Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #351  
Vechi 28.02.2012, 19:46:12
androneo androneo is offline
Banned
 
Data înregistrării: 08.01.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 46
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru androneo
Implicit Ateii

Ateii sunt atei si din cauza unor oameni ca astia.
  #352  
Vechi 28.02.2012, 20:20:29
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.869
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Domnule mișcarea Soarelui e dreaptă dar se frânge spre polii frigului și a Lunii tot dreaptă care se frânge spre polii căldurii și așa se explică anotimpurile cu ajutorul stelelor și vânturilor, dar ele merg tot drept balansându-se și parcă se lovesc de mante însă defapt se lovesc de forțele reci respectiv fierbinți. Cred că nici nu ai citit ce am scris... că altfel nu puteai susține că mișcarea dreaptă nu explică apariția anotimpurilor!

Iar vapoarele dispar parcă sub apă din pricina unghiului de refracție datorat încălzirii la nivelul mării sau al nisipului (efect fata morgana) nu există obturări ci sunt deviate razele la nivelul mării în formă de \__/ căci nu vezi țărmul decât dacă te urci pe catarg... deci evaporarea și căldura îming imaginea în sus astfel că tu vezi doar catargul de pe mal.

Dar eu vă întrebam că dacă ar fi sferă atunci cu cât te înalți, porțiunile ce se apropie de linia orizontului ar fi tot mai întunecate din pricina curburii și a reflexiilor într-o suprafață curbă, lucru care nu se observă, deci pare că este plat denivelat la suprafață și rond în adânc fiindcă s-a format din ape ronde, căci la început a fost o sferă, o bilă, un nor dens, de apă în beznă peste care se purta Duhul lui Dumnezeu, în porțiunea de sus.
cu asta m-ai dat gata! Miscarea soarelui e dreapta...! Prietene soarele se invarte in jurul pamantului sau invers? Doamne ajuta!
  #353  
Vechi 29.02.2012, 00:08:48
androneo androneo is offline
Banned
 
Data înregistrării: 08.01.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 46
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru androneo
Implicit Aoleu

Asta face misto de noi tu nu te-ai prins? M-am interesat si am aflat ca si florin-ionut si vsovivi sunt nepotii lu' Dumitru Prunariu.

Dragi forumisti tot acest topic este o gluma pusa la cale de cei doi mentionati mai sus, surse de incredere mi-au confirmat ca acestia iau cina (periodic) la un mare restaurant din Bucuresti, impreuna cu Dumitru Prunariu, bunicul lor !
  #354  
Vechi 29.02.2012, 00:30:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.204
Implicit

Citat:
În prealabil postat de androneo Vezi mesajul
Ateii sunt atei si din cauza unor oameni ca astia.
Mare adevar. Doar ca e un adevar trist. Daca un ateu vorbeste cu un astfel de "credincios" fuge si nu se mai uita inapoi.
__________________
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi.
  #355  
Vechi 29.02.2012, 10:00:05
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Iată că m-am făcut responsabil de rătăcirea ateilor. Trebuie să spun asta la spovedanie! :))

Fraților, cine vă reține pe topicul ăsta? Eu nu v-am invitat aici și nici nu mă interesează ce credeți voi despre Pămînt.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
  #356  
Vechi 29.02.2012, 10:54:25
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cu asta m-ai dat gata! Miscarea soarelui e dreapta...! Prietene soarele se invarte in jurul pamantului sau invers? Doamne ajuta!

Păi dacă nu ai citit ce am scris ca dar primit de sus, nu înțelegi ci cazi din lac în puț salvându-l pe Dănuț, adică tu crezi că ori sigur pământul e planetă și e sferă ori sigur e farfurie, și defapt nu e planetă și nici așa și nici așa, și faci de râs pe Domnul înaintea ateilor care acum susțin că ei sunt atei din vina mea, sau a ta sau a unora ca noi foarte înapoiați, deși eu le-am zis că noi suntem altfel de înnapoiați, așa asemena lui Petru care ispitea pe Iisus cu grijile lui cele 'vrednice' și deci Domnul ne-a zis ceea ce ne-a zis, doar nouă ca să trecem innapoia Lui.

