![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu doar ca ecumenismul NU e strain de ortodoxie, ba chiar e incurajat de arhierei ortodocsi greci, de PF nostru parinte Daniel si de arhierei ortodocsi romani, de PF Kyrill al Rusiei, precum si de SS Bartolomeu al Constantinopolului. Cum vor spune unii, cu care am eu o problema personala, "au doara aceia SUNT CU DRACUL"? Last edited by Marius D; 10.02.2012 at 14:47:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Cat despre raspunsul dat in http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=576, nu pot decat sa fiu uimit! Uimit sa vad ca persista in unele medii si la unii oameni, habotnicia "omului ce roade litere" (e o expresie a mea). "Omul ce roade litere" este acela, prezent in orice domeniu de activitate, dar mai ales in religie si in justitie, care citind mesajul biblic ori al legii pamantesti, dupa caz, citeste totul in LITERA textului si nu in SPIRITUL sau.
Cateva exemple: 1. Vechiul Testament prescria uciderea femeii adulterine. Omul ce roade litere va veni si va spune ca textului ar trebui sa i se dea ascultare si azi, iar toate femeile omorate. E adevarat ca in Vechiul Testament cei care se faceau vinovati de adulter erau omorati cu pietre. Insa, in momentul in care oamenii sunt pusi in situatia de a ucide o femeie cazuta in adulter (Ioan 8, 3-11), Hristos ii opreste. 2. Conform Vechiului Testament, legea prevedea pedeapsa cu moartea pentru diverse fapte, cum ar fi: crimă (Iesire 21:12), răpire (Iesire 21:16), violență (Iesire 22:19); adulter (Levitic 20:10); homosexualitate (Levitic 20:13), a fi un profet fals (Deuteronom 13:5), prostituție și viol (Deuteronom 22:4), și alte câteva crime. Cu toate astea, Dumnezeu adesea a arătat milă atunci când pedeapsa cu moartea se cuvenea a fi aplicată. David a comis adulter și crimă, și totuși Dumnezeu nu a cerut ca viața lui să fie luată (2 Regi 11:1-5, 14-17; 2 Regi 12:13). În final, fiecare și orice păcat pe care-l săvârșim ar trebui să ne aducă pedeapsa cu moartea (Romani 6:23). Din fericire, Dumnezeu și-a arătat dragostea față de noi prin a nu ne condamna (Romani 5:8). Eh, omul ce roade litere va veni si va zice: TREBUIAU omorati, ca asa spune LITERA textului! 3. Omul ce roade litere devine un pericol pentru societate in cele din urma, contribuind la regresul ei, declarandu-i pe altii ce nu sunt asemenea cu el, inselatori si "de la dracul". Acesta va spune: "NU exista mantuire in afara Bisericii Ortodoxe". Desi vine parintele Dumitru Staniloae si spune ca "in rai vom intalni si oameni de alte confesiuni decat cea ortodoxa", avertizandu-ne sa nu cadem in plasa intinsa noua de "dracul" (ca tot le place unora sa spuna cuvantul asta cat pot ei de des). Au doara parintele Staniloae "era cu dracul" cand a grait asa? Ce-a vrut el a spune? Cum vor putea fi in rai, adica mantuiti, si oameni de alte religii decat cea ortodoxa? Desigur, omul ce roade litere va grai: "BLASFEMIE, EREZIE!" intrucat manat fiind "de dracul", ii aplica aceluia principiul binecunoscut: "divide et impera" si se limiteaza intr-o logica specifica Evului Mediu, potrivit careia "cei ce nu sunt ortodocsi SUNT CU DRACUL". Omul ce roade litere va spune ca "APARA adevarul". Caci de ati voi a face voia Domnului nostru Iisus Hristos, ati raspandi mesaje de pace si ati vedea in cei cu aceeasi credinta si aceleasi fapte ca voi, ceea ce ar trebui sa vedeti, anume - frati intru credinta. Dar preferati sa-i condamnati si sa-i osanditi desi nu vedeti faptele. Dar amar va fi de cei care deturneaza intelesul Scripturilor, care semanati discordie intre frati intru credinta si va trufiti a spune "DOAR ORTODOCSII SE MANTUIESC", ca si cand ati vorbi in numele lui Dumnezeu. Biserica Ortodoxa n-a spus asta, ba chiar parintele Staniloae a spus contrariul, insa voi va trufiti intru cele ale voastre. Dar adevarat este: "Osanda voastra nu dormiteaza!" (ca sa raspund si eu in acelasi registru arhaic, ce nu-mi e deloc specific, insa pe care il IUBESC atatia) :) |
|
|||
|
|||
![]()
Subliniez ca sunt ortodox, cu toata convingerea. Doar ca sunt ortodox in stilul in care a fost PF Teoctist si in stilul in care este PF Daniel, adica ecumenist.
