![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
depinde ce cauti,e fff important cauti o pace interioara o gasesti in multe religii la cei care contempleaza cerul stelele,la filozofi,prin yoga etc.religiile iti pot da foarte multe lucruri folositoare si trecatoare dar cautarea trebuie sa fie umplerea acelui gol al inimii sa crezi si sa te bucuri de o credinta care trece de bucuriile care ti-i le poate oferi aceasta viata prin lucrurile si starile din ea.Domnul Isus si-a dat viata pentru noi toti deci si pentru tine si daca n-ai aderat cu sufletul la vreo religie adera la religia Lui crede cuvintele Lui si te vei minuna de ceea ce se va intampla cu inima ta.daca nu vrei sa fi fericit, sa capeti viata vesnica poti sa aderi la orice religie caci toate sunt bune dar nu-ti ofera nici o garantie vesnica pentru sufletul tau.tu decizi caci suntem liberi sa ne hotaram destinul sa-ti ajute Dumnezeu
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Impartasiti-va opiniile la pocaiti sau unde activati d-voastra. Daca omul voia la sectanti ,ar fi intrebat acolo Macar scrieti corect ,aveti greseli gramaticale . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
foarte frumos argumentat dar sa nu uitam ca Hristos e mai intai de toate Mantuitorul Lumii,Mielul de jertfa, asta a fost scopul intruparii si jertfei de pe cruce.Nu putem minimaliza importanta si scopul jertfei punand in prim plan alte atribute ale Domnului care sunt evident adevarate ,dar nu asta-i scopul Domnului sa ne impresioneze cu gloria si slava Sa ci sa credem in puterea Lui de iertare si de impacare cu El.eu nu inteleg prea bine ce vor oamenii sa inteleaga de la Dumnezeire dar stiu ca eu mi-am recunoscut pacatele mi-am cerut iertare deci m-am rugat si stiu si cred ca am primit aceasta iertare.si nu mai merg la judecata.Nu-l reduce nimeni pe Domnul la cuvintele Lui caci El singur a zis sa ramanem la ce e scris si credinta intr-o persoana inseamna de fapt credinta in ce zice si ce face sau ce a facut in cazul de fata Hristos pentru mantuirea noastra.Domnul sa ne ajute sa intelegem si sa capatam ceea ce a castigat Domnul pentru noi AMIN
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă mă puteam duce la o biserică, o făceam.
Am venit aici pentru răspunsuri, vă rog să nu-mi spuneți că nu e nimeni de aici calificat sau stăpân pe credința lui ortodoxă, ca să nu-mi poată explica ceea ce este considerat ca fundația ființei și vieții lor. Întrebarea e simplă: De ce religia ortodoxă și nu alta? Fără noroi aruncat pe alte religii, doar explicați. Mulțumesc :) |
|
|||
|
|||
![]()
Inainte de orice, raspunsul Lui Dumnezeu pentru orice om este Omul Iisus Hristos. "Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos." (1Tim.2:5)
Domnul nostru si Dumnezeul nostru, Iisus Hristos ne spune noua, celor ca cautam acest raspuns: "Daca Imi slujeste cineva, sa Ma urmeze; si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca Imi slujeste cineva, Tatal il va cinsti." (Ioan.12:26) Fii binecuvantat, caci chemarea aceasta launtrica nu este rodul cautarilor tale ci este indurarea lui Dumnezeu. "Tocmai de aceea v-am spus ca nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu i-a fost dat de Tatal Meu." (Ioan.6:65) "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine." (Ioan.14:6) Vino cu toata inima inaintea lui Hristos si El te va lumina in toate cautarile tale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca e o intrebare importanta. Raspunsul meu incepe cu o intrebare: de ce credeti ca Dumnezeu Insusi, Cel Care isi cunoaste cel mai bine Biserica, nu v-a raspuns la aceasta intrebare, intr-un fel sau altul, pana acum? Nu astept sa imi raspundeti. Am simti tdoar nevoia de a va oferi aceasta intrebare pentru a va folosi de ea, daca si cum voiti. Pe de alta parte va marturisesc ca ma simt