Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2012, 13:57:33
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
In momentul de fata ii vad povestii un sfarsit in stil Rebreanu/ Tolstoi/ Dostoievschi, pe care nu vreau sa-l enunt aici, ca sa nu dau si mai multe prilejuri de "sminteala".
(Ma rog, daca literatura a ajuns motiv de sminteala, atunci poate n-ar trebui sa mai citim nimic)
Reformulez : cati dintre voi cred ca povestea va avea un final fericit (cei doi isi vor gasi de lucru, se vor pocai in adevaratul sens al cuvantului, etc), si cati cred ca ar putea lua o intorsatura mai urata decat e deja?
Parerea mea ca in conditiile actuale, ma refer la ce se intampla acum atat in tara cat si in Europa eu nu cred in sansa lor de-a si reveni vreodata. S-ar putea sa supravietuiasca, dar, doar atat! Ana s-ar putea sa supravietuiasca datorita credintei in Dumnezeu care nu o va lasa sa-si piarda mintile indiferent de ce hotarare va lua Ionut. Adica sa continue sa bea pana cand cineva il va gasi mort de frig pe marginea unui sant sau sa se schimbe radical si sa o ia pe calea cea buna. Mama lui va muri cu speranta ca pana la urma lucrurile se vor rezolva atat pentru Ionut cat si pentru fiica ei.
De fapt problemele la ei sunt din cauza lipsurile materiale, si daca printr-o minune Dumnezeiasca ar castiga multi bani 90% dintre probleme s-ar rezolva de la sine!
Oricat de mult ne-am amagi multi dintre noi lipsa banilor genereaza cele mai multe probleme in viata unui om.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 14:39:48
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Parerea mea ca in conditiile actuale, ma refer la ce se intampla acum atat in tara cat si in Europa eu nu cred in sansa lor de-a si reveni vreodata. S-ar putea sa supravietuiasca, dar, doar atat! Ana s-ar putea sa supravietuiasca datorita credintei in Dumnezeu care nu o va lasa sa-si piarda mintile indiferent de ce hotarare va lua Ionut. Adica sa continue sa bea pana cand cineva il va gasi mort de frig pe marginea unui sant sau sa se schimbe radical si sa o ia pe calea cea buna. Mama lui va muri cu speranta ca pana la urma lucrurile se vor rezolva atat pentru Ionut cat si pentru fiica ei.
De fapt problemele la ei sunt din cauza lipsurile materiale, si daca printr-o minune Dumnezeiasca ar castiga multi bani 90% dintre probleme s-ar rezolva de la sine!
Oricat de mult ne-am amagi multi dintre noi lipsa banilor genereaza cele mai multe probleme in viata unui om.
Sa nu uitam ca la un moment dat au trait cu iluzia ca pot face bani, lucrurile mergeau bine cand au hotarat sa faca copii. (....)
Eu cred ca daca Ion ar face urat si ar lovi-o sau ar bate-o mai rau, Ana ar lua copiii si s-ar urca in primul tren de Moldova, si nimeni n-ar condamna-o, nici ai ei, nici soacra, nici duhovnicul. Daca ar fi un lucru rau sau bun, nu stiu. Nu stiu ce ar gasi acolo de munca, daca nu ar fi silita sau tentata sa intre in alta biserica. Cu siguranta Ion ar avea remuscari si dupa ce s-ar trezi din betie s-ar duce dupa ea, si ajuns acolo, ar face intocmai dupa cum ar vrea ea, s-ar intoarce, sau ar ramane acolo, sau s-ar converti. In momentul asta, Ion e cel slab si vulnerabil, ea e mai puternica si trebuie sa ia o hotarare. Asa vad eu lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 14:55:43
ioan cezar
Guest