Nu sunt ortodox in stilul preotului exorcist de la Tanacu. |
|
||||
|
||||
![]()
Prin ce anume este PF Daniel mai ecumenist decât predecesorul său ?
|
|||
|
|||
![]()
Dar n-am afirmat asta. Am spus ca ambii sunt ecumenisti. I-am iubit si ii iubesc pe amandoi si am aceeasi abordare a problemei ca si ei.
|
|
||||
|
||||
![]()
Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința.
Asa invata Sfanta Scriptura. Haide, asadar sa faceti o plimbare prin istorie sa vedem ce spun sfintii parinti si mari teologi ai Bisericii. Facem primul popas in Biserica primara, in special in canoanele sfintilor Apostoli. Canonul 45 al Sfintilor Apostoli Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, impreuna cu ereticii rugandu-se, sa se afuriseasca numai; Iar de au dat lor voie, ca unor clerici a lucra ceva, sa se cateriseasca. - PIDALION (Carma Bisericii Ortodoxe) asa...continuam cu sfintii parintii cinstiti in toata lumea ortodoxa: Sf Maxim Marturisitorul si sf Marcu Eugenicul.Sf sofronie de la Cioara, sf Visarion sarai si multi altii.... Apoi facem un popas la parintii contemporani : Pr. Dumitru Staniloaie: "Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre" Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: "Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru" Pr. Arsenie Papacioc: "Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?" Pr. Ardian Fageteanu: "Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX" Pr. Ilie Cleopa: "Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!" Pr. Iustin Parvu: "Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica" Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa" Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit." Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!" Mai departe, Mantuitorul spune: Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ? Asadar, scris este ca in zilele cele din urma credinta adevarata se va imputina foarte mult. Ptr mine nu e o mirare ca patriarhii apostaziaza. Nu e un argument ca sunt majoritari. Faptul ca o comunitate foarte mare de episcopi, preoti diaconi poate gresi si marturisi stramb reiese clar din viata sfintilor marturisitori pe care Biserica ii cinsteste ca sfinti. Intre cuvantul unui patriarh care inca nu am vazut cum s-a sfarsit si cuvantul unui sfant cu sfinte moaste il prefer pe al doilea. In definitiv numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa.
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 10.02.2012 at 15:45:19. |
|
|||
|
|||
![]()
Care dintre patriarhii Teoctist sau Daniel a comis apostazie?
Nu mai vorbiti fara discernamant! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Au doara nu avem destul tezaure de invatatura patristica in Biserica, e nevoie sa vina un calvin, luteran sa invete poporul drept credincios? Sunt de accord sa ne rugam cu totii, dar sa treaca toti la Biserica ortodoxa, lepadand eresurile in care se balacesc. Sunt de accord cu un astfel de ecumenism! chiar il sustin!
|
|||
|
|||
![]()
Eu, ca ortodox roman, ma dezic de astfel de pareri, care nu sunt nici ale Bisericii noastre Ortodoxe, nici ale PF Patriarh Daniel sau ale vrednicului de pomenire PF Patriarh Teoctist, carora li se cuvin multe laude pentru pasii facuti pe calea pacii si a dialogului interreligios ortodox-catolic. Pasi facuti fara a sacrifica in niciun fel adevarul Bisericii noastre Ortodoxe, adevar care, fie ca le convine fanaticilor fie ca nu, coincide aproape in totalitate cu adevarul Bisericii-surori Catolice. Daca PF Teoctist si PF Daniel "sunt cu dracul", la fel a fost si SS Atenagoras, Patriarhul Constantinopolului, cand a ridicat anatema pronuntata asupra BC? Acelea sunt doar fanatisme ale unor creiere anacronice, ramase in frustrarea unei gandiri de Ev Mediu. Culmea ca toti patriarhii "au fost cu dracul", numai astia fanatici de pe forumuri sunt cu Domnul.
Smintiti sunteti, iar "Osanda voastra nu dormiteaza!" |
|
|||
|
|||
![]()
Ci degraba pocaiti-va si cautati mai cu osebire cuvantul de pace si iubire al lui Iisus Hristos!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Despre iubire cu iubire | dobrin7m | Nunta | 27 | 18.10.2011 14:22:52 |
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? | Bast-et | Generalitati | 18 | 16.10.2010 23:56:19 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|