Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2012, 13:18:03
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae44 Vezi mesajul
ma bucur ca pot spune ceea ce cred ,si cred ca sunt mantuit,ca am pacatele iertate doar prin sangele Domnului IIsus si prin singura credinta care nu este o religie sau dogma ci este acea capacitate a mintii noastre de a crede ce a zis Domnul Nostru IIsus.cine vrea sa fie mantuit dintre voi? (...) E o minune credinta asta,cand am crezut am plans mult ca nu stiam ce s-a intamplat cu mine.Domnul sa aiba mila de noi sa ne deschida ochii si sa ne lasam calauziti de El AMIN
Degeaba aveti credinta ca sunteti mantuit, daca nu va insusiti aceasta mantuire prin fapte, caci in fapte (credinta lucratoare prin iubire) se manifesta comuniunea cu Hristos inceputa prin credinta si exprima progresul omului in viata cea noua in Hristos.

Last edited by ioanna; 11.02.2012 at 13:21:25.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 13:29:00
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Degeaba aveti credinta ca sunteti mantuit, daca nu va insusiti aceasta mantuire prin fapte, caci in fapte se manifesta comuniunea cu Hristos inceputa prin credinta si exprima progresul omului in viata cea noua in Hristos.
Adevarat Ioana. Caci este scris: "Tu ai credinta, si eu am faptele. Arata-mi credinta ta fara fapte, si eu iti voi arata credinta mea din faptele mele." (Iac.2:18)

Ceea ce cred si pe Acela care Il cred trebuie marturisit. Si aici vine fapta, "infaptuirea" prin marturisire a credintei mele.

Ce fapta a facut talharul de pe cruce???? Fapta lui a fost marturisirea credintei lui. Nu putea oare chiar daca a crezut sa tina pentru el? Ba da, dar pentru ca L-a marturisit pe Hristos in timp ce trupul lui era in agonie ne arata noua azi ca lui fapta lui venea din credinta lui.

"El S-a dat pe Sine insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-Si curete un norod care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune." (Tit.2:14)
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 13:32:26
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Sf. Ap. Pavel marturiseste ca vesteste Evanghelia pentru ca acela care o primeste si crede "sa se pocaiasca si sa se intoarca la Dumnezeu si sa faca fapte vrednice de pocainta lor." (Fapt.26:20)
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 14:09:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Pot sa raspund eu in locul lui? El crede in sensul ca stie, are certitudinea mantuirii de sub puterea celui rau, de sup puterea pacatului. Asta marturiseste el, asta marturisesc eu si asta marturisesc toti aceia care L-au primit pe Hristos in inima lor.
Interesant. Interesant ca Pavel care a fost rapit pana in al 3 lea cer nadajduia ca se va mantui dar voi aveti deja o certitudine.
O sa raspunzi in locul lui si la judecata ?
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 14:42:29
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul

Va rog, luminati-ma in legatura cu acest aspect...
Credeam ca e vorba de atitudinea pe care trebuie sa o aiba un ortodox fata de persoanele de alta religie.

In ce priveste mantuirea... nimeni nu se poate mantui singur. Stai linistit. Nadejdea este la Dumnezeu. Are El dreapta socoteala, randuiala si judecata pentru fiecare.
Domnul Iisus Hristos spune; „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Evanghelia după Ioan 14:6).

Last edited by Adriana Cluj; 11.02.2012 at 14:44:57.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 14:45:08
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Interesant. Interesant ca Pavel care a fost rapit pana in al 3 lea cer nadajduia ca se va mantui dar voi aveti deja o certitudine.
Daca ne aplecam asupra acestui subiect trebuie sa intelegem ce ne invata Sf.Sriptura.

Mantuirea inseamna izbavire, scapare, scoatere. Acum mantuirea aceasta de care vorbeste fratele meu antevorbitor, de care vorbesc eu si pe care a marturisit-o si Pavel este izbavirea de sub puterea celui rau, izbavirea de sub puterea pacatului.

Dar sa vedem formele de mantuire:

(1) Mantuirea crestinului din mijlocul lumii, din randul oamenilor necredinciosi:
- "Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos." (Fapt.2:40)

(2) Mantuirea de sub puterea celui rau - cea pe care o marturisim:
- "...am fost izbavit (mantuit) din gura leului." (2 Tim. 4:17)
- "Ci credem ca noi, ca si ei, suntem mantuiti prin harul Domnului Iisus." (Fapt.15:11)
- "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." (Efes.2:8)
- "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?" Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta." (Fapt.16:31)
- "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit." (Rom.10:9)
-"El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii, (2Tim.1:9)"

(3) Mantuirea odata primita, trebuie pastrata:
- "...duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur..." (Fapt.2:12)

(4) Mantuirea viitoare - cea la care nadajduim cu totii:
- "am fost izbavit (mantuit) din gura leului. Domnul ma va izbavi (scoate, scapa) de orice lucru rau si ma va mantui, ca sa intru in Imparatia Lui cereasca." (2 Tim. 4:17,18)
- "De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele." (Iac.1:21)

Dumnezeu "voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului." (1Tim.2:4)

Last edited by ucenic; 11.02.2012 at 15:06:25.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 15:38:02
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae44 Vezi mesajul
29 Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru; și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu își scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.!!!cine sunt cei taiati imprejur cu inima??sa ne intrebam fiecare suntem si noi sau nu suntem.mantuirea ar putea veni acum de la noi sau de la iudei ca natiune?esti iudeu pe dinauntru si crezi ca mantuirea poate veni si prin tine??adica esti mantuit si pot fi si altii mantuiti prin tine?
Cand Isus a spus ca mantuirea vine de la iudei, s-a referit la iudeii carnali din timpul Lui, adica bagajul lor teologic (scrierile inspirate) erau bune. De asta eu folosesc acele scripturi.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 17:26:34
calinghe calinghe is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.02.2012
Implicit nu am stiut pe cine si unde sa intreb

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Voi incerca sa te luminez cat de cat,desi sunt si eu un biet tanar si pacatos pe deasupra...