Soarele semisferic nu se învârte deloc, nici în jurul pământului și nici pe cercuri cu diametre variabile pe deasupra pământului rond în adânc și plat la suprafață ci el merge tot drept înainte, merge drept pe deasupra însă e deviat ca lovindu-se de mante de către forțele reci ce se ridică dinspre polii frigului, N și S, până sus la el, la soare. Iar luna semisferică e pe invers, ea nu e apă și foc cum e soarele ci e apă și frig adică ea e din apă înghețată, nu există sol sau roci lunare, și ea se lovește de forțele fierbinți ce se ridică de la pământ în polii căldurii, acolo unde este cel mai cald pe întreg anul și acelea îi deviază ei mersul cel perfect drept în creație, iar stelele și ele se mișcă fiecare pe firmament sau grupuri fiind și ele din apă și foc sau apă și frig și fie luminează și ele fie doar strălucesc sau lucesc fiind luminate așa ca luna din oglinda cea plană a pământului rond în adânc și plat la suprafața lui denivelată care reflectâ cum s-au rupt apele de ape din pricina tăriei care trebuia să fie după cum a rosti Domnul Cuvânt. Însă ele, stelele nu sunt sori sau galaxii sau gigantice sau pitice sau supernove ci ele sunt mult mai micuțe decât soarele sau luna care împreună formează la eclipsa de soare o sferă cam cât România, iar stelele sunt cât un deal, un copac, un vârf de munte, un oraș, o casă, doar că strălucesc sau lucesc. Și toate sunt făcute și puse ca să fie ele spre semne și anotimpuri și vremi iar cerul e și el din apă, foarte fină, care desparte apele de apă și el cerul trece prin apă și desparte apa de apă așa fel încât omul sau soarele și luna și stelele sau norii sau vaporii sau gazele trec prin cer căci cerul trece prin ele și lumina trece prin cer, alunecă prin cer și se răspândește prin cer, iar lumina nu e altceva decât particule de apă și foc sau e lumină rece de tip apă și energie a frigului cum e cea de la fulger.

Mersul înainte al soarelui e perfect drept dar nu e pe linia ecuatorului ci mereu oblic și intersectând ecuatorul și apropiindu-se de un pol până este deviat îndărăt și apoi iar trece linia ecuatorului și se apropie de celălalt pol al frigului și tot așa dar el merge tot drept și luna tot drept dar ea este deviată de polii căldurii...

...iar răsăritul și apusul sunt efectele unghiurilor de refracție a luminii, adică a imaginii pe care o vedem, din pricina cerului din apă fină și a păturilor de aer și vapori de pe pământul plat, căci luna și soarele și stelele nu răsar ci sunt tot timpul la egală distanță de partea plată a pământului, de suprafața lui. Noi avem însă iluzia apariției de sub orizont și dispariția sub orizont de parcă ar urca pe cer și ar coborâ pe cer dar nu este altceva decât efectul unghiului \__/ al imaginii și luminii. Noi credem că soarele și luna și stelele se învârt în jurul unei planete pământ sferice fixe sau că noi ne învârtim în jurul soarelui căci neglijăm multe lucruri și explicăm simplu neluînd în seamă multe alte boservații și alte fenomene care contrazic flagrant modelările astea simpliste al științificilor complicaționiști și simpliști în interpretările lor complet fanteziste.

