![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda..nu e de mirare ca problema iubirii ramane in ceata, desi suntem pe un forum crestin si e o discutie intre persoane cu un anumit statut crestin, discutiile ajung obsesiv la chestiunea "barbat", "femeie", "ce vor ele", "ce asteapta ei", "mister", "ei sunt asa si pe dincolo", "ele sunt asa si pe dincolo", iubirea ca dependenta patologica (vaaai ce frumos), etc. si se incapataneaza sa stea deoparte de ideea de iubire crestina, morala crestina, repere crestine si sa se raporteze lucurile la un sistem autentic de valori ingeneral.
Ironic - "iubirea" devine un scop in sine, nu familia, nu mantuirea, nu Dumnezeu. Si deci..de ce ratacim, de ce nu o gasim (pe cea fara ghilimele).. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Avem nevoie de buna intelegere intr-o familie, mai ales daca sunt si copii, dar asta incepe mai inainte cu niste alegeri care au in vedere ideea de familie nu altele..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca facem referire la cuvintele sfantului apostol Pavel, cititorii gandesc: da, sigur si Eu le rabd toate, nu pizmuiesc, nu trufesc, nu ma aprind de manie, nu gandesc raul. Dragostea mea (fata de sotie) nu cade niciodata." Cine sa inteleaga ca iubirea desavarsita (adevarata) este rodul nepatimirii, ca apare in omul despatimit, ca este desavarsirea vietii duhovnicesti ??etc.. Mie mi se pare de-a dreptul enervant sa citesc cum isi aroga diversi iubirea desavarsita in relatiile casnice, cand se stie cu cat chin si nevointa au ajuns sfintii la ea. Mai bine citesc despre "ce vor femeile". Iar daca vreau sa stiu despre iubire, caut in alta parte. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai asa e, dar stii cum e..gravitatia asta..mereu ne trage in jos si spre cele de jos.. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate pentru că, de fapt, ea ne găsește pe noi. Căutarea obsesivă a iubirii, a afecțiunii din partea celorlalți, nevoia de a fi iubit e o himeră după care, alergând, îți poți irosi toată viața. Dar deschizându-te către Dumnezeu și către ceilalți, punându-te la dispoziția Lui, oferindu-ți viața și uitând de sine în relația cu El, iubirea (adevărată) te va găsi ea. E unul din multele paradoxuri ale creștinismului: te regăsești cu adevărat numai atunci când renunți la tine pentru altcineva.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adevarata dragoste | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 10 | 10.10.2010 09:11:25 |
cu dragoste si prietenie | catalin_ | Secte si culte | 20 | 21.05.2010 15:13:33 |
Exista mantuire, exista vindecare! | iosif | Pocainta | 3 | 07.02.2007 13:48:29 |
|