Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Da, sora Lore, da, frate Ovidiu: asa se face indreptarea aproapelui. Asa cum faceti voi: il invatati prin marturisire, cu dragoste de aproapele, cu mustrare blanda spre zidire. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!
|
E o cale buna, dar daca am inteles bine cateodata se recomanda si fermitatea. Nu stiu exact, ca nu sunt edificat in privinta asta. Eu cand am devenit credincios citeam din vietile sfintilor si eram putin surprins cum vorbeau sfintii martiri cu romanii ce ii anchetau si prigoneau. Sau calugarul care doar atunci cand i s-a spus ca e eretic a dezmintit. La fel, in Sfanta Scriptura se spune ca prima data sa il mustri cu blandete, apoi sa chemi si pe altcineva si apoi daca nu asculta sa fie ca un strain. De asemenea, in fata ingerulul cazul nu se cere sa fim smeriti, trebuie sa luptam cu ispitele.
E posibil ca in cazul credintei sa fie ceva putin diferit, nu stiu exact, si eu as vrea sa aflu asta mai concret.
P.S. In legatura cu Mihai36, nu ma deranjeaza prea mut pentru ca nu incearca sa imi impuna si mie conceptiile sale cum fac unii eterodocsi. De multe ori nu ii citesc mesajele pentru ca sunt prea lungi, iar atata timp cat nu ma ataca cineva ca nu vreau sa cred ca el nu sunt deranjat atat de tare.