![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă am cunoscut o creștină catolică, care îngrijește, cu o răbdare extraordinară, o bătrânică bolnavă (care nu-i este rudă), dacă mai știu că această creștină autentică Îl mărturisește pe Hristos, zi de zi, prin conduita ei morală, atunci ce mă împiedică să cer de la Dumnezeu puterea de a-i urma exemplul în viață? Și exemplele pot continua, pentru că Dumnezeu m-a ferit de ispita intoleranței, dăruindu-mi bucuria de a întâlni persoane de alte confesiuni cu o credință în Hristos profundă și indestructibilă. Dacă nu i-aș fi cunoscut pe acei creștini deosebiți, care nu-mi împărtășesc întru totul convingerile, dacă n-aș avea chiar în familie credincioși de alte confesiuni, poate că aș fi gândit și eu ca domnul Alin B. Nu știu... dar Îi mulțumesc Domnului că m-a învățat, în mod practic, prin "împrejurările concrete ale vieții" (cum s-ar exprima părintele Stăniloae), faptul că nu am dreptul să judec și să-mi imaginez că aș putea pune hotar harului și iubirii lui Dumnezeu. Vă mulțumesc mult pentru susținere, domnule Mihnea Dragomir! :) Dumnezeu să fie cu dumneavoastră! Cu deosebit respect, Laura Stifter
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 14.02.2012 at 00:51:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Intrebare cheie: puteti afirma si ca nu este?
Last edited by AlinB; 14.02.2012 at 01:30:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Discutam doctrine si continuam sa ne intepam unii pe altii... Deloc crestineste. Omeneste, insa, este. Este omenesc ce facem noi pe-aici. Si e firesc. Sa fim iertati (si cred ca suntem deja, cata vreme nu ne putem lipsi unii de altii, in ciuda divergentelor, slava Domnului!!).
Pana una alta, nu a remarcat inca nimeni ca Scotland ... este aici, printre noi, pe forum? (!!!) Last edited by ioan cezar; 14.02.2012 at 02:38:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In felul asta nimeni nu poate sa spuna ca luna e rotunda, ca daca se supara vreunul care crede ca luna e patrata? Confunda adevarul cu judecarea aproapelui. Cu atat mai evident se poate observa asta in religie, despre conceptiile ecumeniste, pe care am vazut ca le impartasesti si tu am scris aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=429447 Alin B a spus corect ceea ce a spus despre invatatura ortodoxa, aceasta e conceptia ortodoxa, opusul este o alta invatatrua, numita ecumenista, provenita din filozofia lumeasca a veacului acesta. |
|
|||
|
|||
![]()
E printre noi, întrucât se discută despre el (nota bene, folosit ca pretext pentru nesfârșitele derapaje în discuții sterile despre cine se mântuie și cine nu).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este despre unde este si unde NU este credinta mantuitoare, calea, invatatura mantuirii pe care Dumnezeu a lasat-o pentru oameni sau daca vrei sa dezvolti mai mult, unde sunt limitele Bisericii. Mantuirea unui om in particular, este judecata lui Dumnezeu si noi nu o cunoastem, calea mantuirii este cea pe care trebuie sa o marturisim daca avem convingerea ca am gasit-o. Dupa cum vezi, la cei numiti "ecumenisti", adica practicanti ai unui ecumenism gresit (eu cred ca exista si un ecumenism corect), aceste limite nu exista clar definite. Ai exemplu mai sus cu laurastifter. "Pai n-am zis ca ar fi calvinismul mantuitor." "Dar poti zice ca nu este?" "Pai..nu." Concluzia este destul de limpede. In spatele unor discursuri inflacarate despre umanismul celuilalt dar plasate intr-un context gresit (al adevarului de credinta) se ascund grave lacune spirituale si confuzii teologice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și mă simt responsabilă, pentru că eu am deschis topic-ul... ![]() ![]()
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A obervat cineva? Nu cred! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vroiam sa mentionez lucrul asta aseara cand tot pe topicul asta am observat ca nu mai are cont. Dupa el nu plange nimeni..si e cu adevarat un om extraordinar si mai ales un bun ortodox, un exemplu pentru noi toti. Ironica situatia, intr-adevar. |
|