![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar eu intrebasem altceva la care nu am primit raspuns: Cum au primit protestantii harul cand toate exemplele din Sf Scriptura, singura autoritate conform convingerilor dvs, se impartaseste prin cei care il primisera in prealabil?
|
|||
|
|||
|
Nu cred ca te-ai rugat mai inainte sa dai acest raspuns categoric. Domnul Dumnezeu sa te ierte, caci nu stii ce spui. Cine te-a invatat asa, sa se pocaiasca de asemenea.
|
|
|
|||
|
|||
|
Pentru Lucian, iata raspunsul la intrebarea care te chinuie:
"In zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice faptura; feciorii vostri si fetele voastre vor proroci, tinerii vostri vor avea vedenii, si batranii vostri vor visa vise! Da, chiar si peste robii Mei si peste roabele Mele voi turna, in zilele acelea, din Duhul Meu si vor proroci. Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit." (Fapte 2:17,18,21) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor".
|
||||
|
||||
|
De ce sunteti deranjat daca cineva spune ca in comunitatea penticostala nu exista har lucrator? Nici macar n-ati inteles la ce s-a referit Lucian.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Caut pe forum unde s-a dezbatut "problema harului", pentru ca heterodocsii sa inteleaga clar la ce ne referim noi cand spunem har lucrator. Am senzatia ca vedem din puncte diferite. Revin cu un link.
|
|
|
|||
|
|||
|
În sfârșit a pus cineva punctul pe i (pe haș)! Căci există o deosebire fundamentală între cum percep Harul ortodocșii și neoprotestanții. Îmi explica (pe un alt forum) o soră ortodoxă cum harul se revarsă prin "țevile" preoților indiferent că acestea sunt curate ori ruginite...
|
|
|
|||
|
|||
|
Si tu ai crezut asa ceva?
|
|
|
|||
|
|||
|
Bineînțeles că nu! Acel răspuns contrazicea flagrant Sfânta Scriptură care ne prezintă "uleiul" Duhului Sfânt ce se scurge prin țevi de aur, nu ruginite... Zaharia 4.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| NADEJDEA SI GANDIREA POZITIVA | iosif | Pocainta | 23 | 25.06.2015 02:31:08 |
| Pledoarie ptr gandirea pozitiva | ingerul_pazitor | Generalitati | 4 | 03.07.2012 10:55:46 |
| Colegă penticostală | elom | Secte si culte | 225 | 21.08.2011 20:15:50 |
| prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 11:35:27 |
| Gandirea pozitiva | silverstar | Generalitati | 29 | 23.09.2006 01:23:34 |
|
|