Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2012, 17:27:48
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Mia de ani incepe dupa a doua venire a lui Isus si in acea mie de ani, satana e inchis. Nu cred ca satana va fi inchis un timp nelimitat.
Unde scrie ca Iisus vine a doua oara, ii invie pe o parte dintre noi si satana este legat ?
Scrie asa : "Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani."
Nu este vorba de un timp nelimitat e vorba ca nu poate fi calculat, pentru ca nici ingerii din cer nu stiu cand va veni Iisus iar la sfarsitul miilor de ani va veni Iisus.In sensul asta spune si Petru ca o zi e ca o mie de ani si o mie de ani e ca o zi .Si ca Iisus va veni ca un fur , cerurile vor pieri ...etc.
Nu exista 2 veniri .Exista o venire si sfarsitul lumii asa cum o cunoastem noi. Restul sant prostii.
Miile de ani au inceput din timpul lui Iisus. " "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. "
Vechi 27.01.2012, 17:30:32
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Depinde de care moarte este vorba.
Daca este vorba de moartea intaia (pe care Scriptura o asemuieste unui somn, fara constienta), putem spune:

sufletul moare = sufletul va fi inviat

Daca este vorba despre moartea a doua (pedeapsa finala, defintiva), putem spune:

sufletul moare = sufletul este desfiintat, nimicit.
Ce se va întîmpla după moartea a doua:

Capitolul 14
Și fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei.

Capitolul 20
Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 27.01.2012, 20:12:24
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Unde scrie ca , ii invie pe o parte dintre noi si satana este legat ?
"
Off-topic.
Citeste Apocalipsa cap.20. Incearca sa vezi Sfanta Scriptura ca pe un intreg si ti se vor limpezi multe.

Acum, hai sa reveni la tema acestui topic.
Vechi 27.01.2012, 20:18:08
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ce se va întîmpla după moartea a doua:

Capitolul 20
Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.
"Aceasta este moartea a doua: iezerul de foc." (Apocalipsa 20:14). Conform demonstratiei tale, rezulta ca dupa moartea a doua se va intampla moartea a doua.

Dar, hai sa revenim la discutia noastra despre "suflet, duh si starea omului in moarte".

Noapte buna.
Vechi 27.01.2012, 20:27:24
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
"Aceasta este moartea a doua: iezerul de foc." (Apocalipsa 20:14). Conform demonstratiei tale, rezulta ca dupa moartea a doua se va intampla moartea a doua.

Dar, hai sa revenim la discutia noastra despre "suflet, duh si starea omului in moarte".

Noapte buna.
Nu sîntem la subiect?

La moartea a doua = după moartea a doua deoarece acel iezer va rămîne peste cei nevrednici în vecii vecilor. Ceea ce ne spune că nu vor fi exterminați sau desființați sau distruși, ci că vor fi chinuiți acolo în vecii vecilor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 27.01.2012, 20:39:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Off-topic.
Citeste Apocalipsa cap.20. Incearca sa vezi Sfanta Scriptura ca pe un intreg si ti se vor limpezi multe.

Acum, hai sa reveni la tema acestui topic.

Pai asta e tema acestui topic nu ? Despre starea omului in moarte.
Tu spui ca la un moment in viitor va veni un inger si va lega pe satana,va veni Iisus si ii va invia pe o parte din oameni (dreptii ),si astia vor imparati 1000 de ani cu Iisus, dupa care satana va fi dezlegat va ataca "cetatea sfintilor " dupa care se coboara foc din cer ...etc.
Pana atunci si dreptii si cei care invie mai tarziu dorm si nu stiu nimic.

Eu zic ca :
Asta :
Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani.
Inseamna asta :
"Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia. "

Asta :
Și am văzut un înger, pogorându-se din cer, având cheia adâncului și un lanț mare în mâna lui.
Și a prins pe balaur, șarpele cel vechi, care este diavolul și satana, și l-a legat pe mii de ani,
Inseamna asta :
"Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. "

Asta :
"Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani."
Inseamna asta :
"Iar voi sunteți seminție aleasă, preoție împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu, ca să vestiți în lume bunătățile Celui ce v-a chemat din întuneric, la lumina Sa cea minunată, Voi care odinioară nu erați popor, iar acum sunteți poporul lui Dumnezeu; voi care odinioară n-aveați parte de milă, iar acum sunteți miluiți."