intrucatva incurcat de expresia "religia ortodoxa"... Nu prea stiu, nu inteleg bine, marturisesc, la ce anume va referiti. In vecinatatea acestei formulari, inteleg insa un strop din ceea ce putem numi Credinta Ortodoxa si Biserica Ortodoxa. Toate raspunsurile care va pot fi date de Domnul prin Duhul Sfant referitor la Biserica Ortodoxa, la credinta ortodoxa, le puteti primi in dar numai traind in Biserica Ortodoxa. In afara Bisericii nu putem primi raspunsuri satisfacatoare pentru sufletul nostru referitoare la Biserica. Eventual putem capata unele orientari mintale oarecare. Veti afla mai clar aceasta, pe masura ce va va fi dat sa traiti (sau mai exact spus: sa muriti) in Biserica. Am pomenit de viata si de moarte intrucat, pe masura ce veti patrunde mai adinc in Ortodoxie, veti cunoaste ca un om crestin nu invata sa traiasca, ci sa moara. Sa traiti ca un crestin, veti afla ca e cu neputinta. Ca un crestin nu putem decat sa murim, dupa cum spune Apostolul Pavel murind in fiecare zi (1 Coloseni 15-31) si dupa cum arata toti Sfintii prin pilda ... vietii lor. Preocuparile intelectuale referitoare la religii vi le puteti ingadui, desigur, studiind un tratat de Istoria religiior. Daca asta cautati, iata si sursa. Daca voiti sa cunoasteti Ortodoxia si pe Dumnezeu, atunci nu aveti nimic altceva de facut decat sa intrati in Biserica, devenind madular al Ei. Cred ca puteti cunoaste si pe alte cai pe Domnul, de pilda intrind in una din confesiunile surori crestine. Insa mai cred, bazindu-ma pe lectura unor carti ale Sfintilor Parinti si pe experienta mea minimala de viata (mai bine spus de moarte) ca om crestin botezat in Biserica Ortodoxa, cred asadar ca sufletul insetat de Dumnezeu se va implini pana la desavarsire in Ortodoxie, dupa har si nevointa intru despatimire. Este convingerea mea personala, subiectiva. Fie-va dat sa va impliniti in Biserica sub harul lui Dumnezeu! Bucurie intru Hristos, pace sfanta, binecuvantare de la Hristos Domnul! AMIN+ P.S. O biserica nu este, desigur, acelasi lucru cu Biserica. Asadar, desi spuneti ca nu puteti merge intr-o biserica (lucru regretabil), puteti insa patrunde in Biserica, desi nu deplin - cata vreme nu veti merge si in biserica, in biserici, la slujbe si Sfintele Taine prin care lucreaza asupra noastra, in vederea insanatosirii si mantuirii noastre, in masura cea mai deplina, Duhul Sfant. Cum veti face? Prin rugaciune catre Hristos Domnul, catre Tatal nostru, catre Preasfanta Nascatoare, catre Sfintii din Biserica. Prin citirea Scripturii (acum in post e foarte bine sa citim in special din Psaltire catismele recomandate de Biserica pentru fiecare zi). Prin post atent asumat si practicat in duh umilit. Si insotit de milostenie, in acelasi duh umilit. Prin cainta pentru pacatele personale si hotarire pentru a face cat va sta in putinta spre indreptare. Prin studiul cartilor ziditoare duhovniceste (sunt o multime si pe internet). Prin ascultarea cantarilor bisericesti si prin intonarea lor. Prin meditatie la Dumnezeu si om. Prin discutii atente si binevoitoare cu oameni din Biserica. Prin munca, musai prin munca de un fel sau altul, in beneficiul si al semenilor. Domnul sa va lumineze! |
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer scuze in acest caz...
Cel mai potrivit loc tot biserica ramane, dar daca esti in imposibilitatea de a ajunge acolo...Poate gasesti macar un preot prin apropiere... |
|
|||
|
|||
![]()
O intrebare doar, nicidecum rau intentionata: unde esti?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Detasare de religie | disbel | Generalitati | 57 | 12.04.2013 14:13:16 |
Conservatorismul in Religie | eodor nastasa | Generalitati | 92 | 15.04.2010 12:28:25 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
Olimpiada de religie | amica-x | Generalitati | 3 | 12.02.2007 23:11:46 |
|