![]()  | 
	   ![]()  | 

| 
 | 

| 
	 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Vad ca aveti o varianta ciudata de Biblie, sa nu mai vorbesc de modul de o interpreta. Dar ciudat ca ea devine difertita de a noastra doar cand sunteti intr-un impas si nu mai aveti raspunsuri. Daca nu avem aceeasi baza comuna nu are sens sa purtam discutii interminabile - pentru ca oricum nu o sa ajungem la un consens. ps: doar putin respect va cer...si cand spun respect nu ma refer la modul de adresare, ci la respect fata credinta noastra. Last edited by ovidiu b.; 03.02.2012 at 10:35:36.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Citat: 

Citat: 

http://www.bibliaortodoxa.ro/ dar si http://biblia.resursecrestine.ro/ si folosesc si acest site: http://www.biblos.com/ ------------------------------------------------------------------ daca nu esti de acord cu parerile cuiva, si ai alta parere nu inseamna ca nu-l respecti.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Am o zi incarcata astazi si Dumnezeu stie cum se va termina. Inainte sa plec la ale mele, doresc doar sa adaug doua randuri, desi aparent e inutil.  

In principiu nu am nimic cu nimeni, indiferent de alegerea pe care si-o face in viata. Si la usa, cand mai vin indivizi cu mierea pe buze si veninul in suflet, stam de vorba cate 30-45 de minute sa vedem ce si cum. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere (vorba vine, ca de fapt, Dumnezeu a pus peste tot la fel si nu intelege de ce... nu mai e!?) O sa ma adresez acum, nu numai profetelului de carton ondulat sau hartie igienica, ci oricui indrazneste sa intineze la nesfarsit credinta ortodoxa: AJUNGE!!! Exista la sf. liturghie un moment cand parintele striga: "usile, usile, cu intelepciune, sa luam aminte". Desi aceasta nu este o biserica, incercam totusi sa pretindem ca suntem o comunitate ortodoxa, iar daca voi nu sunteti in stare sa o respectati, va invitam sa poftiti pe unde-ati venit. Lasati-ne prosti, asa, si nemantuibili, fiti voi destepti dar va rugam, nu mai ridicati glasul vostru schimonosit de rautate, fiindca in handicapul vostru nu puteti intelege ce se petrece aici. Sunteti cu adevarat cu un mare handicap, atat timp cat nu stiti si nu vreti sa va insusiti invataturile sfintilor parinti, nu pricepeti ce-s acelea sfinte moaste, iar Preasfintei Fecioare, ii aduceti tot felul de blasfemii. Nu ne intereseaza parerea voastra. Noi ne-am spus-o pe-a noastra ca suntem "acasa". Cand vom veni la "voi", n-aveti decat sa defilati cu biblia ciopartita in toate directiile. Dar aici sunteti niste paria si niste rataciti care nici macar nu-si recunosc ratacirea si indraznesc sa arate cu degetul catre altii. Iertare tuturor ca mi-am iesit din fire, dar pentru toti "Profetii de carton" care tulbura apele pe-aici, un singur si mare strigat: SICTIR!!  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Acum inteleg de ce iehovistii primesc un impuls in spate, ca sa nu zic altfel, in din ce in ce mai putinele state care chiar isi ingrijesc cetatenii, de ex. dictaturile de dezvoltare: pentru ca sunt o plaga, cu obsesiile lor subversioniste, anti-armata si anti-transfuzie, anti...  

Profetule, chiar ai merge cu Biblia in mana la pericol, ai? Adica, daca noaptea un hot iti sparge casa stai ca lemnu', si nu iti aperi familia, ca de, mantuirea e mai importanta?! E ciudat, dar se pare ca, fie si involuntar, o cernere tot a avut loc, prin intrarea unor credinciosi NP pe acest forum: singurii de bun-simt s-au vadit intotdeauna a fi penticostalii. Si, pare-mi-se, unii baptisti, foarte putini, care au intrat, cand au intrat. Restul, parca sunt niste cyberzombies, la care doar pastorul are parola de admin, si deci poate apela la vestigialul lor bun-simt. Cu toata piscaleala amicala dintre mine si bunul nostru coleg Catalin, eu am afirmat public si afirm si acum ca am evlavie si la Sf. Nectarie Taumaturgul, pe care il consider, alaturi de Padre Pio, unul dintre marii facatori de minuni din aceasta era, altfel atat de decazuta in atatea privinte. Astia insa vin si porcaiesc orice au si catolicii, si ortodocsi, si miafizitii sfant: de la sfinte moaste, la ierarhie, si de la nemurirea sufeltului la firescul institutiei defensive a armatei. Insa, trebuie sa recunosc: intr-un veceu de tara sau intr-o padure de munte, vara, nimic nu se compara cu o brosura iehovista pentru anumite necesitati urgente... 1-0 pentru calitatea hartiei, sau cartonului, martorilor lu' peste... Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 03.02.2012 at 15:21:14.  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Mă scuzi, dar este o hârtie prea lucioasă pentru simțurile mele delicate! 

Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori"  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Citat: 

Citat: 

Pai daca easta e sursa, de ce faceti trimitere "la a se studia varinta in limba greaca". Sau sa inteleg ca numai anumite parti din acesta sursa este corecta?  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Sunt anumite versete modificate chiar față de sursa contemporană grecească (a Bisericii Ortodoxe Grecești), așa cum am arătat de numeroase ori pe topicul despre diferențe.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Nu știu dacă politica struțului e benefică în domeniul spiritual. Ba e chiar păguboasă, având în vedere resposabilitatea [vis a vis de Cuvântul Adevărului] creștină. 

Citat: 

Domnule Ovidiu, tot o dați în sus și-n jos cu Sfinții Părinți, când modelul nostru suprem ar trebui să fie Iisus Hristos. Chiar sfinții apostoli au mai făcut greșeli, ce să mai vorbim de urmașii acestora. Credeți că merită să lepădați modelul hristic în favoarea modelelor umane?  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Citat: 

Citat: 

Last edited by ovidiu b.; 03.02.2012 at 17:18:48.  | 
![]()  | 

| 

Subiecte asemănătoare
		 | 
	||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 18:26:18 | 
| Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 11:17:23 | 
| Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 22:05:09 | 
| Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 20:37:18 | 
| 
 |