![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne daca s`a ajuns sa se zica si de Teofan ...
Vai de noi cei ce ascultam spurcaciuni caci sufletul ni se poate intina in mlastina aceasta a confuziei. O manipulare tipica din mass media: acum ca nu se mai pune problema cine este patriarh se continua concursul cu aruncat noroi in Biserica in privinta Mitropoliei Moldova. Iar o sa inceapa "concursul canditatilor". Vai noua ca nu putem lasa ziarele necitite si necumparate. |
|
||||
|
||||
![]()
pt Mirean
nu vreau sa fiu nepoliticoasa dar de ce pui atatea intrebari cauti tot timpul dovezi fiecare lucru are mai multe parti din care poate fi vazut in fiecare om este si rau si bine adevarul e relativ numai Dumnezeu detine adevarul absolut uiti ca dincolo de toate... de preoti ,de biserici ,vorbe ,exista bunul Dumnezeu care vede care aude simte ceea ce simtim fiecare vede sa lasam toate lucrurile negative in seama Lui nu vreau sa te critic nu imi sta in fire dar tot timpul cand citesc ce scrii simt indoiala si o oarecare superioritate din partea ta vizavi de postarile diferitelor persoane de pe forumsi scuze ca nu raspund la topic |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce vreau dovezi pt acuzatii grave la adresa unor persoane? Cred ca nici nu trebuie sa raspund...totusi: Ca sa sa vada si cei care posteaza si unii dintre cei care citesc ca multe acuzatii sunt "folclor". |
|
||||
|
||||
![]()
am impresia ca tu nu accepti un alt unghi te simti prea superior ca sa accepti si parerea altuia
|
|
||||
|
||||
![]()
dupa cite scoli si doctorate are noul patriarh,cred ca era cel mi indreptatit sa fie patriarh.A facut multe pt ortodoxie in tara fundatii,societati de caritate,a infiintat multe scoli ,indeosebi seminarii ortodoxe.Sa nu avem idei preconcepute ca si pe net SE MINTE nu numai la TV lucrurile sint spuse tendentios si cu jumatati de masura ca sa inteleaga fiecare cam cum il taie capul .In conditiile fenomenului de globalizare,ecumenismul devine o impunere din partea politicului si atunci cel mai bine se poate ocupa de asta noul patriarh,el fiind cumva in miezul problemelor si cunoscindu-le toate fetele.Daca in toata tevatura asta cu ecumenismul ortodoxia romana isi pastreaza dogmele si nu cedeaza nimic din ele ,iar marii nostri duhovnici sint lasati sa-si vada de mintuirea lor si a noastra dupa preceptele sfintilor parinti ,este bine,caci ce sa ne dorim mai mult in aceste vremuri tulburi. Decit sa tot ne dam cu presupusul mai bine sa vedem cum va proceda patriarhul CONCRET ,caci pomul se cunoaste dupa roade si OMUL DUPA FAPTE. Deci cel mai bine sa asteptam faptele noului patriarh si sa nu ne facem pacate condamnind din start un ierarh.Sper sa auzim de bine in leg. cu ortodoxia noastra din partea conducerii BOR.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti aratam problema din alt unghi. Chiar tu spui: "firea lui de monah cautator de pace l-a impiedicat, mai ales dupa primul tur, cand a vazut ca nu are sanse foarte mari" Aici "bateam": s-a retras SI pentru ca nu avea sanse.... Nu-l judec pe IPS Teofan si nici pe alt ierah, departe de mine asemenea gand. Dar daca tot discutam, hai sa punem problema obiectiv...stii tu...toate unghiurile. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai exprima-te frate corect, nu cu ironie, ca derutezi omul!
Te-ai gandit insa ca poate Teofan nici nu si-a dorit asa mult sa intre in lupta asta de imagine, ca sa ajunga sa se preocupe de gestionarea imaginii sale? Mie imi suna a campanie electorala pura ce spui tu, ori dupa marunta mea parere nu se cade ca un ierarh sa se comporte asa! Iar cei care au facut-o si-au cam periclitat imaginea exact acolo sus de unde vine plata! Spunea Sf. Paisie Aghioritul despre unul care se nevoia sa faca gradina in Sfantul Munte, ca l-a mustrat insasi Nascatoarea de Dumnezeu, care daduse apa din stanca la rugamintea staretului acelui monah, pt ca nu aveau ce bea si cartea ucenicul. A mutat Maica Domnului izvorul mai jos si i-a zis monahului nemultumit: daca vrei gradina, ia si cara singur de jos! Tot in Gradina Maicii Domnului, la una dintre manastiri se monta instalatie telefonica. Atunci, un batran imbunatatit l-a vazut pe Sfantul Ioan Botezatorul foarte mahnit, din cauza ca monahii au inceput sa se preocupe precum mirenii de lucruri lumesti, bucurand pe diavoli. Asa si la noi: campanie electorala...hmmm, e rau si pentru un mirean, daramite pentru arhierei? Poate ar fi bine sa le acordam arhiereilor credit, si sa nu le atribuim din prima purtare laica si griji demne de mireni. Cel putin sa nu ne repezim si catre cei despre care nu cunoastem sigur ca ar fi procedat asa. De cate ori a aparut Inaltul Teofan la tv in interviuri sa-si spuna parerea despre alegeri? Haideti sa ne gandim ce ierarh am vazut facand aceasta...si sa nu-l judecam nici pe el, ca doar Domnul stie care sunt neputintele fiecaruia! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Despre cinstea cuvenita episcopilor http://www.laurentiudumitru.ro/pr-savatie-bastovoi-interviu.php
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
fratilor eu nu comentez despre patriarh dar as vrea sa va spun ca se vede f urat cum va certati voi mai ales ca suntem cu toti frati in Hristos,si pe cine judecam?pe conducatorul bisericii,bine sau rau cine a iesit patriarh acum nu mai conteaza ,nu vom schimba nimic cu discutiile astea decat sa ne facem pacate mari cu judecarea asta
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Patriarhul Moscovei si Papa | Erethorn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 41 | 29.10.2010 15:20:47 |
Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu | cozia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 58 | 29.10.2010 12:11:39 |
Patriarhul nostru împlinește azi 59 de ani | AthosT | Generalitati | 24 | 24.07.2010 15:14:38 |
Patriarhul Daniel si protestantii | olivian | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 268 | 09.04.2008 11:49:20 |
|