Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2012, 17:32:55
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
V-am spus ca ei asculta sfaturile lui Ellen G White,
Nu este nevoie sa asculti sfaturile Ellenei White pentru a fi adventist de ziua a saptea. Totusi, nu poti sa nu iei seama la implinirea profetiilor sale (mai ales ca unele erau de necrezut pentru vremea cand au fost facute).

Citat:
[font=Verdana][i]Protestantii s-au asociat cu papalitatea si au sprijinit-o; au facut compromisuri si concesii de care insisi papistii sunt surprinsi si cand le vad nu reusesc sa le inteleaga.
Ceea ce se intampla acum cca 100 de ani (cand au fost scrise randurile) era doar o "pregustare" a ceea ce se intampla azi si ce urmeaza sa se intample. Poate ati auzit de biserici protestante care au revenit sub tutela "bisericii mama" (biserica catolica). Si asta nu este totul. Sa vede la orizont ceva ce era incredibil cu vreun secol in urma: o alianta intre SUA protestanta si papalitate. Imaginati-va ce ar putea iesi din alianta acestor doua superputeri. Eu cred ca va iesi exact ce spune Scriptura ca va iesi in urma aliantei celor 2 fiare.

Citat:
[font=Verdana][i]S-a aratat ca [b]Statele Unite reprezinta puterea simbolizata prin fiara cu coarne ca de miel si ca aceasta profetie se va implini cand Statele Unite vor impune pazirea duminicii,
Se pare ca liderii SUA (chiar presedintele) deja au inceput sa se joace de-a "Sunday Laws" (legea duminicala). Vedeti aici:https://my.barackobama.com/page/comm...Tritium/gG5ngR. Considerati ca este doar o simpla speculatie personala. Nu trebuie sa o bagati in seama. Vor urma lucruri care vor merita luate in seama la modul cel mai serios.

Fiti cu ochii pe profetiile adventiste si vedeti masura in care se implinesc.

Last edited by grasu77; 07.02.2012 at 17:38:31.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 17:59:51
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Fiti cu ochii pe profetiile adventiste si vedeti masura in care se implinesc.
Nu ma intereseaza in mod deosebit analizele doamnei White, nu le consider profetii. Ea e "mesagerul divin adventist", ma delimitez de ea, asa cum ea s-a delimitat de noi, numindu-ne supusi ai diavolului. Nici macar n-a inteles cultul icoanelor, n-a avut atata cultura teologica, doar si-a revarsat frustrarile adunate si invidia ca "biserica" dumneaei era umbrita de altele, in special BC. Pana si scolile catolice le-a luat in colimator :) Cartea respectiva e un monument al invidiei, deci un semn de inferioritate al dansei.

Mergand pe logica dansei, putem spune si noi ca miscarile spirituale din sec.XIX sunt "fiara", ce a iesit la suprafata si a devorat Biserica, ranind-o profund, insa n-a reusit sa o distruga de tot. Fiti sigur ca se pot face "profetii" si demonstratii cate vreti . De ce doar BC? :)

Last edited by ioanna; 07.02.2012 at 18:16:32.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 18:26:08
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Mergand pe logica dansei, putem spune si noi ca miscarile spirituale din sec.XIX sunt "fiara", ce a iesit la suprafata si a devorat Biserica, ranind-o profund, insa n-a reusit sa o distruga de tot. Fiti sigur ca se pot face "profetii" si demonstratii cate vreti . De ce doar BC? :)
Daca va legati doar de o singura caracteristica a "fiarei", puteti inventa multe interpretari. Dar, daca luati in seama toate trasaturile fiarei (si nu sunt chiar putine), mentionate de Sfanta Scriptura, nu cred ca veti ajunge la alta concluzie deacat aceea a identificarii papalitatii.

P.S. Unde v-a numit Ellen White "supusi ai diavolului"? Poate incrimina unele practici care fac placere celui rau. Cred ca si eu ii mai dau satisfactie uneori si nu m-as supara daca cineva mi-ar atrage atentia.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 18:34:12
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Mergand pe logica dansei, putem spune si noi ca miscarile spirituale din sec.XIX sunt "fiara", ce a iesit la suprafata si a devorat Biserica, ranind-o profund, insa n-a reusit sa o distruga de tot. Fiti sigur ca se pot face "profetii" si demonstratii cate vreti .
Așa cum v-a spus dl. Grasu, sunt 10 caracteristici de identificare a Fiarei din Apocalipsa. Eu vă amintesc doar una, care nu se poate potrivi mișcărilor neoprotestante ale secolului XIX: această fiară este continuatoarea celei de-a 4-a fiare și anume Imperiul Roman.

