".
Seful statului, contrar a ceea ce face Basescu, nu are foarte multe parghii pentru a isi impune viziunea. Guvernul este cel care aplica masurile. Acolo e "buba". Cine conduce guvernul? Din cine va fi format guvernul, pentru ca schimbarea lui Basescu nu va presupune schimbarea clasei politice? Tot pe astia ii vom avea.
In plus, cu riscul de a irita unele persoane, monarhia a facut enorm pentru Romania, dar ce a facut regele Mihai? Concret. Nimic. L-a arestat pe Antonescu si asta ne-a impins pentru 50 de ani in comunism.
Nu sistemul politic asigura cresterea si dezvoltarea unei tari, ci oamenii care il formeaza.
Stii ca mi-l aduc aminte pe Brucan in 90 cand spunea "Bine il dati jos pe Iliescu dar pe cine punem in loc ? " Nu prea ne-am schimbat de atunci.
Vechi 18.01.2012, 11:25:01
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Stii ca mi-l aduc aminte pe Brucan in 90 cand spunea "Bine il dati jos pe Iliescu dar pe cine punem in loc ? " Nu prea ne-am schimbat de atunci.
Atunci erau ceva alternative, doar ca poporul a ales varianta cea mai proasta. Acum citeam ca aseara s-a scandat:"USL, PDL, aceeași mizerie!". Si sunt de acord cu asta. Dar oamenii nu au un obiectiv concret in cazul asta pentru protest. Si daca ar fi alegerile anticipate dupa propriile scandari nu au pe cine sa puna in loc. De aia spun ca este inutil protestul.
Vechi 18.01.2012, 11:38:57
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
De aia spun ca este inutil protestul.
Nu este total inutil. Măcar pentru ruperea (temporară, e drept) a relațiilor mafiote.
În altă ordine de idei, ne place sau nu, guvernele cele mai competente pe care le-a avut România din '89 până acum au fost ale lui Năstase și ale lui Tăriceanu. E drept că cel din urmă a beneficiat și de o conjuctură internațională favorabilă, dar cineva mai lipsit de viziune și mai aroganți ca ăștia de acum cu greu cred că găsim!
Vechi 18.01.2012, 11:51:04
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Haida de! În trecut parcă vă porcăiați, nu vă pupați!
Ce mironosițe frate, cum te apropii periculos de adevăr cum încep a se da atacate-n persoană!

În altă ordine de idei, ca să continui offtopicul, mai spun ce am spus și în trecut: n-am să înțeleg prea curând obsesia delirantă a unora de a avea jdemii de conturi (consecutive sau nu, simultane sau nu) pe forum. Se cer afară, apar sub alte nume. Sunt date afară, apar din nou. Cred că ține deja de patologic... În fine, Dumnezeu să ne ajute pe toți!

Ontopic: cum mai fu pe la rivoluție?
Domnule, nu sunt Lilith! Nu mai continuati sa mintiti!

As dori sa rog pe adevarata Lilith sa apara si sa spuna ceva ca sa nu mai continue acest domn sa ma acuze pe nedrept!
Vechi 18.01.2012, 12:00:16
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Când am zis eu că ai fi Lilith?
Vechi 18.01.2012, 12:39:53
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În altă ordine de idei, ne place sau nu, guvernele cele mai competente pe care le-a avut România din '89 până acum au fost ale lui Năstase și ale lui Tăriceanu.
Sunt de acord da guvernul Nastase a fost cel mai competent, dar in acelasi timp si cel care a creat o "caracatita" care acaparase economia si se hranea ca o "lipitoare" direct de la sursa. in schimb guvernul Tariceanu a fost slab.
Vechi 18.01.2012, 14:20:59
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit Cuvant al parintelui Iustin Pirvu

Am zis sa impartasesc asta si cu voi,desi,poate o parte deja cunoasteti ce a spus parintele Iustin Pirvu:

Citat:
O lectie de la Parintele Justin: “Sub nicio formă să nu iasă în stradă, pentru că este o capcană mai mare decât își pot vreodată închipui !”

“Părinte, un pericol social care se întrezărește la ora actuală îl reprezintă posibilitatea unor revolte generale, pe care niște conducători din umbră le dirijează și scot populația în stradă să protesteze față de criza în care ne aflăm. Chiar există niște anunțuri de mobilizare generală programată anul acesta, oricum cât de curând. Ce sfătuiți oamenii să facă?

Parintele Justin Parvu: Sub nicio formă să nu iasă în stradă, pentru că este o capcană mai mare decât își pot vreodată închipui. Sunt manevre politice, în care românul nostru a picat de multe ori. Așa cum ne-au amețit și rușii și americanii; după ’44 toți săreau în sus că vin americanii și vin americanii! Românii noștri peste tot așteptau americanii. Și securitatea înregistra toate persoanele care propovăduiau acest americanism. Americanii nu au mai venit, bineînțeles, au umplut însă pușcăriile de români, condamnări – 15-20 de ani de pușcărie. De aceea eu atenționez și acum, pentru că niciodată nu poți ști ce e pus la cale și care sunt înțelegerile și dedesubturile dintre ei.
Cetățeanul, înainte de a ieși la o manifestație sau revoltă, trebuie să își pună mai întâi întrebarea: Cine pune la cale această revoltă? Cine o conduce? Că spontană e o naivitate să crezi că e. Dacă se va informa va vedea că în spatele acestor mișcări sunt oameni ai sistemului, niște criminali care se folosesc de mulțime spre a-și câștiga ei autoritate și putere. Împotriva cui te revolți? Se știe măcar cine e de vină pentru această criză? Nu e limpede că ea este provocată tocmai de bancherii și oamenii sistemului în scopuri murdare? Așadar cine se va face părtaș la astfel de revoluție își va periclita și libertatea pe care o mai are și răspunde și pentru întreaga omenire care se va afunda într-o dictatură nemaiîntâlnită până acum. Nu vă încredeți în manipulările mass-mediei. Și chiar de ar avea un scop bun o revoluție, cine să mai dirijeze o societate în zilele noastre? Toți stăpânii netrebnici s-au făcut, nu mai este niciun drept care să poată dori binele omenirii. Numai Dumnezeu ne poate scăpa de urgia care vine. De abia aici este justificată cumințenia. Deci să avem cumințenia cea bună și să nu cădem în lațurile unei politici nefaste.”
Sursa: revista "Atitudini"

Last edited by heaven; 18.01.2012 at 14:24:57.
Vechi 18.01.2012, 14:26:06
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Am zis sa impartasesc asta si cu voi,desi,poate o parte deja cunoasteti ce a spus parintele Iustin Pirvu:
Eu unul nu auzisem de aceste cuvinte ale părintelui. Îți mulțumesc pentru postare! Într-adevăr o lecție de cum să ne comportăm. Pentru mine, părintele Iustin este și va fi un far al ortodoxiei românești..
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
Vechi 18.01.2012, 14:44:23
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
Eu unul nu auzisem de aceste cuvinte ale părintelui. Îți mulțumesc pentru postare! Într-adevăr o lecție de cum să ne comportăm. Pentru mine, părintele Iustin este și va fi un far al ortodoxiei românești..
Cu drag si sa ne fie de folos!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Comunicatul BOR referitor la protestele romanilor maria32 Generalitati 7 23.01.2012 01:52:10
apropo' de increderea in Dumnezeu si in noi Mirela0110 Generalitati 15 11.11.2011 15:45:57
Despre pedeapsa capitala ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 14 20.03.2011 01:47:38
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24
Apropo de conspiratii The_Fallen Generalitati 44 22.06.2010 00:42:13