Implicit

Foarte frumoasa propunere! Strasnica idee, felicitari!
Situatia descrisa acolo nu imi pare din cele mai fericite, insa cred ca e posibila orice continuare, depinzind de fortele principale ale vietii omenesti: oamenii care suntem, oamenii intre care traim, diavolul si Dumnezeu. Daca acesti oameni il castiga pe Dumnezeu, finalul va fi mai mult decat cu happy-end...:)
O sa incerc si eu o varianta ipotetica, imediat ce gasesc putin timp. Va multumesc, buna idee ati avut!
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 15:01:54
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Foarte frumoasa propunere! Strasnica idee, felicitari!
Situatia descrisa acolo nu imi pare din cele mai fericite, insa cred ca e posibila orice continuare, depinzind de fortele principale ale vietii omenesti: oamenii care suntem, oamenii intre care traim, diavolul si Dumnezeu. Daca acesti oameni il castiga pe Dumnezeu, finalul va fi mai mult decat cu happy-end...:)
O sa incerc si eu o varianta ipotetica, imediat ce gasesc putin timp. Va multumesc, buna idee ati avut!
Poate ca era si mai "buna" daca scriam la persoana intai, ca eu sunt Ion sau Ana, si ca am facut si am dres.. eventual fara sa dezvalui de la inceput ce pacate am facut, sa fac pe "niznaiu" parca se spune pe ruseste...
Din pacate, Dumnezeu nu trazneste pe nimeni in moalele capului ca sa-i arate ca e acolo, si trebuie sa creada in El si sa-L asculte. Chiar daca avem biserica si scripturile, unii parca nu inteleg ca ele sunt puse acolo de Dumnezeu ca sa fie ascultate si urmate.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 15:26:08
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

problema e ca nu putem judeca pe oamenii la fel
e ca si cum ai cere unui porc sa zboare ca si un vultur
deci exista diferenta de caracter ,perceptie-simtire si de incercari .
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 15:30:58
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Implicit

El am gandeam sa faca studii de diacon de exemplu pe termen lung.

Pe termen scurt sa ia orice job si apoi muncind va capata experienta si va avansa sau isi va gasi ceva mai bun. Avand un loc de munca e mai usor sa gasesti alt loc de munca.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 15:00:59
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Implicit

CE faci aproapelui tau ti se intampla si tie.Si eu am auzit ca prin trecerea la Protestantism , departarea de Dumnezeu de la ortodoxie , multi se imbolnavesc si altii se imbolnavesc si mor ca tatal Anei , caci incearca sa corupa si pe altii sa-i triumita probabil in iad si sunt opriti prin boala si moarte.MAi ales probleme am vazut ca se intampla la cei ce vor sa converteasca pe altii trimitandu-i probabil la iad. Omori pe aproapele vine moartea si dupa tine. DAi pe aproapele in iad, vai de tine. O femeie sectanta a avut ca ortodoxa 7 fete si dupa departrea de la Dumnezeu si trecerea la protestantism toate i-au murit si nu stia de ce. poate pentru ca a omorat si ea prin inselare 7 oameni trimitandu-i probabil la iad sau poate sunt eu in gresala.

Pe termen lung, desi pare sadic au nevoie de bani gratisi, adica sa dea o suma mica, atat cat pot la saraci si Dumnezeu le va da suma inapoi si pentru fiecare leu, 99 de lei gratis cel putin. Adica la 10 lei ti se intorc 1000 cel putin. Sau sa munceasca gratis, suplimentar si sa li se intoarca ca servici. Dar asta dureaza cam 6 luni pana ce vine inapoi. Pana atunci sa ceara ajutorul si sa se roage la Dumnezeu sa-i ajute. Pe termen lung se poate incerca si reprofilarea pe o alta meserie care se cauta ar fi o alta solutie si sa caute servici cat pot.Sa devina diacon de exemplu.

Pe termen scurt sa caute orice fel de servici care se gaseste, sa se duca la odficiul de angajare etc... neintarziat sa caute cat pot.

