![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biblia spune doar atat: „vorbeau în limbi”. Eu as zice sa ramanem la ce este scris. Citat:
Tu cunosti toate limbile pamantene si i-ai ascultat pe toti cei care vorbesc in limbi si ai ajuns la concluzia ca... vorbesc in limbi nepamantene? Eu cred ca vorbesc in limbi foarte pamantene. Eu ma mai rog in limbi asa, din cand in cand, si, prin urmare inteleg si ce incerci tu sa zici pe aici in limba martiana...:) Dar incearca te rog sa folosesti limba romana. Sa inteleaga si ceilalti forumisti... Last edited by penticostalul; 06.02.2012 at 23:16:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi. Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei VORBIN IN LIMBA SA. Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni? Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut? Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia, În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți, Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu! Și toți erau uimiți și nu se dumireau, zicând unul către altul: Ce va să fie aceasta? " Vezi prietene, Biblia ne spune in ce limbi vorbeau primii crestini, cum zici tu ca nu se stie in ce limbi s-a vorbit atunci? Pe cand voi acum... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
nici chiar asa. Am auzit insa niste bolboroseli, ceva gen incantatie voodoo. Cand insa i-am intrebat dupa ce anume au vorbit si in ce limba au fost rostite acele cuvinte, nu au stiut ce sa raspunda. Ei insa uita un lucru elementar. Primii crestini vorbeau in limbi straine din necesitate, pentru a se putea intelege cu viitorul crestin in limba sa de bastina. Nu scrie nicaiari ca apostolii intr-o comunitate de crestini (sa zicem greci) se rugau in alte limbi, cum ar fi cartagineza. La ce ar fi folosit acest lucru, mai ales ca ceilalti crestini greci nu ar fi inteles nimic?
|
|
|||
|
|||
![]()
data viitoare sa-i intrebati modalitatea pe care au folosit-o pt a obtine acele limbi, o sa va ingroziti, sunt similitudini evidente cu practicile orientale!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu crezi tu ca ar trebui sa citesti mai intai toate pasajele in care se vorbeste despre umplerea Duhului Sfant si vorbire in limbi? Sunt doar trei: Ierusalim, Cezareea, Efes. Last edited by penticostalul; 06.02.2012 at 23:37:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar nu credeti ca ce se intampla in cultul penticostal nu seamana cu ce citim in Biblie? ca in Biblie nu am vazut nicio lucrare neziditoare iar ce a fost neziditor, ca in cazul corintenilor, a fost corectat imediat de apostol, dar asa ceva nu se intampla la penticostali, care nu respecta Scripturile, ei bolborosesc cu voce tare in adunare iar carismaticii cred ca acea cadere pe spate este "blessingul" Duhului Sfant ! sunteti din armata satanei si vreti sa distrugeti crestinismul, pentru ca faceti lucrarile demonilor ! |
|
||||
|
||||
![]()
Care e diferenta intre miscarea penticostala si miscarea carismatica in ceea ce priveste darurile Duhului Sfant?
Citisem undeva ca "miscarea penticostala sustine ca vorbirea in limbi este semnul fizic al botezului cu Duhul Sfant, iar miscarea carismatica sustine ca poti sa fii botezat cu Duhul Sfant fara sa capeti vorbirea in limbi", http://www.crestinulazi.ro/cazul-str...ismatic-2.html dar cred ca e o preconceptie legata de penticostali, doar asta ar insemna ca toti "sa se straduie" sa vorbeasca in limbi, ajungandu-se la ceea ce am spus anterior, inducere psihica. |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu daca acel "blessing" cand se pun mainile, si respectivii cad pe spate, pierzandu-si constienta, poate fi numit "dar al Duhului sfant", ci mai degraba un efect, dar asta e caracteristic carismaticilor de toate tipurile, in rest nu sunt alte diferente, doar ca limbile carismaticilor suna diferite de cele ale penticostalilor, adica contin multe cuvinte monosilabice, deci nu sunt deloc melodioase, (ale penticostalilor totusi au uneori cuvinte placute auzului, dar asta nu inseamna ca sunt de la Duhul Sfant)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am recunoscut ca am fost surprinsa, insa nu din cauza unor exteriorizari iesite din comun ale oamenilor,pentru ca n-au existat asa ceva, problema mea a fost cu preotul :) Altii au spus asta cand s-a discutat, nu eu. Comentariul meu de atunci a fost: Citat:
Last edited by ioanna; 07.02.2012 at 08:46:33. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|