Deci iată că soarele merge drept tot înainte și dreapta nu este infinită ci finită iar dacă e finită atunci musai începutul cu sfârșitul dreptei coincid în timp ce lungimea e fixă, căci creația e finită și el merge la nesfârșit într-o zonă finită. Iar linia se frânge spre poli și soarele își schimbă direcția de apare balansul lateral pe deasupra pământului. Și luna balansează schimbându-și direcția lovindu-se de polii căldurii. Deci iată chiar există cele 4 colțuri al pământului: doi poli ai frigului și doi poli ai căldurii de care pare că se lovesc soarele și luna și stelele, însă fizic nu există nimic, nici un zid, niciun colț ci forțele fierbinți și forțele reci fac să pară că se lovesc de ceva. Altfel, dacă nu ar exista puterea de încălzire a soarelui și puterea de răcire a lunii și am avea 0 grade celsius în cer și pe pământ atunci orice corp ar merge tot drept nefiind deviat de nimic în orice direcție paralelă cu pământul și l-am vedea cum trece pe deasupra noastră.

Noi însă avem inoculată noțiunea euclidiană de dreaptă care nu poate să existe fizic conform definiției deoarece e o idealizare prin folosirea infinitului adică a faptului că noi știm cum este și dincolo de cât știm, iar segmentul nu e altceva decât un paralelipiped căci punctul este o idealizare infinitezimală spre infinitul minimei dimensiuni ce tinde la 0 adică iarăși știm dincolo de cât știm. Și deci a știi mai mult decât știm nu se poate oricât definim, și nu se poate fără Dumnezeu deci noi nu putem știi decât musai un paralelipiped, care poate fi modelat per ansamblu cu un cub abstract, căci fețele lui laterale opuse coincid. Dacă ar fi și pe verticală la fel atunci și fața de jos ar fi la fel cu cea de sus, însă de la început exista un sus și un jos, deci se poate ca spre jos să existe un capăt cum și spre sus să existe un capăt fizic al creației, căci Duhul lui Dumnezeu se purta pe deasupra apelor, deci exista un deasupra căci Dumnezeu forma cerul de deasupra creației prin locul pe unde se purta, iar dedesubt nu umbla nimeni și practic dedesubt ar fi o graniță de netrecut căci nimic creator nu a străpuns-o și nu a fost dincolo. Deci mai jos de fundul pământului și apelor nu poți trece decât dacă ești creator. Iar deasupra poți trece cât mai sus doar atât cât a creat Dumnezeu sau poți trece și în sus și în jos dacă ești împreună cu creatorul, însă dedesubt, sub cer apele curg și se strâng în adunările lor deci va fi o presiune uriașă.

E vorba de diferența dintre ce este creat și ce nu este creat și că doar Dumnezeu poate trece în ceea ce nu este și prin ceea ce nu este creat sau omul în care locuiește Dumnezeu adică sfinții Domnului.

Last edited by vsovivi; 29.02.2012 at 11:25:22.
  #357  
Vechi 29.02.2012, 12:58:09
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Mare adevar. Doar ca e un adevar trist. Daca un ateu vorbeste cu un astfel de "credincios" fuge si nu se mai uita inapoi.
Fuge la NASA ca să-i scape de asteroidul care vine spre pământ dar în ultimul moment e deviat de ei și trece pe lângă pământ.
Bună poanta, hai că poanta-i bună.

Nu cred și sunt sigur că nu există asteroizi în cer sus decât corpuri-trupuri de apă, apă și foc, apă și frig adică ghiață... nu există asteroizi de piatră sau sol în cer și dacă vine ceva spre pământ nu are cum să treacă de el căci nu poți ocoli suprafața plată a pământului și a mărilor ce-l mărginesc spre lateral jos, deci dacă vine ceva spre noi e musai să cadă aicea jos!

Și sper că vedeți în poză că acolo este un model! Un model născocit de explicaționiști, iar voi credeți că e real căci nu vreți să pricepeți că e doar un model care e fals căci lucrurile nu pot fi așa căci se contrazic demonstrațiile și observațiile și explicațiile lor, se neagă și se bagă în imposibil unele pe altele, deci nu pot fi adevărate.

Citiți la Facerea cum a fost făcută Creația și apoi mai departe cum a ajuns ea, cum au degradat-o oamenii răi, păcătoși și mândrii și cum se mântuiește omul de la Dumnezeu și ea împreună cu omul și cum se desăvârșește ea și se înnoiește prin lucrarea Domnului cu poporul Său și cu omul.

