Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2012, 15:21:08
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
unde vedeti voi atatea coarne si cruci intoarse pe haine?ca eu nu. si mai lasati siteurile neo-protestante din anii 90,ca aia vad satanism peste tot si probabil daca ati discuta cu ei,ar zice ca suntem niste idolatrii sau ceva de genul
No offence, dar doar daca iti intorci capul pe strada nu vezi. Nu vorbesc despre caciulite cu coarne, vorbesc despre crucea intoarsa cu bratele frante.
Vechi 20.01.2012, 13:33:21
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
No offence, dar doar daca iti intorci capul pe strada nu vezi. Nu vorbesc despre caciulite cu coarne, vorbesc despre crucea intoarsa cu bratele frante.
sincer,nici cruci intoarse nu am vazut.poate,in 18 ani sa fii vazut cateva pentagrame pe cateva tricouri de formatii rock,dar si ele foarte rar.
Vechi 20.01.2012, 13:44:01
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
sincer,nici cruci intoarse nu am vazut.poate,in 18 ani sa fii vazut cateva pentagrame pe cateva tricouri de formatii rock,dar si ele foarte rar.
esti un caz fericit. Contiuna sa mergi fara sa vezi aceste lucruri nepotrivite.

Din pacate, nu sunt toti asa feiciti ca si tine. Ochii mei s-au intinat de multe ori de imaginile astea stricate. Ca sa nu mai zic ca acu 2 zile am mers la supermarket, m-am oprit la raoinul rechizite si in timp ce cautam o ascutitoare mi-a sarit o cutie de creioane in ochi. Back-groundul era plin de... cruci frante si intoarse, incadrate in cerc. Iar acele rechizite vor ajunge pe masa copiilor.

una e sa nu le vezi, si alta e sa spuni ca nu exista.
Vechi 20.01.2012, 21:14:17
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
nu zic ca nu exista,zic doar sa nu ne speriem si sa vedem peste tot simboluri satanice.ca probabil sunt,dar fatis satanice(cruci frante si chestii la vedere,clar) destul de rar.
Vechi 21.01.2012, 08:40:00
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
nu zic ca nu exista,zic doar sa nu ne speriem si sa vedem peste tot simboluri satanice.ca probabil sunt,dar fatis satanice(cruci frante si chestii la vedere,clar) destul de rar.
chiar si asa sa fie, dar tot avem obligatia ca si crestini sa nu purtam si sa cumparam astfel de obiecte.
Vechi 21.01.2012, 11:16:14
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Ca sa nu mai zic ca acu 2 zile am mers la supermarket, m-am oprit la raoinul rechizite si in timp ce cautam o ascutitoare mi-a sarit o cutie de creioane in ochi. Back-groundul era plin de... cruci frante si intoarse, incadrate in cerc. Iar acele rechizite vor ajunge pe masa copiilor.

La aceasta, noi trebuie să reacționăm prin mai multă vizibilitate a simbolurilor noastre, a apartenenței noastre. De fapt, a credinței noastre. Sunt pline magazinele religioase (știu, nu spermarket-urile....) cu tot felul de semne de carte cu chipul Sfintei Fecioare, insigne cu Doamna Noastră sau cu alți sfinți care se pot prinde pe ghiozdan, reminder-uri magnetice de pus pe frigider etc. Am văzut un dos de mașină cu un pește desenat pe care scria "proud to be a christian", tricouri pe stradă cu "Radio Maria", rozarii purtate în chip de mărgele, etc. etc.

De ce, atunci, văd MULT mai des tricouri cu Iron Maiden decât cu veneratul și seninul chip al lui Our Maiden ? De ce Che Guevara apare mai des decât Isus Cristos ? De ce, când aniversăm pe cineva și cântăm "La Mulți Ani cu sănătate" ne oprim la prima strofă ? De ce când cântăm "Deșteaptă-te, române!" ne ferim de strofa "preoți cu cruce-n frunte" ? Nu cumva, zicând că nu în fariseism spectacular se cuvine a ne manifesta credința, ci în discreție, nu cumva zicând că a fi creștin e ceva "în inima noastră", noi, de fapt, ne rușinăm de Cristos și uităm misiunea de bază a laicilor în Biserică: aceea de a face ca Urbs Hominis să devină Urbs Dei, cu alte cuvinte de a preface lumea în sălaș bineplăcut Domnului ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.01.2012 at 11:25:04.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2012, 21:44:43
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
La aceasta, noi trebuie să reacționăm prin mai multă vizibilitate a simbolurilor noastre, a apartenenței noastre. De fapt, a credinței noastre. Sunt pline magazinele religioase (știu, nu spermarket-urile....) cu tot felul de semne de carte cu chipul Sfintei Fecioare, insigne cu Doamna Noastră sau cu alți sfinți care se pot prinde pe ghiozdan, reminder-uri magnetice de pus pe frigider etc. Am văzut un dos de mașină cu un pește desenat pe care scria "proud to be a christian", tricouri pe stradă cu "Radio Maria", rozarii purtate în chip de mărgele, etc. etc.

