![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 11.02.2012 at 13:21:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce cred si pe Acela care Il cred trebuie marturisit. Si aici vine fapta, "infaptuirea" prin marturisire a credintei mele. Ce fapta a facut talharul de pe cruce???? Fapta lui a fost marturisirea credintei lui. Nu putea oare chiar daca a crezut sa tina pentru el? Ba da, dar pentru ca L-a marturisit pe Hristos in timp ce trupul lui era in agonie ne arata noua azi ca lui fapta lui venea din credinta lui. "El S-a dat pe Sine insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-Si curete un norod care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune." (Tit.2:14) |
|
|||
|
|||
![]()
Sf. Ap. Pavel marturiseste ca vesteste Evanghelia pentru ca acela care o primeste si crede "sa se pocaiasca si sa se intoarca la Dumnezeu si sa faca fapte vrednice de pocainta lor." (Fapt.26:20)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O sa raspunzi in locul lui si la judecata ? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Credeam ca e vorba de atitudinea pe care trebuie sa o aiba un ortodox fata de persoanele de alta religie.
In ce priveste mantuirea... nimeni nu se poate mantui singur. Stai linistit. Nadejdea este la Dumnezeu. Are El dreapta socoteala, randuiala si judecata pentru fiecare. Domnul Iisus Hristos spune; „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Evanghelia după Ioan 14:6). Last edited by Adriana Cluj; 11.02.2012 at 14:44:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mantuirea inseamna izbavire, scapare, scoatere. Acum mantuirea aceasta de care vorbeste fratele meu antevorbitor, de care vorbesc eu si pe care a marturisit-o si Pavel este izbavirea de sub puterea celui rau, izbavirea de sub puterea pacatului. Dar sa vedem formele de mantuire: (1) Mantuirea crestinului din mijlocul lumii, din randul oamenilor necredinciosi: - "Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos." (Fapt.2:40) (2) Mantuirea de sub puterea celui rau - cea pe care o marturisim: - "...am fost izbavit (mantuit) din gura leului." (2 Tim. 4:17) - "Ci credem ca noi, ca si ei, suntem mantuiti prin harul Domnului Iisus." (Fapt.15:11) - "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." (Efes.2:8) - "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?" Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta." (Fapt.16:31) - "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit." (Rom.10:9) -"El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii, (2Tim.1:9)" (3) Mantuirea odata primita, trebuie pastrata: - "...duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur..." (Fapt.2:12) (4) Mantuirea viitoare - cea la care nadajduim cu totii: - "am fost izbavit (mantuit) din gura leului. Domnul ma va izbavi (scoate, scapa) de orice lucru rau si ma va mantui, ca sa intru in Imparatia Lui cereasca." (2 Tim. 4:17,18) - "De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele." (Iac.1:21) Dumnezeu "voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului." (1Tim.2:4) Last edited by ucenic; 11.02.2012 at 15:06:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Stimati frati crestini ortodocsi !
Citind comentariile de pe acest forum crestin ortodox nu se poate sa nu te cutremuri de groaza vazand ca e plin de apostati care se straduiesc sa mai insele pe cate unul mai slab in credinta si astfel sa mareasca turma stapanului lor. De aceea, ca unul ce am trecut prin mai multe incercari de ordin spiritual ale vietii, am un sfat pentru voi toti care aveti indoieli sau nelamuriri in legatura cu credinta noastra crestin ortodoxa: Puneti mana si cititi lucrarile Sfintilor Parinti si mai ales,, CARAREA IMPARATIEI " a Parintelui Arsenie Boca si va promit ca o sa aflati raspunsul la tot ce va framanta !!! Nu merita sa va pierdeti vremea in galceava fara rost cu duhurile sectare !!! Ca sa va conving voi incerca sa postez cateva citate din aceasta Capodopera a Ortodoxiei ,care chiar este,, Cararea Imparatiei"!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|