Deci cine nu citeste scriptura ? Hai sa socotim sa vedem cat mai e pana la "mia de ani".
Vechi 27.01.2012, 21:58:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Mare întunecime spirituală mai poate exista... Doamne apără și păzește!
Vechi 27.01.2012, 22:04:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Mare întunecime spirituală mai poate exista... Doamne apără și păzește!
Intr-adevar dar eu inca sper ca o sa va luminati .
Vechi 27.01.2012, 22:07:33
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Intr-adevar dar eu inca sper ca o sa va luminati .
Râde hârb de oală spartă.
Vechi 27.01.2012, 22:27:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Râde hârb de oală spartă.
Uite aici din viata lui Simeon cel nebun pentru Hristos :
Sfîntul vedea încă și tainele gîndurilor inimilor omenești. Acest lucru s-a arătat astfel: aproape de cetate era o mînăstire, în care, vorbind doi părinți, făceau cercetare despre Origen și ziceau: "Pentru ce un înțelept ca acela a căzut în eres și a pierit?" Deci, unul zicea că înțelepciunea lui Origen nu era de la Dumnezeu, ci din învățătură și din multa citire a cărților. Celălalt zicea că este cu neputință omului ca să vorbească și să scrie unele ca acelea, fără darul lui Dumnezeu, învățături care și pînă astăzi se primesc bune de cei dreptcredincioși. Astfel ei, pricindu-se și neînțelegîndu-se, au zis unul altuia: "Se aude că pustia Iordanului are mari sfinți părinți înțelepțiți de Dumnezeu. Deci, să mergem acolo, doar vom găsi pe acela ca să ne dezlege îndoiala noastră". Astfel, sfătuindu-se ei, au mers mai întîi în Sfînta Cetate a Ierusalimului și, după ce s-au închinat la Sfintele Locuri, s-au dus în pustiul Mării Moarte.
Acolo, după rînduiala lui Dumnezeu care n-a defăimat ostenelile lor, au găsit pe Cuviosul Ioan, ce era prieten și împreună pustnic cu Simeon; însă acum ajunsese și Ioan în măsura cea desăvîrșită a sfințeniei și avea și el darul proorociei. El, văzînd pe părinții care veniseră la dînsul, a zis către dînșii: "Bine ați venit, voi cei ce ați lăsat marea și voiți să scoateți apă din iezerul cel uscat". Deci, făcîndu-se între dînșii altă vorbire duhovnicească și pomenindu-se pricina cea despre Origen, Cuviosul Ioan a zis către cei ce veniseră: "O, părinților, eu încă n-am luat de la Dumnezeu un dar ca acesta, ca să pot socoti pe cele neștiute, dar să mergeți la nebunul Simeon, cel din cetatea voastră. Acela vă va spune toate ce-l veți întreba".
Ei, întorcîndu-se la locul lor, s-au dus în cetatea Emesei și întrebau: "Unde este Simeon, starețul cel nebun?" Unii le-au răspuns, rîzînd: "Ce voiți să auziți de la un nebun, care pe toți îi smintește și îi ocărăște, dar mai ales pe monahi îi dosădește?" Ei nebăgînd de seamă acele cuvinte, căutau pe bătrîn și l-au găsit în casa unui vînzător de legume, zăcînd pe bob și mîncînd din acelea ca un urs. Atunci unul dintr-înșii, smintindu-se, a zis singur în sine, rîzînd: "Cu adevărat la mare înțelept am venit să învățăm! Mult ne va învăța acesta?" Apoi, apropiindu-se de dînsul, a zis: "Binecuvintează, părinte!" El, uitîndu-se la dînșii, cu mînie le-a zis: "Rău ați venit și cel ce v-a trimis la mine este un nebun!" Apoi, sculîndu-se, a lovit tare peste obraz pe cel ce se smintise și i-a zis: "Pentru ce hulești bobul și spui că este înmuiat de 40 de zile? Origen n-a mîncat de acesta; ci, intrînd în mare, n-a putut să iasă dintr-însa; și astfel s-a înecat în adînc! Duceți-vă de aici! Duceți-vă, că veți fi bătuți!" Ei s-au dus, minunîndu-se de mai înainte-vederea starețului. Căci mai înainte de a-l întreba ei despre Origen, el le-a spus totul despre înecarea lui în marea Scripturii.

Uneori un harb rade de oala sparta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31