Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2012, 22:30:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
P. S. Scotland The Brave nu este penticostal, ci reformat.
P S 2. Am cunoscut personal creștini neortodocși, care sunt sigură că mi-o vor lua cu muult înainte în Rai!
Am citat doar atat desi mesajul din care am citat il consider cel putin 80% viciat.

Insa cred ca afirmatia de mai sus va expune cel mai mult viciul de gandire.

In primul rand, ca va considerati demna de Rai, in al doilea rand, ca ii ingramaditi si pe altii acolo, substitudinu-va judecatii lui Dumnezeu.

Modelul de mantuire al ortodoxului ar treui sa fie sfantul iar ortodoxia (dreapta credinta) este o trasatura fundamentala a lui, ori dvs. vad ca v-ati facut sfinti din oameni care pe langa ca nu sunt sfinti nu sunt nici ortodocsi.

Ceea ce inseamna ca simpatia pentru caile ratacite ale altora deriva din ratacirea pe care dvs. insiva o aveti.

Si simt nevoia sa afirm ca desi mr. Scotty este un om la superlativ, credinta pe care momentan o impartaseste tine de un infantilism spiritual si nu, nu este mantuitoare asa cum nici samanismul nu este mantuitor - ceea ce nu exclude totusi ca un saman om-la-superlativ sa se mantuiasca.

Toata admiratia pentru oamenii-oameni, dar ea nu se extinde si asupra a ceea ce e gresit la ei.

Last edited by AlinB; 13.02.2012 at 22:36:28.
Reply With Quote