![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Acei parinti au dreptul sa aleaga sa se faca religie sau nu fiului lor, dar nu pot sa impuna o chestie la toata scoala. Cred ca functioneaza asa.
|
|||
|
|||
![]()
Majoritatea susutin scoaterea religiei din scoli. Mai inainte de a se preocupa de proprii copii, fac demersuri agresive (cel putin virtual) prin care arata ca vor sa impuna propria viziune.
Ii inteleg foarte bine pe cei care au alte religii, pe atei, agnostici, s.a.m.d. Nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa isi lase copilul la orele de religie. Dar ma socheaza faptul ca acesti oameni vin cu tot felul de scuze (unele sunt reale) pt a sublinia faptul ca religia nu este compatibila cu scoala (care ar trebui sa fie complet laica) si ca aceasta ar trebui inlocuita ori de "Istoria religiilor", "Etica" sau "Religii comparate" Ori a impune ortodocsilor (majoritari in Romania) sa scoata religia din scoala si sa o inlocuiasca cu "istoria religiilor" mi se pare de-a dreptul absurd. |
|
||||
|
||||
![]()
Am urmarit astazi un interviu cu dragul nostru parinte Iustin Parvu (http://apologeticum.wordpress.com/20...-indumnezeire/) si la un moment dat spune ca mai dedemult, oamenii se adresau unul altuia cu "mai, romane", iar acest apelativ cuprindea implicit calitatea de ortodox. Daca insa prin discutie se vadea faptul ca acea persoana era de alta confesiune (catolic, etc) concluzia era justa: "Omul asta nu-i roman, ci strain"... Iata, deci, modul cel mai simplu de a intelege calitatea celor care sunt impotriva religiei in scoala. Dar cel mai trist este ca cei mai inversunati luptatori sunt dintre acei care se considera ortodocsi, dar care "cred in felul lor"...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa este. Iar acest drept le este deja respectat. Elevii np au dreptul sa nu participe la orele de religie ortodoxa, ei fiind notati de catre invatatorii lor de la scoala duminicala (studiu biblic). |
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandesc acum, ce folositor mi-ar fi fost de-a lungul vietii, daca, la timpul potrivit, as fi aflat mai multe despre credinta in care sunt botezata, cea ortodoxa...
Adica, printre altele, sa fi avut parte si la scoala, de ore de religie... Daca s-ar dori cu adevarat sa fie predate ore de religie in scoli, s-ar gasi o solutie. In Romania fiind declarati 85% din populatie ortodocsi, potrivit cu aceasta majoritate ar fi ca orele de religie sa fie crestin-ortodoxe. Acolo unde (localitati, scoli, etc) sunt elevi preponderent de alte confesiuni, presupun ca orele ar trebui adaptate la situatia existenta. Elevii minoritari (in primul caz non-ortodocsii, in al doilea ortodocsii sau altii) ar putea avea dreptul de a nu participa la aceste ore, dar obligatia de a participa la orele de cateheza de la propria biserica. Iar celor ce se declara atei, ar trebui sa li se respecte alegerea si sa nu aibe obligatia de a participa la orele de religie. Parerea mea este, insa, ca, la nivel guvernamental si politic, nu se doreste introducerea orelor de religie.. Se fac doar valuri. |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte interesant cum se uita faptul ca foarte multe scoli din Ro au fost construite de monahi,preoti,credinciosi ortodocsi. [de exemplu, Sf.Andrei Saguna a constuit C.N."Andrei Saguna",prima scoala romaneasca se afla in curtea unei Biserici Ortodoxe etc.].
Sper sincer sa nu se scoata religia din scoli. Pe mine personal m-a ajutat destul de mult, cea din generala, in liceu aveam prof de religie rocker. Ortodoxia face parte din istoria si traditiile romanilor, fara ortodoxie romanul este un cetatean al acestei lumi ca oriccare altul.[d.p.m.d.v.] |
|
||||
|
||||
![]()
mi se pare corect.
|
![]() |
Tags |
agresivitate, parinti, predare, religie, scoala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoanele din scoli | alexina | Stiri, actualitati, anunturi | 95 | 03.03.2014 12:36:26 |
Scoli ortodoxe | iana | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 27.10.2013 23:04:36 |
cartele electronice in scoli ?!? | Andreea321 | Stiri, actualitati, anunturi | 113 | 09.08.2011 12:55:05 |
-3 scoli | + 1 biserica | suntneutru | Generalitati | 57 | 21.01.2010 16:35:43 |
Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 21:00:04 |
|