![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mantuirea inseamna izbavire, scapare, scoatere. Acum mantuirea aceasta de care vorbeste fratele meu antevorbitor, de care vorbesc eu si pe care a marturisit-o si Pavel este izbavirea de sub puterea celui rau, izbavirea de sub puterea pacatului. Dar sa vedem formele de mantuire: (1) Mantuirea crestinului din mijlocul lumii, din randul oamenilor necredinciosi: - "Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos." (Fapt.2:40) (2) Mantuirea de sub puterea celui rau - cea pe care o marturisim: - "...am fost izbavit (mantuit) din gura leului." (2 Tim. 4:17) - "Ci credem ca noi, ca si ei, suntem mantuiti prin harul Domnului Iisus." (Fapt.15:11) - "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." (Efes.2:8) - "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?" Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta." (Fapt.16:31) - "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit." (Rom.10:9) -"El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii, (2Tim.1:9)" (3) Mantuirea odata primita, trebuie pastrata: - "...duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur..." (Fapt.2:12) (4) Mantuirea viitoare - cea la care nadajduim cu totii: - "am fost izbavit (mantuit) din gura leului. Domnul ma va izbavi (scoate, scapa) de orice lucru rau si ma va mantui, ca sa intru in Imparatia Lui cereasca." (2 Tim. 4:17,18) - "De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele." (Iac.1:21) Dumnezeu "voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului." (1Tim.2:4) Last edited by ucenic; 11.02.2012 at 15:06:25. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|