De ce, atunci, văd MULT mai des tricouri cu Iron Maiden decât cu veneratul și seninul chip al lui Our Maiden ? De ce Che Guevara apare mai des decât Isus Cristos ? De ce, când aniversăm pe cineva și cântăm "La Mulți Ani cu sănătate" ne oprim la prima strofă ? De ce când cântăm "Deșteaptă-te, române!" ne ferim de strofa "preoți cu cruce-n frunte" ? Nu cumva, zicând că nu în fariseism spectacular se cuvine a ne manifesta credința, ci în discreție, nu cumva zicând că a fi creștin e ceva "în inima noastră", noi, de fapt, ne rușinăm de Cristos și uităm misiunea de bază a laicilor în Biserică: aceea de a face ca Urbs Hominis să devină Urbs Dei, cu alte cuvinte de a preface lumea în sălaș bineplăcut Domnului ?
Pot sa spun ca eu iau simbolurile foarte in serious,am renuntat sa-mi cumpar destul de multe lucruri care imi placeau initial si aveau discret imprimat un craniu,un schelet,un semn al "pacii".

Mi-am cumparat 2 tricouri cu Arhanghelul Mihail(pe care il iubesc mult),niste brelocuri cu Iisus si cruci...mai am niste brose cu ingeri si o cruce minuscula pe care le port la serviciu...insa ma gandeam cum oare ma percep ceilalti?ca pe o persoana care face parada de simboluri religioase?Dar intentia mea nu este de a face parada ci doar vreau sa ma aflu in prezenta lor oriunde in activitatile mele,sa le am aproape de mine.
Posibil sa fiu si eu precum studentul fara minte care se gandea ca daca isi pune cursurile sub perna cumva,cumva ii vor intra notiunile in cap si va trece examenul :))

Am observat ca atunci cand port minuscula brose cu cruce la serviciu,exista persoane carora le atrag dispretul instantaneu-asta deoarece le surprind privirea fixand crucea apoi analizandu-ma pe mine :)
Am vrut sa scot brosa si nu am putut,s-a intepenit acolo asa ca nu am mai insistat s-o scot...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2012, 22:18:01
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pot sa spun ca eu iau simbolurile foarte in serious,am renuntat sa-mi cumpar destul de multe lucruri care imi placeau initial si aveau discret imprimat un craniu,un schelet,un semn al "pacii".

Mi-am cumparat 2 tricouri cu Arhanghelul Mihail(pe care il iubesc mult),niste brelocuri cu Iisus si cruci...mai am niste brose cu ingeri si o cruce minuscula pe care le port la serviciu...insa ma gandeam cum oare ma percep ceilalti?ca pe o persoana care face parada de simboluri religioase?Dar intentia mea nu este de a face parada ci doar vreau sa ma aflu in prezenta lor oriunde in activitatile mele,sa le am aproape de mine.
Posibil sa fiu si eu precum studentul fara minte care se gandea ca daca isi pune cursurile sub perna cumva,cumva ii vor intra notiunile in cap si va trece examenul :))

