Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Repet intrebarea: pot face parte din aceesi Biserica unul care sustine purcederea Duhului Sfant de la Tatal si unul care sustine purcederea de la Tatal si de la Fiul?
E corect sa spunem ca nu se pot mantui cei care o hulesc pe Maica Domnului spunand ca nu este Nascatoare de Dumnezeu?
|
<<Trebuie precizat ca raspunsurile imi apartin si mi le asum, nu reprezinta neaparat si pozitia oficiala a confesiunii din care fac parte>>
(1) (Datorita acestei intrebari s-au intrunit multe concilii de-a lungul istoriei crestine si au fost mari schisme. Daca aici ne agitam, ne invartosam si ne "ciufulim" unii la altii, in vechime au fost prigoniri si chiar ucideri din pricina acestei intrebari.)
Raspunsul meu: Da. Nu cred ca Dumnezeu ne va judeca pentru ca nu am inteles corect manifetarea trinitara a Dumnezeirii Lui, ci mai degraba ca n-am fost sub ascultarea Lui.
(2) Raspunsrile mele:
a) Nu. Nu se pot mantui. Daca in inima ta, prin afirmatia: "Nu este Nascatoare de Dumnezeu!" vrei sa infirmi Dumnezeirea lui Hristos... atunci Nu. Hristos trebuie crezut si marturisit ca Fiu al Omului precum si ca Fiu al lui Dumnezeu.
b) Da. Se pot mantui. Daca din nestiinta (desi crezi si marturisesti Dumnezeirea Lui Iisus Hristos) si din ignoranta, nu intelegi, nu pricepi Taina aceasta nu cred ca vei fi condamnat pentru hula.
c) Hula?.... numai hula impotriva Duhului Sfant este fara de iertare.