Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2012, 16:21:58
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Daca te consideri crestin-ortodox,da,ma deranjeaza gandirea/atitudinea ta. Daca nu... apai esti liber frate sa apreciezi ce valori vrei.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2012, 17:01:32
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Daca te consideri crestin-ortodox,da,ma deranjeaza gandirea/atitudinea ta. Daca nu... apai esti liber frate sa apreciezi ce valori vrei.
consideri ca m-am declarat vreodata credincios?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2012, 18:33:52
vs_ioan vs_ioan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.02.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Sa-mi fie cu iertare daca ma bag si eu in discutia asta fara a fi invitat, dar am si eu ceva de spus.

In primul rand idea de forum in sine nu este un lucru prea duhovnicesc. Despre cati din Sfintii parinti ai Bisericii ati auzit ca stateau prin piete ca sa dispute idei? Apropierea de Dumnezeu se desavarseste in liniste si cu multa rugaciune (plus lecturi duhovnicesti). Asa ca nu faceti din idea de forum ceva ce nu este.

Mai degraba eu as vedea intr-un forum o unealta misionara, precum apostolul Pavel prin epistolele sale catre diversele popoare propovaduia Evanghelia. Cu (dez)avantajul ca comunicarea in cazul forumului e mai directa si mai rapida.

Asa ca in acest context cu atat mai importanta este prezenta fratilor nostri rataciti (nu'mi place cuvantul sectar) pe acest forum, pentru ca in felul acesta noi, cei care urmam dreapta credinta, avem ocazia de a intra, oarecum facil, in contact cu ei si de a le explica acolo unde gresesc. Desigur, ca partea cu explicatu e alta discutie, pt. ca s'ar putea sa ne trezim ca in loc sa urmarim intoarcea lor la dreapta credinta, mai degraba ii indepartam prin lipsa noastra de intelepciune....

In final sa nu uitam de suntem in Biserica: nu pentru a face parte dintr'un club si pt. a ne intari sentimentul de apartenenta, ci pentru a ne curati si induhovnicii astfel incat la sfarsitul vietii noastre, Dumnezeu sa se milostiveasca asupra noastra si sa ne mantuiasca. Asa ca daca un "sectar" cauta acest lucru, nu vad de ce nu l'as numi frate; pentru ca eu cred ca pentru ravna lui in a'l cauta pe Dumnezeu, mai devreme sau mai tarziu Dumnezeu se va milostivi asupra lui si ii va arata calea cea buna.

Cel putin in "vestul salbatic" (a se citi in occident) sunt foarte multe cazuri de protestanti trecuti la ortodoxie. Si asta e posibil tocmai datorita faptul ca Biserica ortodoxa (fie ea rusa, greaca sau romana) nu s-a inchis intr-o bila de cristal refuzand dialogul cu ceilalti doar pt. ca sunt eretici!

In fine, ar mai fi multe de spus despre forumuri si alte asemenea, asa ca sa concluzionez: a ne inchipui ca se poate face dintr'un forum online un "loc" perfect duhovnicesc e egal cu a crede ca il poti bate pe drac cu armele lui.
Reply With Quote
Răspunde