Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2012, 09:56:58
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Adica ce intelegeti voi ca Sf. Vasile nu era de acord ca pamantul ar fi sferic ? Asta scrie in citatul ala ? Imi pare rau dar cred ca aveti o problema cu intelegerea sensului unor fraze.
Acolo Vasile cel Mare spune ca doar pentru ca Moise nu a scris despre forma pamantului nu inseamna ca textul scripturii nu e cel mai important text scris vreodata.
Vasile cel Mare s-a abținut în ce privește forma Pămîntului. Am postat citatul din cauză că tu ai subliniat că cei din familia lui ar fi considerat Pămîntul sferic.

Sfîntul a fost pentru înțelegerea în literă a Scripturilor și acest lucru este foarte important, deoarece astăzi majoritatea creștinilor încearcă explicații din cele mai fabuloase care să împace creaționismul biblic cu ideile nedemonstrat și probabil nedemostrabile presupuse de oamenii de știință. Sfîntul Vasile nu a fost de acord cu înțelegerea metaforică a celor relatate în cartea Facerii și în toată Biblia, fiindcă subliniază atît de clar:Eu, când aud că Scriptura zice iarbă, înțeleg iarbă, când aud plantă, pește, fiară, dobitoc, pe toate le înțeleg creadă cum sunt spuse. Nu mă rușinez de Evanghelie.
Ar fi interesant de citit Hexaimeronul în întregime, dar nu l-am găsit pe Internet. Există fragmente pe ici pe colo, dar acestea nu sînt de ajuns pentru un studiu serios.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43