Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2007, 22:56:35
paraschevaiasi's Avatar
paraschevaiasi paraschevaiasi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

despre bucuresti nu pot spune lucruri prea frumoase....Dar despre biserici si Manastiri merita a fi vazute. Gasiti duhovnici buni la biserica Serban Voda, biserica din curtea spitalului de copii Gr. Alexandrescu, la manastirea Antim si la biserica Popa Nan.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2007, 18:02:44
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rebellu007
Citat:
În prealabil postat de dan73
Mi-as dori sa postam cate ceva despre locurile unde vietuim, cu atat mai mult despre Bisericile si Manastirile din zona.
pai nu va opreste nimeni.
ne spunem parerea si apoi descriem locul care ni se pare, personal, reprezentativ pentru zona.
spun bucovina si, cu totii, va inchipuiti athosul romanesc, cu salba de manastiri si biserici... voronet, sucevita, humor, arbore, moldovita, dragomirna, putna...
insa din toate aceste pietre pretioase o sa ma opresc la cea inspre care se duc pasii mei in fiecare duminica, de vreo 2 ani incoace... SIHASTRIA PUTNEI.
un loc binecuvantat, sub obladuirea Maicii Domnului. biserica reconstruita pe ruinele unui asezamant monahal mentionat de istorici inca inainte de putna mare, are hramul Buneivestiri. biserica noua, ce se ridica acum, are hramul Izvorul Tamaduirii. iar paraclisul din cimitirul manastirii are hramul Sf. Serafim de Sarov.
la 4 km de putna mare, iti iese in cale un asezamant ca din basme... locurile sunt de o frumusete tulburatoare (in sensul bun al cuvantului). oamenii vin din toate colturile tarii pentru ca au auzit de puterea cuvantului staretului Arh. Nectarie Clinci, de predicile Pr. Damaschin, de spiritualitatea Pr. Antonie (Bunicul cum il alintam cei apropiati), de maturitatea, intelepciunea si verticalitatea Protos. Leontie (duhovnicul meu) si de ceilalti pana la 40 de membri ai obstii... unul si unul. fiecare monah in parte are personalitatea sa, insa, cunoscandu-i indeaproape, te folosesti de cuvintele fiecaruia... Pr. Vartolomeu, Andrei, Atanasie, Teofil, Iosif, Nicolae, Dimitrie, Ioanichie, Dositei, Paisie, Mihail si ceilalti, pana la ultimul frate.
de curand a fost editat un album foto de catre fotograful Dragos Lumpan. daca dati un search pe google o sa vedeti si imagini.
una peste alta, va invit sa descoperiti rugaciunea impreuna cu monahii sihastriei putnei. va invit sa va incarcati bateriile asa cum o fac eu saptamanal.
Doamne ajuta!
da ,intr-adevar SIHASTRIA PUTNEI ESTE minunata ,un loc deosebit,pacat ca e prea departe de vestul tarii,caci eu sint la 60 km de granita cu Ungaria.Sint multumita ca am reusit sa o vad macar oadata ,anul trecut de sf. STEFAN cel mare.Am scris si despre ea in IMPRESII DIN PELERINAJE anul acesa ,dasi am vazut-o anul trecut caci nu au timp preotii care organizeaza sa mearga desi e la 3km de man Putna,nici num stiu ce pierd!ei si credinciosii din autocar.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2007, 21:41:19
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
:)e pacat cei f.tineri sa nu va intalniti,daca impartasiti cam aceleasi idealuri..eu am suferit f mult cand m-am despartir de colegele mele de generatie..numai sa nu va lasati purtati de pasi prin discoteci,rockoteci si alte taramuri ^binecuvantate^.....si apoi puteti avea parte si de paruieli si batai crestinesti in direct..daca se intalnesc si cei ce s-au tot inghiontit pe forum.:p
Urzicuta, pe timpul cand faceai tu liceul, tinerii erau altfel, dar acum predomina ideologia indivizilor moderni si instariti. Eu nu am avut cine stie ce amintiri din liceu din simplul motiv ca liceenii au inceput sa aibe o mentalitate "smechera", nimeni nemaiabordand o situatia in mod normal, ci numai cu insulte si batai, iar ca sa fi fost uniti cu ei in gasca trebuia sa fii si tu la moda cum sunt ei, iar de nu, erai considerat fraier si inapoiat. Oricum, eu m-am ales din liceu doar cu un prieten, asta pentru ca amandoi ne dadusemn seama ca ceilalti colegi "prea si-au luat lumea in cap", fiind orbiti de aparenta stare de bine oferita de parintii lor care le dadeau bani de toate cele, dar oricum nu mai conteaza acum aceste aspecte. Ce conteaza acum este ca nu prea mai sunt acei tineri cu care sa ai amintiri placute, din pricina faptului ca toti traiesc acum dupa alte principii, se orienteaza toti dupa situatia materiala, multi fiind condusi de materialism...
Reply With Quote
Vechi 03.09.2007, 21:15:01
Aylyn Aylyn is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rebellu007
ma gandeam sa ne prezentam toti mandria zonei. sa zicem o manastire dintr-un loc. si sa ne intalnim toti intr-un weekend. sa facem schimb de experienta. nu stiu. incerc si eu oceanul cu degetul. spuneti-mi daca e o idee buna sau din contra...
Subscriu interesantei idei de a ne intalni si, in lumina spiritualitatii crestine sa realizam ceva asa de frumos. Ideea este foarte buna! Ti-o spune o profesoara de religi dornica de frumos!
Reply With Quote
Vechi 15.09.2007, 11:29:08
cristina83 cristina83 is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2007
Implicit

