![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Depinde de care moarte este vorba.
Daca este vorba de moartea intaia (pe care Scriptura o asemuieste unui somn, fara constienta), putem spune: sufletul moare = sufletul va fi inviat Daca este vorba despre moartea a doua (pedeapsa finala, defintiva), putem spune: sufletul moare = sufletul este desfiintat, nimicit. Last edited by grasu77; 27.01.2012 at 17:05:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Capitolul 14 Și fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei. Capitolul 20 Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, hai sa revenim la discutia noastra despre "suflet, duh si starea omului in moarte". Noapte buna. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La moartea a doua = după moartea a doua deoarece acel iezer va rămîne peste cei nevrednici în vecii vecilor. Ceea ce ne spune că nu vor fi exterminați sau desființați sau distruși, ci că vor fi chinuiți acolo în vecii vecilor.
|
|||
|
|||
![]()
Nu suntem.
Ai inteles gresit problema "iezerului de foc". Nu reprezinta un chin pentru totdeauna ci o nimicire pentru totdeuna. Vezi Iuda 1:7 "Tot asa, Sodoma si Gomora si cetãtile dimprejurul lor care, în acelasi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare si au umblat dupã trup strãin, stau înainte ca pildã, suferind pedeapsa focului celui vesnic." Pedeapsa focului vesnic (a iezerului de foc) este nimicirea pentru totdeuna. Scriptura Spune ca Sodoma si Gomora au suferit pedeapsa unui foc vesnic. Ce intelegi din asta: ca cele doua cetati inca mai ard si vor arde in continuare? Sau, ca au fost nimicite pentru totdeauna? Acum, putem reveni la subiect? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iezerul de foc este dragostea Lui Dumnezeu către făpturile Sale, care este eternă. Noi sîntem creați "după chip", ceea ce înseamnă că sîntem veșnici. În versetele date mai sus scrie negru pe alb că se vor chinui acolo în vecii vecilor, or asta presupune că cineva se va chinui, deci va exista în continuare pentru ca acest lucru să fie posibil.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|