Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2012, 01:00:56
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

ioan, eu cred ca esti pe drumul cel bun, ai aceleasi sentimente pe care le aveam si eu inainte sa ma las de fumat. simteam ca nu se pupa mersul la biserica si postul cu fumatul. nu aveam stare 3-4 ore la slujba pentru ca muream de pofta unei tigari cu o cafea. cand fumam nu ma mai regaseam, parca nu fumam eu. eu m-am lasat in ziua cand am venit de la mare anul trecut, ultima tigara am fumat-o in drum spre casa. este foarte greu sa iei hotararea, de fapt asta este problema ca ne fastacim in a ne alege 'ziua', la inceput te gandesti 25 de ore din 24 la tigari, esti mai irascibil, dar eu nu cred ca sotia ta nu te-ar sprijini, cu timpul nu mai ai nevoie de tigara dupa masa, la cafeaua de dimineata, la nervi. nu spun ca este usor, insa eu nu credeam vreodata ca am sa reusesc sa renunt la ele, plus ca 'era singura mea placere'. dupa prima saptamana a inceput sevrajul ca sa zic asa, as fi fumat o tigara cu orice pret, insa de ciuda nu am fumat, cum sa pierd o saptamana de invingatoare pentru o amarata de tigara si uite asa s-au adunat lunile si acum imi amintesc de ele doar cand vad pe cineva fumind si nu ma mai tenteaza. eu am citit Acatistul Sfintei Maria Egipteana si m-a ajutat mult. incearca sa te lasi intr-o zi cand vii din alta localitate sau cand pleci in alta localitate, cand schimbi ceva, trebuie sa reusesti.

ioan cezar, sa-ti ajute Dumnezeu sa te lasi de fumat pentru ca stiu ca nu vei avea liniste pana nu vei reusi sa scapi de viciul asta.

eu m-am lasat de fumat pentru ca este pacat nu pentru ca nu mi-as permite sa fumez sau pentru ca m-as simti rau, dar am avut mustrari de constiinta si acum stau linistita ca macar pacatul asta nu-l mai am.

se zice ca fostii fumatori sunt mai neintelegatori decat nefumatorii si asa si este. eu ma ingrozesc cand vad o doamna la varsta a 3-a fumand, eu nu vreau sa ajung asa sau sunt domni la fel de batrani care vorba aia abia se misca pe langa baston, dar tigara e 'sfanta', nu le lipseste. eu si cand fumam ma comportam ca si cum nu as fi fumat. eu nu judec pe nimeni, din contra daca as putea sa ajut cu ceva cu mare drag as face-o, stiu ca este foarte greu, numai eu stiu cate inceputuri de an am asteptat ca sa ma las.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 03:10:52
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul

ioan cezar, sa-ti ajute Dumnezeu sa te lasi de fumat pentru ca stiu ca nu vei avea liniste pana nu vei reusi sa scapi de viciul asta.
AMIN! AMIN! AMIN!
Domnul sa va miluiasca! +
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 08:13:19
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

fumatul asta e tare pacatos si sunt demoni special instruiti care sa vina cu ispita aceasta.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 20:45:36
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
si sunt demoni special instruiti care sa vina cu ispita aceasta.
Da, da. Si-au dat doctoratul pe asa ceva. :)))))
Imi cer scuze. Stiu ca subiectul e unul serios, dar nu puteam sa nu ma amuz de o postare inutila.
Vechi 17.02.2012, 15:21:12
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Da, da. Si-au dat doctoratul pe asa ceva. :)))))
Imi cer scuze. Stiu ca subiectul e unul serios, dar nu puteam sa nu ma amuz de o postare inutila.

Int-adevar, inutila. Pe de alta parte, nu stiu unde am citit, dar e adevarat aceasta, ca pentru fiecare patima e un dr...? Multumesc.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 15:41:48
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul

Pe de alta parte, nu stiu unde am citit, dar e adevarat aceasta, ca pentru fiecare patima e un dr...? Multumesc.
Nu cred, că n-ar ajunge.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fumatul - boală sau lipsă a discernământului? I.Calin Generalitati 71 01.03.2014 05:35:30
Fumatul din narghilea e pacat? Stefan500 Generalitati 36 28.08.2011 15:01:30
fumatul marius.b. Generalitati 29 17.08.2011 20:08:11
Fumatul CojocariPavel Intrebari utilizatori 16 18.03.2010 17:49:57
Impartasania tudor2012 Impartasania (Taina Euharistiei) 14 25.08.2007 00:35:08