Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2012, 17:41:57
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Dar in ce masura sunt de condamnat cei care s-au nascut si au fost crescuti, generatii la rand, intr-o astfel de religie/ doctrina? Cei care n-au avut niciodata de-a face cu doctrina ortodoxa, de exemplu? Cati dintre ei mai au ocazia sa se intoarca la "dreapta credinta?"Putini. Si daca au ocazia, de ce sa alegi o cale mai grea si mai anevoioasa decat una aparent mai simpla? Daca, de exemplu, in toata America s-ar putea conduce masina fara permis, ar veni cineva in Europa sa faca scoala de soferi?
Problema e ca daca protestantii s-au divizat in atatea si atatea biserici si bisericutze, probabil ca nu mai au nici o credibilitate ca institutie. Si ca atare, si noi suntem bagati in aceeasi oala.
Eu prima data cand am intrebat care e diferenta dintre noi si adventisti, de exemplu, mi s-a spus, in mare, ca noi suntem asemeni unor profesionisti care au facut o scoala in acest sens, iar ei asemeni celor care nu au facut nici o scoala dar se dau drept profesionisti. Problema e ca in ziua de azi, si mai ales la noi n tara, cui ii mai pasa daca si ce scoala ai facut?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 18:11:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
... cui ii mai pasa daca si ce scoala ai facut?
probabil ca este ca in viata.
conteaza ce stii sa faci si mai ales ce faci.
scoala doar te invata calea.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 18:15:13
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
probabil ca este ca in viata.
conteaza ce stii sa faci si mai ales ce faci.
scoala doar te invata calea.
"Calea " (Adevarul si Viata) e una singura pentru toti.
Doar ca noi ortodocsii credem ca avem mai multe mijloace, si mai sigure, mai eficiente, prin care sa ajungem la ea, s-o cunoastem si s-o urmam.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 18:23:21
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
"Calea " (Adevarul si Viata) e una singura pentru toti.
Doar ca noi ortodocsii credem ca avem mai multe mijloace, si mai sigure, mai eficiente, prin care sa ajungem la ea, s-o cunoastem si s-o urmam.
ceea ce numin noi "Cale" este de fapt o tinta, un tel.
dar cararile de ajuns acolo sunt mai multe.
aproape ca fiecare om are cararea lui, chiar daca este din aceeasi "scoala".
iar eu nu cred ca Dumnezeu va refuza pe cineva vrednic in fapta doar pentru ca frecventa alte cursuri.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 18:31:52
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit cum am spus

religia nu mantuieste caci IIsus a zis Eu sunt calea adevarul si viata si nici o religie nu detine monopolul mantuirii.mantuirea e strict personala putem spune noi de altii ca sunt sau nu mantuiti??cu certitudine ca nu dar ce putem spune despre noi, despre mantuirea noastra,ce garantie avem noi??in inima noastra??Domnul IIsus vrea sa stim si iata una din dovezi
Faptele apostolilor 15:11
Ci credem că noi, ca și ei, suntem mântuiți prin harul Domnului Isus.”
neintelegerea e simpla :intai vine mantuirea iar prin fapte o sustii,o pazesti ,o dovedesti caci omul prin faptele lui nu poate capata mantuirea ex Efeseni 2:9
Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni....ce frumos scrie pavel ca mantuirea nu-i prin fapte
dar dupa ,trebuie sa o dovedesti e clar prin viata ta, dar si prin marturia cu gura ta daca asta crede omu nu-i asa?Domnul sa ne ajute pe toti
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 20:42:29
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae44 Vezi mesajul
religia nu mantuieste caci IIsus a zis Eu sunt calea adevarul si viata si nici o religie nu detine monopolul mantuirii.mantuirea e strict personala putem spune noi de altii ca sunt sau nu mantuiti??cu certitudine ca nu dar ce putem spune despre noi, despre mantuirea noastra,ce garantie avem noi??in inima noastra??Domnul IIsus vrea sa stim si iata una din dovezi
neintelegerea e simpla :intai vine mantuirea iar prin fapte o sustii,o pazesti ,o dovedesti caci omul prin faptele lui nu poate capata mantuirea ex Efeseni 2:9
Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni....ce frumos scrie pavel ca mantuirea nu-i prin fapte
dar dupa ,trebuie sa o dovedesti e clar prin viata ta, dar si prin marturia cu gura ta daca asta crede omu nu-i asa?Domnul sa ne ajute pe toti
mda...dar de Epistola lui Iacob ai auzit? Uite ce zice fratele Domnului:
"Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?" Iacob 2:14
"Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși" Iacob 2:17
" Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? Iacob 2:20
Uite ca si dracii cred: "Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură" (Iacob 2:19). Se mantuiesc ei?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 21:32:07
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mda...dar de Epistola lui Iacob ai auzit? Uite ce zice fratele Domnului:
"Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?" Iacob 2:14
"Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși" Iacob 2:17
" Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? Iacob 2:20
Uite ca si dracii cred: "Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură" (Iacob 2:19). Se mantuiesc ei?
ai mare dreptate nimeni nu te poate contrazice caci zici adevarul credinta fara fapte e moarta dar daca ai credinta si ai si fapte???totusi credinta e prima, faptele doar o urmeaza.poti sa ai fapte dar fara credinta???merg mana in mana doar ca credinta mantuieste iar faptele o dovedeste aminteste-ti de corneliu om drept si facea numai fapte bune si totusi a fost nevoie de credinta sa fie mantuit citat FAPTE cap 10 vers 43 Toți prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor.”poti citii tot contextul
Domnul sa te binecuvanteze
Reply With Quote
Vechi 14.02.2012, 21:38:19
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
ai mare dreptate nimeni nu te poate contrazice caci zici adevarul credinta fara fapte e moarta dar daca ai credinta si ai si fapte???totusi credinta e prima, faptele doar o urmeaza.poti sa ai fapte dar fara credinta???merg mana in mana doar ca credinta mantuieste iar faptele o dovedeste aminteste-ti de corneliu om drept si facea numai fapte bune si totusi a fost nevoie de credinta sa fie mantuit citat FAPTE cap 10 vers 43 Toți prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor.”poti citii tot contextul
Domnul sa te binecuvanteze
asa este. Corneliu avea si una si alta. Ceea ce ii lipsea era botezul prietene. Unde zice in Fapte ca acel sutas nu avea credinta? Si citeste cu atentie ce zice Iacob: "Oare credința poate să-l mântuiască?" Iacob 2:14. Vezi amice credinta singura nu mantuieste pe nimeni. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 00:30:58
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Implicit

Citat:
daca faci fapte bune nu te pune nimeni sa te lauzi, din contra ce dai cu stanga sa nu stie dreapta. am observat ca si persoanele de alta credinta din preajma mea gandesc la fel, n-ar da un capat de ata, mult mai important este sa semneze condica la adunare de 3 ori pe saptamana, sa-i vada 'fratii si surorile' ca sunt credinciosi si cum sunt recunoscatori ca sunt mai credinciosi ca altii.

credinta fara fapte bune este moarta. credinta si faptele bune sunt precum cele doua vasle la o barca. poate barca sa inainteze daca are doar o vasla?

Last edited by ecaterina7; 17.02.2012 at 00:36:20.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 00:36:38
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Tuturor, in loc de noapte buna...

"Ma culc, adorm si ma destept iarasi, caci Domnul este sprijinul meu." (Ps.3:5)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18