Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2012, 14:08:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit Vezi mesajul
http://graiulortodox.wordpress.com/2...a-athonitilor/

La poza asta sa se uite cei ce cred ca romano catolicii sau protestantii sunt Biserica si lupta pentru acceptarea ereziei. Greco catolicii sa se uite cu atentie.
Ce ne arati este o poza autentica? Bagi mana in foc pentru asta?
Din cate am inteles, poza a fost facuta in 1932. Hai sa aruncam calitatea foarte proasta pe tehnica fotografica de atunci si pe conditiile de pastrare.
Dar de ce nu a mai facut nimeni o fotografie? Mai exista si alte fotografii?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 14:18:54
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ce ne arati este o poza autentica? Bagi mana in foc pentru asta?
Din cate am inteles, poza a fost facuta in 1932. Hai sa aruncam calitatea foarte proasta pe tehnica fotografica de atunci si pe conditiile de pastrare.
Dar de ce nu a mai facut nimeni o fotografie? Mai exista si alte fotografii?
Sincer si eu eram curioasa sa aflu mai multe referitor la aceasta poza...care,mie imi pare mai mult un desen,o schita.Adica nu am vaste cunostinte despre fotografie,insa la prima vedere asa pare.
Si in al doilea rand a mai vazut cineva acesti calugari afurisiti?Pentru ca stiu ca an de an se fac n pelerinaje catre muntele Athos si probabil chiar cativa useri de pe acest forum au ajuns acolo.Ei au vazut aceste personaje?
Vechi 16.02.2012, 14:24:44
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Sincer si eu eram curioasa sa aflu mai multe referitor la aceasta poza...care,mie imi pare mai mult un desen,o schita.Adica nu am vaste cunostinte despre fotografie,insa la prima vedere asa pare.
Si in al doilea rand a mai vazut cineva acesti calugari afurisiti?Pentru ca stiu ca an de an se fac n pelerinaje catre muntele Athos si probabil chiar cativa useri de pe acest forum au ajuns acolo.Ei au vazut aceste personaje?
Asta intrebam si eu. Din 1932 i-a mai vazut cineva?
Acum toata lumea are o camera foto, chiar si pe telefon.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 20:44:10
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Si mie mi se pare ca e un desen.

Last edited by iuliu46; 16.02.2012 at 20:47:43.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 20:48:33
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Si mie mi se pare ca e un desen.

eu cred ca este un desen, probabil foarte vechi, facut de cineva probabil foarte credincios si loial, pe baza unor legende existente.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 20:52:09
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
eu cred ca este un desen, probabil foarte vechi, facut de cineva probabil foarte credincios si loial, pe baza unor legende existente.
Asa cum am pus-o eu arata poza pe negativ dar cred ca este un desen.Sau hai sa spunem ca nu este o proba convingatoare.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 21:32:04
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Asta intrebam si eu. Din 1932 i-a mai vazut cineva?
Acum toata lumea are o camera foto, chiar si pe telefon.
din ce am citit,au fost tinuti mai la vedere pana in sec XVIII, cand unul dintre pelerini,mai slab de inima, cand i-a vazut a facut atac de cord si a murit. Atunci calugarii si-au dat seama ca desi sunt un bun instrument pedagogic, poate nu e cea mai buna idee sa fie expusi in public.
asa ca i-au bagat intr-o pestera ascunsa (sau in litoralul grecesc sau cel romanesc,nu mai stiu)
Vechi 17.02.2012, 15:48:02
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
din ce am citit,au fost tinuti mai la vedere pana in sec XVIII, cand unul dintre pelerini,mai slab de inima, cand i-a vazut a facut atac de cord si a murit. Atunci calugarii si-au dat seama ca desi sunt un bun instrument pedagogic, poate nu e cea mai buna idee sa fie expusi in public.
asa ca i-au bagat intr-o pestera ascunsa (sau in litoralul grecesc sau cel romanesc,nu mai stiu)
eu stiu ca atunci cand aduci un argument care sa-ti sustina ideea, prezinti toate dovezile de care dispui, pentru a credibiliza respectivul argument.
niciodata nu spui: stiti, am o dovada fantastica, dar mi-e frica sa v-o arat ...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 19:55:45
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
eu stiu ca atunci cand aduci un argument care sa-ti sustina ideea, prezinti toate dovezile de care dispui, pentru a credibiliza respectivul argument.
niciodata nu spui: stiti, am o dovada fantastica, dar mi-e frica sa v-o arat ...
din cauza aceasta am zis ,,din ce am citit''. Dovada mea este articolul care insotea poza.
Veridicitatea acestuia nu o pot dovedi sau infirma, deci va puteti rezerva indoiala daca doriti.
uite bucata din articolul din linkul de pe prima pagina:

Respectivii monahi, după ce au murit și au fost îngropați în afara cimitirului mănăstirii, la dezgroparea lor, au fost găsiți neputreziți, având trupurile cu totul negre și o înfățișare înspăimântătoare, de neînchipuit pentru mintea umană. Trei dintre cele șapte trupuri de monahi au fost aduse în pronaosul bisericii Sfinților Apostoli a cimitirului mănăstirii, unde au și rămas spre vederea tuturor până în secolul al XIX-lea. În ultimii ani ai șederii trupurilor lor acolo, un pelerin, zărindu-i, a pățit atac de cord și a murit pe loc. Acesta a fost și motivul pentru care au fost duși într-o peșteră, pe plaja schitului românesc, unde, după ce i-au așezat, au zidit intrarea cu pietre, ca să nu îi mai poată vedea nimeni. Restul de patru trupuri, care sunt și cele mai înfricoșătoare, au fost transportate îndată după dezgroparea lor într-o peșteră greu accesibilă aproape de Mănăstirea Marii Lavre, unde se află până astăzi.

V
Vechi 17.02.2012, 20:13:54
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

una din cele mai recente marturii gasite de mine e din 1964.
https://graiulortodox.wordpress.com/...a-athonitilor/

o alta marturie a acelor vremuri de mucenicie.
http://www.tezaurul-ortodox.com/topi...i-catolicilor/

Last edited by lore86; 17.02.2012 at 20:19:45.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mancarea calugarilor alexdu Generalitati 34 01.03.2011 14:06:37
"Plasul calugarilor'' monica73 Arta bisericeasca in general 1 16.04.2010 12:35:44
Poza graitoare referitor la avorturi sergiu Generalitati 0 19.09.2009 15:17:06