Am observat ca atunci cand port minuscula brose cu cruce la serviciu,exista persoane carora le atrag dispretul instantaneu-asta deoarece le surprind privirea fixand crucea apoi analizandu-ma pe mine :)
Am vrut sa scot brosa si nu am putut,s-a intepenit acolo asa ca nu am mai insistat s-o scot...
Haideti sa va spun parerea mea. Am o problema cu tricourile sau alte elemente vestimentare care au imprimate elemente religioase. O imagine a lui Hristos, a Maicii Domnului, a unui sfant sau a unui eveniment din istoria mantuirii nesfintit nu reprezinta o icoana. Deci ce reprezinta? Mai mult tricoul respectiv se arunca in masina de spalat si se afla langa alte rufe mrdare, ca sa nu spun ca si el se poate murdari sau este "imbacsit" de detergent. Icoanele se pastreaza cu mare grija si evlavie pentru a nu fi pangarite de atingeri necurate. La fel si cu brosele sau insignele. Cele prinse de ghiozdan se ating de tot felul de lucruri. Cine stie cum aruncam in graba ghiozdanul. In plus credinta nu se etaleaza. Hristos ne spune cand ne rugam sa ne inchidem in camara noastra si nu sa de evidentiem smerenia precum fariseii. Nu spun sa nu il marturisim pe Hristos sau sa ne rusinam de El dar nu e normal nici sa ne etamal astfel, cu atat mai mult cu cat ii putem deranja pe unii. Sau le putem aduce atingere propriilor credinte. Si nu vorbesc de ipocrizie sau diplomatie. Si de respect fata de ceilalti.
La fel si cu iconitele purtate in portofel sau la masina. E bine sa avem o icoana atat in masina cat si in portofel. Dar sa nu confundal importanta sau rolul lor. Multi le poarta ca pe niste talismane.
O cruce mica purtata pe dedesubt este mai mult decat suficient.
Vechi 21.01.2012, 22:34:33
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Eu chiar nu înțeleg de ce trebuie să purtăm poze și inscripții pe haine (fie ele cu Isus, fie cu Băsescu sau Lady Gaga).

Mi-am dat seama o dată de o chestie: un tricou pe care îl purtasem foarte multă vreme (era de calitate și a ținut mult), avea o ditamai inscripția pe piept; ei, mi-am dat seama că purtam de vreo doi ani tricoul și că nu știam ce scrie pe el. L-am întors, am citit: scria HAVANA și încă ceva, nu mai țin minte exact ce. M-am întrebat: de ce port un tricou pe care scrie ceva când nici nu știu ce scrie ?!!!

De atunci caut haine fără inscripții. În schimb, o insignă mică, discretă, pentru reverul sacoului, cu un simbol creștin, am de gând să-mi cumpăr.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2012, 22:43:54
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Haideti sa va spun parerea mea. Am o problema cu tricourile sau alte elemente vestimentare care au imprimate elemente religioase. O imagine a lui Hristos, a Maicii Domnului, a unui sfant sau a unui eveniment din istoria mantuirii nesfintit nu reprezinta o icoana. Deci ce reprezinta? Mai mult tricoul respectiv se arunca in masina de spalat si se afla langa alte rufe mrdare, ca sa nu spun ca si el se poate murdari sau este "imbacsit" de detergent. Icoanele se pastreaza cu mare grija si evlavie pentru a nu fi pangarite de atingeri necurate. La fel si cu brosele sau insignele. Cele prinse de ghiozdan se ating de tot felul de lucruri. Cine stie cum aruncam in graba ghiozdanul. In plus credinta nu se etaleaza. Hristos ne spune cand ne rugam sa ne inchidem in camara noastra si nu sa de evidentiem smerenia precum fariseii. Nu spun sa nu il marturisim pe Hristos sau sa ne rusinam de El dar nu e normal nici sa ne etamal astfel, cu atat mai mult cu cat ii putem deranja pe unii. Sau le putem aduce atingere propriilor credinte. Si nu vorbesc de ipocrizie sau diplomatie. Si de respect fata de ceilalti.
La fel si cu iconitele purtate in portofel sau la masina. E bine sa avem o icoana atat in masina cat si in portofel. Dar sa nu confundal importanta sau rolul lor. Multi le poarta ca pe niste talismane.
O cruce mica purtata pe dedesubt este mai mult decat suficient.
Da,este un aspect la care nu m-am gandit...
Dar de sa-i deranjam pe altii prin purtarea sau etalarea unor obiecte ce poarta amprenta noastra religioasa?

Pe mine nu ma deranjeaza cucoanele care poarta steaua lui David in 3 kile de aur ,nici indiencele cu mantrele lor sau haine cu zeitati...ar trebui sa-i urasc?sa-i dispretuiesc?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumea copiilor anna21 Generalitati 312 01.03.2012 22:12:28
Imbracamintea monahala si tunderea parului Marius22 Calugarul 13 26.01.2012 15:34:42
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20