Citat:
De ce doar BC? :)
Chiar așa, de ce doar BC? Să nu uităm că Imperiul Roman s-a împărțit în cel de Apus și cel de Răsărit. Și vă mai dau un indiciu (acesta fiind doar o idee personală), chiar cu riscul de a vă supăra: Bizanțul ca și Roma s-a fondat pe 7 coline (despre care vorbește Apocalipsa precum știți)...
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 18:51:20
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit Grasu77

In cartea Marea Lupta; dovada supunerii fata de satana e cinstirea duminicii, ca zi a Domnului. Doamna suferea de un usor fanatism psihopatologic al obsesiei pentru “sabat fals” si “nemurire”. Cititi-i cartea si va veti convinge. Partea cu "nemurirea" sa spun ca o inteleg, la sf. sec. al XIX-lea era la moda spiritismul, "joc" favorit al saloanelor burgheze, deci probabil a vrut sa traga un semnal de alarma, desi credinta noastra n-are nicio legatura cu necromantia sau spiritismul. Culmea e ca unii adventistii aveau acelasi crez cu noi, in privinta vietii dupa moarte, doar dupa ce doamna si-a formulat convingerile, influentata fiind si de practica sociala, i le-au adoptat. In privinta "sabatului" a mers mult prea departe cu supozitiile. Si daca se aliaza papalitatea cu protestantismul american ce?! Ar fi chiar indicat sa se intoarca protestantii la Biserica mama :)

@99: da, domnule, stiu, stiu, toti suntem "balaur, fiare", doar d-voastra niste sfinti!

Last edited by ioanna; 07.02.2012 at 18:58:39.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 19:08:29
Banned

Implicit

Citat:
@99: da, domnule, stiu, stiu, toti suntem "balaur, fiare", doar d-voastra niste sfinti!
Doamnă, fiți liniștită (sau ne-liniștită, cum doriți), Fiara nu se referă la credincioși, ci la un sistem politico-religios; iar semnul Fiarei nu este încă duminica, acesta va deveni doar la promulgarea legii duminicale. Ceea ce încă nu e cazul...
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 19:18:22
antoniap
Guest

Implicit

Cand vorbesc despre numarul fiarei, ma raportez la Apocalipsa, capitolul 13, la sfintii ortodocsi care ne-au calauzit prin scrierile lor. Nu astept sa fiu anuntata oficial despre aceasta, deoarece atat numarul fiarei cat si Antihrist se vor impune prin inselarea vigilentei multora.

Nu astept ca membrii altor confesiuni sa gandeasca la fel ca sfintii nostri. Dar stiu ca orb pe orb calauzindu-se, ajung amandoi in groapa.

Deci, in probleme de acest fel trebuie sa fim atenti pe cine ascultam.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 19:21:21
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Doamnă, fiți liniștită (sau ne-liniștită, cum doriți), Fiara nu se referă la credincioși, ci la un sistem politico-religios; iar semnul Fiarei nu este încă duminica, acesta va deveni doar la promulgarea legii duminicale. Ceea ce încă nu e cazul...
Eu sunt foarte linistita, deoarece cred in cuvantul Sfintei Scripturi:"Si multi prooroci se vor scula si vor amagi pe multi si din pricina faradelegii se va raci dragostea multora" (Matei 24,11-12), deci mi-e indiferent ce "prorocesc" oameni ca doamna Ellen G White. Ea-i mesagerul d-voastra divin, eu nu-i recunosc aceasta calitate, din mai multe motive, care n-are sens sa le dezbatem aici. O seara placuta!

Last edited by ioanna; 07.02.2012 at 19:26:34.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 19:28:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu astept sa fiu anuntata oficial despre aceasta, deoarece atat numarul fiarei cat si Antihrist se vor impune prin inselarea vigilentei multora.
Corect. Este nevoie de o credință personală și de multă rugăciune și veghere căci diavolul va încerca să înșele până și pe cei aleși. Mat.24,24.

Citat:
Nu astept ca membrii altor confesiuni sa gandeasca la fel ca sfintii nostri. Dar stiu ca orb pe orb calauzindu-se, ajung amandoi in groapa.
E numai normal ca să gândească diferit, doar de aceea aparțin unor confesini diferite, iar ceea ce spuneți cu călăuzirea poate fi la fel de adevărat. Un orb spiritual poate călăuzi un alt orb spiritual din cealaltă confesiune și amândoi vor cădea inevitabil în groapă. Pentru noi oamenii e mai greu să-i detectăm pe acei "orbi", tocmai de aceea trebui să ne încredem în Cuvântul Adevărului care singur poate călăuzi spre lumină.

Citat:
Deci, in probleme de acest fel trebuie sa fim atenti pe cine ascultam.
Așa este.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 19:29:33
Banned

Implicit

Citat:
Eu sunt foarte linistita, deoarece cred in cuvantul Sfintei Scripturi:"Si multi prooroci se vor scula si vor amagi pe multi si din pricina faradelegii se va raci dragostea multora" (Matei 24,11-12), deci mi-e indiferent ce "prorocesc" oameni ca doamna Ellen G White. Ea-i mesagerul d-voastra divin, eu nu-i recunosc aceasta calitate, din mai multe motive, care n-are sens sa le dezbatem aici. O seara placuta!
Nici nu v-am cerut să-i recunoașteți calitatea, ori să o credeți. Va veni și timpul acela. În general dovada adevăratului profet se face când i se împlinește profeția.
O seară plăcută de asemenea!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
de ce "666" numarul fiarei si nu alt numar? ana ana Intrebari utilizatori 74 23.03.2016 14:22:43
Numarul favorit Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 2 20.11.2010 08:19:30
Despre semnul fiarei Lory10 Biserici Protestante 82 23.03.2010 20:43:42
Despre semnul fiarei Lory10 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 77 18.03.2010 13:53:02
de unde vine numarul fiarei? primus Generalitati 39 29.01.2009 00:36:26