Last edited by spre_rasarit; 13.02.2012 at 15:28:12.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 15:07:55
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul
Sa devina diacon de exemplu.
Cine, el sau ea?
Se poate sa devii diacon fara studii de specialitate?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 15:12:01
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Daca ea va pleca in Moldova soarta lui este pecetluita! Nu cred ca-si va reveni! Va intra intr-o depresie crunta din care greu va mai iesi...daca va mai iesi! El in acest moment este debusolat si dezamagit de viata pe care-o traieste. Ar fi vrut o viata frumoasa atat pentru el cat si pentru familia lui! Isi iubeste familia in ciuda faptului ca a mai bruscat-o pe Ana!
Fondul lui este bun insa simte o ura launtrica fata de toti si de toate si de aceea furia si-o exteriorizeaza pe cine altcineva decat pe persoanele care-i sunt aproape!
Ana va trebui sa gaseasca forta in ea ca sa-l traga si pe el din groapa...sa-l scoata din prapastia in care se afunda! Forta aceasta i-o va da bunul Dumnezeu! Nu vreau sa supar pe nimeni, insa, barbatii prin natura lor sunt mai slabi din punct de vedere emotional in ciuda puterii lor fizice. Barbatii nu prea rezista la dureri indiferent de natura lor, sufletesti sau fizice!
Reply With Quote
Vechi 13.02.2012, 15:45:02
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Daca ea va pleca in Moldova soarta lui este pecetluita! Nu cred ca-si va reveni! Va intra intr-o depresie crunta din care greu va mai iesi...daca va mai iesi! El in acest moment este debusolat si dezamagit de viata pe care-o traieste. Ar fi vrut o viata frumoasa atat pentru el cat si pentru familia lui! Isi iubeste familia in ciuda faptului ca a mai bruscat-o pe Ana!
Fondul lui este bun insa simte o ura launtrica fata de toti si de toate si de aceea furia si-o exteriorizeaza pe cine altcineva decat pe persoanele care-i sunt aproape!
Ana va trebui sa gaseasca forta in ea ca sa-l traga si pe el din groapa...sa-l scoata din prapastia in care se afunda! Forta aceasta i-o va da bunul Dumnezeu! Nu vreau sa supar pe nimeni, insa, barbatii prin natura lor sunt mai slabi din punct de vedere emotional in ciuda puterii lor fizice. Barbatii nu prea rezista la dureri indiferent de natura lor, sufletesti sau fizice!
N-as putea spune ca are un fond prea bun. Sa nu uitam ca el n-a prea fost dus la biserica, sora lui a preacurvit din greu, mama se roaga pentru raul dusmanilor, iar el si-a pus toata nadejdea in banii pe care-i castiga muncind din greu, poate si duminicile, dar fara sa ceara ajutorul sau sa-I multumeasca lui Dumnezeu; sa nu uitam ca au facut avorturi si ca au facut copii abia atunci cand a fost mai profitabil sa stea in concediu de maternitate; iar ea poate si-a dat seama si s-a cait de pacatele facute, sau poate a alergat la Dumnezeu doar ca nu mai avea alta nadejde, dar el poate inca gandeste ca a facut bine ca n-a facut mai multi copii sau ca a facut rau ca-i are si pe astia... Si mai ales, el nu vede pocainta Anei ca peo pocainta adevarata, si nici pe a socrilor, ci ca pe o incercare disperata de a se mai salva. El nu credea ca exista alta izbavire decat cea materiala, si acum nu mai e sigur nici de asta, avand in vedere ca toata agoniseala trudita din greu se duce pe apa sambatei, pe spitale, medicamente, inmormantari, datorii...Ca daca l-ar fi citit pe Arsenie Boca, vreunul din ei, cu siguranta n-ar fi facut tot ce au facut...
Probabil ca eu dac-as fi in locul Anei, n-as pleca nici eu, de teama sa nu se piarda de tot, dar totusi cred ca ea ar lua o hotarare inteleapta daca ar pleca, caci doar asa l-ar face sa se dezmeticeasca si sa vada ce a pierdut.
Poate ar trebui sa ne gandim nu "ce face altul daca eu fac cutare", ci "ce e mai potrivit sa fac eu"; fiecare poate sa gestioneze o situatie dupa propriile puteri. Eu sau altcineva poate ar putea sa stea, dar altii nu. Nu cred ca Dumnezeu ii va baga pe toti in aceeasi oala; se spune ca El ii da fiecaruia "cat poate sa duca".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O mica poveste adimirea Generalitati 3 11.11.2009 00:09:54
o poveste infricosata a1ynsudyty Intamplari adevarate 0 01.11.2008 21:29:48
Poveste din Rai silverstar Generalitati 6 22.01.2007 21:14:26
Poveste de Craciun silverstar Generalitati 1 19.12.2006 18:08:10