Pe 23 sept. 2007 voi participa la Sf. Liturghie de la Minastirea Voronet. M-as bucura mult daca ar mai putea sa participe si cineva de pe ac forum:)
Reply With Quote
Vechi 15.09.2007, 21:01:48
silvimiha silvimiha is offline
Member

Data înregistrării: 12.04.2007
Implicit

Ieri,de Inaltarea Sf.Cruci,am fost impreuna cu enoriasii Bisericii pe Muntele Mic.Acolo se afla schitul Sf. Pr. Ilie Tezviteanu si este situat la o altitudine de 1550 m ! Mai sus de Bisericuta,se afla Crucea de pe Muntele Mic!Este a doua Cruce de o mare importanta si valoare din tara noastra! In acelasi timp,acesta Sfanta Cruce,este simbolul Banatului!
Pe langa marea bucurie pe care o simti dupa ce ajungi la Cruce,peisajul iti taie rasuflarea! E ceva minunat! Ieri eram adunati la rugaciune enoriasi veniti din orasele invecinate impreuna cu un sobor de 70 de preoti si trei Episcopi(unul fiind,bineanteles,Preasfintitul Lucian al Caransebesului)! Si timpul a fost frumos,dupa Slujba am fost serviti cu sarmale calde care au fost si ele tare dulci!:)
Am uitat sa spun ceva :pe munte era zapada! ...si aerul era foarte curat si rece....
In drum spre casa am oprit la Manastirea Brebu(intre Caransebes si Resita).Si aici gasiti un loc frumos,linistit,foarte curat(ordonat)!
Amintirea acestei zile va dainui in mintea si-n sufletul meu...in acelasi timp,drumul pana la Cruce,pentru mine,se aseamana cu drumul pe care trebuie sa-l fac pentru a creste duhovniceste!Urc,obosesc,ma opresc,...trag aer in piept,si cu forte noi merg inainte...important e sa nu "cad"...sau daca "cad",sa ma ridic!Sentimentul pe care il simti cand ajungi in varf este unic si personal...esti atat de aproape de Bunul Dumnezeu!
M-as bucura sa ne intalnim in septembrie 2008,cu ajutorul Lui Dumnezeu,in numar cat mai mare!
Reply With Quote
Vechi 15.09.2007, 22:40:27
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
:) CAnd veniti?

eu sper sa vin anul viitor pe vremea asta :)
Reply With Quote
Vechi 15.09.2007, 22:45:52
mirelat
Guest

Implicit

Ne-a spus parintele nostru ca astazi este hram mare la Catedrala din Timisoara : Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, si se iese in procesiune cu moastele sale. A fost careva pe-acolo sa ne spuna ceva?
Reply With Quote
Vechi 16.09.2007, 21:36:45
flory25 flory25 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2007
Implicit

eu va propun sa vizitati maramuresul(zona de unde provin)e impresionant!sunt doua manastiri dragi mie:barsana si rohia(cea din urma o iubesc mai mult)daca vreti la vara de adormirea maicii domnului putem merge la rohia(e hram).poate va ganditi ca e mult pana atunci dar eu doar atunci vin acasa..:( sau daca propuneti voi ceva de craciun...(maramuresul si moldova ar fii bine de vizitat ,mai ales in maramures pe langa manastiri,in loc.sighetu marmatiei a 3a zi de craciun au loc "datini si obiceiuri" e super tare!)va invit deci...nu stiu daca sunteti de acord ca invitatii s-au lansat dar nimeni nu prea raspunde la ele
(eu sunt dispusa la orice fel de pelerinaje dar sa fie vara ca daca nu,nu pot participa...)[image=www.poze-romania.ro/poza.php?idp=17258.]
Reply With Quote
Vechi 16.09.2007, 21:39:23
flory25 flory25 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2007
Implicit

Manastirea Rohia
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Locuri in care ne intalnim, cu totii, cu Dumnezeu: 1.Ostra Brama Theodor_de_Mopsuestia Biserica Romano-Catolica 0 12.09.2012 23:32:32
Ce intalnim dupa moarte costel Generalitati 86 20.02.2011 09:38:22
Ierihon: Cel mai vechi oras din lume viorel67 Intrebari utilizatori 0 02.11.2010 22:11:00
preotii de oras si cei de la tara rentea Preotul 19 27.10.2009 00:08:14
cununia religioasa la tara sau la oras? crista Nunta 2 02.06.2009 12:20:44