Last edited by vsovivi; 29.02.2012 at 13:02:07.
  #358  
Vechi 29.02.2012, 14:05:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 4.869
Implicit

citind postarile de aici am ajuns la o concluzie: Pamantul nu e nici plat si nici sferic, ci are forma de TRIUNGHI. Doamne ajuta!
  #359  
Vechi 29.02.2012, 14:33:54
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 1.090
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

eh , stelele care arata vremi este alta mincare de peste , se numeste astrologie
dar Luna nu e din gheata ci din sticla asa mici pietricele si praf
  #360  
Vechi 29.02.2012, 16:00:57
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

În formă de triunghi este minima așezare a particulelor foarte mici de apă, baza tăriei cerești, iar steaua lui David e cel mai mic volum stabil de particule de apă adică două triunghiuri suprapuse, de tărie cerească, deci este simbolul smereniei în creație adică este simbolul Creatorului și a sfintei Treimi impreună cu omul, adică Sfânta Treime de deasupra tronează asupra celor trei oameni smeriți de dedesubt și asta a arătat Domnul la schimbarea la față de pe Muntele Sinai sau Tabor sau Ararat... nu mai știu, a arătat simbolul sfintei Treimi împreună cu ucenicii, cerul împreună cu pământul, simbolul Credinței și legii sfințeniei.

Iar în cer nu sunt pământuri, soluri, pietre, sticlă, praf... ci acolo este curat și este casa materială și duhovnicească a sfinților și îngerilor, este locul unde Dumnezeu are multe lăcașuri și se dăruiește pe Sine spre viața tuturor. Dar astea sunt doar văzutele căci mai sunt și nevăzutele care nu se văd și ele sunt cu adevărat căci ele sunt veșnice și sunt făcute ca să se vadă cândva, deci ele se vor vedea și vor fi veșnice și sunt lucrate de Dumnezeu spre a veni ele la vedere la vremea slavei lor, a Cuvântului prin care ele au fost făcute.

Deci tot ce se vede este trecător iar ce nu se vede este veșnic și se va vedea.

Iar astrologia e o vrăjitorie, sau voi nu vedeți cum jonglează ei cu planete și tot felul de prostii când așa ceva nici nu există și influența lor superstițioasă e nulă. Astrologia exploatează credulitatea și prostia oamenilor deci ne mint căci planete și sistem solar nu există și nimic din ce spun ei de parcă ar fi pe acolo planete influente sau poziții influente... sunt minciuni!

Luna este o semisferă de ghiață care aduce frigul fiindcă prin ea se manifestă forța de răcire tot așa cum prin semisfera soarelui se manifestă forța de încălzire.

La eclipsa de soare, luna și soarele formează o sferă perfectă lipită pentru o clipă mică de cerul cel drept care le unește. La eclipsa de lună, se vede cum se schimbă direcția de luminare a lunii din oglinda cea plană a pământului care este luminată de soare, și această trecere unora le pare că ar fi o umbră sau o interpunere, dar nu e nimic altceva decât că luna trece dintr-o parte în alta a zonei de lumină ce vine de la oglinda pământului luminată de soare, căci se ajunge la așa ceva:

<-Luna \_/Soare\_/ și Luna va ajunge aici în dreapta, sau viceversa Luna->, însă oglinda \_/Soare\_/ se mișcă și ea odată cu soarele iar cum creația e finită și mică, luna pare că apare luminată din partea opusă lucru care reflectă tocmai finitatea creației și micimea. Deci Soarele își vede cu ajutorul Lunii apusul său adică până unde bate razele lui, își vede oglinda căci soarele o va vedea pe lună la eclipsă dintr-o parte iar apoi din partea cealaltă, și efectul acesta nu e vrăjitorie sau imposibil ci este efectul finității creației și micimii ei față de minciunile modelelor infinitiste și absurde.

Last edited by vsovivi; 29.02.2012 at 16:19:12.
Subiect închis



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43