1. Catolicii se pot mantui,sunt din Biserica "Mama" ca sa zic asa. Au in proportie de 99% aceleasi dogme cu noi. Deci sa nu ai dubii in privinta lor. Au facut si ei rele destule,dar de multe ori vina a fost a mai marilor lor,oamenii de rand,crestinii lor,sunt oameni perfect mantuibili.

2. Protestantii,neoprotestantii,ateii etc. nu se pot mantui atata timp cat mor in religia lor si refuza ortodoxia. Ei practic ii acuza pe urmasii directi ai lui Hristos ca nu se mantuiesc,adica toti oamenii din lumea asta care au ascultat de Hristos si de Sf. Apostoli au fost niste rataciti,pana nu a aparut un "destept" (Calvin,Luther,Zwingli etc.) care sa "lumineze" prostimea. Caci daca ar fi convinsi ca ortodoxia e mantuitoare ar trece si ei la ea,nu?? De multe ori ii laudam,zicem ca sunt oameni curati,mai buni ca noi,mai smeriti si mai placuti (chipurile) in fata lui Dumnezeu,insa ideea e ca pe ei nu-i mai tulbura diavolul ca s-au dat deja in mana lui,de bunavoie. La ce s-ar mai ocupa de ei??

3. Cei de alte religii,cei din Africa de care amintesti,sau din alte zone mai izolate,care efectiv nu au auzit de Hristos si nu cunosc ortodoxia,vor fi judecati dupa constiinta morala: "Caci paganii,care nu au Lege,dar din fire fac ale Legii,isi sunt lor Lege" (citez din memorie). Deci ne invata clar Sf. Ap. Pavel ca se pot mantui si aceia,fiind judecati dupa constiinta morala. Dar daca au auzit de ortodoxie,de Hristos,de absolut tot ce aveau nevoie ca sa creada,dar au refuzat benevol... vor suporta consecintele.

Tot ce am scris nu zic de la mine,ci din ce am auzit si invatat pe parcursul scurtei mele vieti. Daca mai ai nelamuriri si intrebari suplimentare,voi incerca sa iti fiu la dispozitie.

Doamne-ajuta!
....de aceia vreau sa va intreb pe d-voastra daca cumva stiti cum s-a numit o personalitate romana din perioada interbelica ,care , cred eu ,era preot ortodox si tot odata si...catolic?! Am vazut ,cam demult la tvr la emisiunea "Profesionistii ... cu Eugenia Voda" . A fost descris de catre un profesor preot roman ca un foarte inteligent(cunostea forte multe limbi straine) , era milostiv, ajuta tot timpul pe cei din jurul lui, imbracat tot timpul modest , a trait o vreme in paris , a venit in Romania , si a fost arestat de catre comunisti , intemnitat unde a si murit... As vrea sa stiu cum s-a numit . Va rog...am vazut ca sunteti online :)
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 20:28:19
Nicu5166's Avatar
Nicu5166 Nicu5166 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Bihor
Implicit

Stimati frati crestini ortodocsi !
Citind comentariile de pe acest forum crestin ortodox nu se poate sa nu te cutremuri de groaza vazand ca e plin de apostati care se straduiesc sa mai insele pe cate unul mai slab in credinta si astfel sa mareasca turma stapanului lor.
De aceea, ca unul ce am trecut prin mai multe incercari de ordin spiritual ale vietii, am un sfat pentru voi toti care aveti indoieli sau nelamuriri in legatura cu credinta noastra crestin ortodoxa:
Puneti mana si cititi lucrarile Sfintilor Parinti si mai ales,, CARAREA IMPARATIEI " a Parintelui Arsenie Boca si va promit ca o sa aflati raspunsul la tot ce va framanta !!!
Nu merita sa va pierdeti vremea in galceava fara rost cu duhurile sectare !!!
Ca sa va conving voi incerca sa postez cateva citate din aceasta Capodopera a Ortodoxiei ,care chiar este,, Cararea Imparatiei"!!!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 20:39:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calinghe Vezi mesajul
....de aceia vreau sa va intreb pe d-voastra daca cumva stiti cum s-a numit o personalitate romana din perioada interbelica ,care , cred eu ,era preot ortodox si tot odata si...catolic?! Am vazut ,cam demult la tvr la emisiunea "Profesionistii ... cu Eugenia Voda" . A fost descris de catre un profesor preot roman ca un foarte inteligent(cunostea forte multe limbi straine) , era milostiv, ajuta tot timpul pe cei din jurul lui, imbracat tot timpul modest , a trait o vreme in paris , a venit in Romania , si a fost arestat de catre comunisti , intemnitat unde a si murit... As vrea sa stiu cum s-a numit . Va rog...am vazut ca sunteti online :)
Nu era si ortodox si catolic, era doar catolic, fost ortodox, pentru ca s-a lepadat de ortodoxie, s-a convertit la catolicism. Mama sa a fost intristata cat timp a mia trait si nu a fost impacata cu convertirea sa. Se numeste Mons. Ghica si a avut o scuz aca nu a cunoscut ortodoxia. De mic a fost in strainatate de educatia sa s-a ocupat o familie protestanta. Apoi s-a dus la Roma si a devenit catolic, asadar a avut foarte putine tangente cu ortodoxia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18