Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2007, 18:48:50
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Ispita ta, tu stii mai bine.

Totusi nu te compara cu Sf Nicolae ca nici eu Arie nu sunt.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 22:06:31
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

nu-i ajung nici la degetul mic de la picior nici unui sfant, dar fiecare din noi trebuie sa-i imite pe cat posibil si sa aparam dreapta credinta
Reply With Quote
Vechi 15.09.2007, 13:28:10
krabu krabu is offline
Senior Member

Implicit

Eu cred ca ortodoxia se apara doar cu fapta proprie. Fa tu mai mult decat toti si va fi mult bine atunci.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2007, 15:22:54
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

daca ai ceva de spus, spune-o.. n-o mai aburi atat. ortodoxia se apara mai ales cu fapta, dar asta nu inseamna ca nu mai e nevoie de marturisire. Iisus a spus ca oricine il va marturisi pe El in fata oamenilor, pe acela il va marturisi si Iisus in fata Tatalui Lui. Sfintii n-au tacut. ba mai mult... au spus ca "a tacea inseamna a-L trada pe Dumnezeu"
Reply With Quote
Vechi 15.09.2007, 18:23:27
krabu krabu is offline
Senior Member

Implicit

Nu aburesc nimic. Du tu razboiul. Eu ma retrag. M`as duce in munti
Reply With Quote
Vechi 17.09.2007, 14:17:38
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu
[...]

Sa ma explic:

Ecumenismul este doar ortodox. Ecumenismul poate fi facut doar de ortodoxi si consta in a deschide bisericile tuturor celor chemati. Nu poate nimeni sa scoata din Liturghie ecteniile pentru cei chemati. Deci biserica ortodoxa este ecumenica.

Catolicii insa au furat acest cuvant si il folosesc acum. Ecumenismul lor este de fapt uniatia de acum 200 de ani. Si evident nu este bun.

Pacat este ca multi ortodoxi arunca in aceste momente copilul (ecumenismul ortodox) odata cu apa din copaie (ecumenismul catolic).

Confuzia este prea mare poate pentru a mai face ceva.

Seamna foarte mult cu acest cuvant grec si ortodox: "Catolic". Cei slabi la inima sa nu se sminteasca! Catolic inseamna universal. Iar crezul ortodox in limba greaca are fraza Intr`una Sfanta si Catolica Biserica. Dar catolic este propriu nou si nu este de la Roma. Impotriva smintelii la noi se foloseste traducerea slavona: Sobornicesc.

Cei care spun ca sunt antiecumenici ar trebui sa specifice ca sunt impotriva ecumenismului catolic nu si cel ortodox.
poi da ca nu trebuie sa ne inshelam prin termeni similari:

ecumenismul ortodox nu este totushi partea de inceput a sfintei liturghii; ca ecumenismul se refera la cei in masura sa faca afirmatzii in Numlel Domnului sa stea de veghe shi slujire in Numele Duhului Sfant, este vorba despre ecumenism la nivelul celor ce reprezinta biserica lui Hristos, shi aceshtia nu sunt cei chematzi; iar ecumenismul pan-creshtin, pan-globalist, nu este acelashi lucru cu cel pan-ortodox nu este doar vorba de discutzie intre cei chematzi, ca cei ce vin la Biserica Ortodoxa, oricine ar fi: de neam shi credintza shi cult pot sa asiste shi sa participe ca este shi pentru ei acea parte din liturghie dar acest lucru nu se numeshte ecumenism ci deschiderea bisericii in sensul ca cine vine "cu frica de Dumnezeu, cu evlavie shi credintza" poate sa stea linishtit shi sa se lamureasca din partea aceea a liturghiei care este pentru orice chemat, dar ecumenismul ortodox inseamna sobornicitate adica un nivel superior de reunire asha cum s-au reunit sfintzii la cele 7 sinoade ecumenice pentru a raspunde ereziilor, iar insashi conducerea BO autocefale este soborniceasca shi in acest sens fiind formata din epsiscopi shi ierarhi ortodocsi, iar translatarea acestui tip de ecumenism inspre pan-creshtinismul multicultural ridica defapt eretismul la nivel de credintza adevarata, lucru care face sa se intareasca erezia atat in randurile celor chematzi cat shi in randurile tuturor deoarece are loc o recunoashtere reciproca de autoritate... shi nu e vorba de autoritate a puterii omeneshti sau de tip care este mai tare, care este mai stapanitor sau alte chestiuni lumeeshti ci se pierde shi se confuzeaza tocmai adevarurile care te pot duce la mantuire, ce tzin de Hristos, astfel ca aceste adunari lucreaza impotriva lor insele ratacindu-i pe deantregul pe totzi... deci nu e vorba de termeni, asha cum se pare ca se practica confuzia shi lupta prin termeni lingvistici, ci este vorba despre, cum bine spune cineva, parca Ancah, ca smunea cineva, este vorba de vindecarea memoriei prin uitare, nu prin adevarul in Hristos ci prin straduintza de a accepta cu totzii ca mincinosul defapt e hotz cinstit... Deci daca renuntzam la adevarul in Hristos pentru ecumenismul multicultural nu inseamna ca nu-i vedem pacatele aproapelui shi suntem mai buni creshtini, ci ne legam la ochi sa mergem singuri in prapastie... nedevenind mai tolerantzi ci le luam shi lor shansa sa vina la adevarul in Hristos, la lumina, la Crestin-Ortodoxie...
Reply With Quote
Vechi 17.09.2007, 14:21:24
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu
Nu aburesc nimic. Du tu razboiul. Eu ma retrag. M`as duce in munti
eu sunt deja in muntzi:), adica vietzuiesc intr-unul din muntzii de beton ridicatzi de comunishti, intr-un bloc cu 8 etaje... asha ca sunt la adapost... :cool:, cred ca aici ma vor gasi cel mai greu, inschimb duhurile rele antihristice, te gasesc ele oriunde te-ai ascunde...
Reply With Quote
Vechi 17.09.2007, 15:40:19
ancah
Guest

Implicit

Krabu:Iar cat despre ce fac preotii nostri ... Pai preotul a facut ascultare si a chemat politia sa faca ordine. Ce i`au facut politia fetei este foarte rau si reprobabil dar nu e vina bisericii.

Acelasi scenariu l-am mai intalnit acum 2000 ani...
Reply With Quote
Vechi 17.09.2007, 15:46:00
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

da chiar :)
buna asemanarea
Reply With Quote
Vechi 17.09.2007, 17:40:34
drosida drosida is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.09.2007
Implicit

buna,eu una nu cred in aceasta ispita.Atita vreme cit exista ATOSUL nimic nu ni se va intimpla,iar romanii sunt toleranti pina la biserica.Deocamdata nu se simte nimic, toata lumea asteapta... cind va fi o simpla scinteie...va exploda...fiti increzatori in ISUS si FECIOARA ca au ei grija:D!de-a lungul secolelor nu au reusit turcii si austriecii...si reusesc astia?E cea mai mare sminteala a E.U.Rabdare,rabdare ca vad ei...daca nu s-au invatat minte de-a lungul istoriei ca noi suntem dreapta credinta...va fi o mare problema,pt ca cu cei de la ATOS nu le merge,si nu le va merge in veci vecilor AMIN.E fum fara foc.VOI rugati-va ca buni crestini ce sunteti ca are cine sa-i puna la punct.:thumbsup:
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotii din diaspora sophia Preotul 131 15.06.2010 19:16:58
Preotii asa ar trebui sa se poarte ?! Astarte Preotul 31 28.02.2010 18:36:32
sa nu uitam sfintii nostrii justiniann Generalitati 7 12.05.2008 18:32:14