Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2012, 22:14:50
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Prietene, umanismul tau renascentist adus un pic la moda zilei, ma reconforteaza. Nu o spun cu ironie, desi tonul in care scriu arata clar aceasta, am fost doar stangaci si nu vreau sa revin, pur si simplu imi place dispozitia ta sufleteasca.
Totusi, desi imi place ca ai mai intepat un pic siguranta de fier a unor confrati, as vrea sa primesti sugestia mea ca lucrurile nu sunt chiar asa simplesi senine... Cei pe care m-am bucurat ca i-ai contrat s-ar putea sa stie mai bine cum stau lucrurile. Si eu chiar cred ca ei stiu si sunt de acord cu ei.
Totusi, esti prea frumos-inocent ca sa nu spun ca m-ai inseninat, ca imi place sufletul tau pe care il consider generos. Iti urez sa continui si sa bei tot paharul. Amar, dulce, cum va fi, bea-l pana la fund, cata vreme este Euharistic! Altfel, nu. AMIN+

P.S. Un pic de atentie la cateheza nu imi strica nici mie. Fa cumva sa nu iti strice nici fratiei tale, te rog!
Multumesc, nu stiu daca sunt umanist sau ce-oi fi, incerc sa am doar doua directii in viata, sa am inima si mintea deschise, sa iubesc oamenii, natura, pe Dumnezeu, sa invat pana in ultima clipa iar cand o fi sa mor sa nu-mi fie nici frica si nici pareri de rau sa n-am.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2012, 23:00:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Multumesc, nu stiu daca sunt umanist sau ce-oi fi, incerc sa am doar doua directii in viata, sa am inima si mintea deschise, sa iubesc oamenii, natura, pe Dumnezeu, sa invat pana in ultima clipa iar cand o fi sa mor sa nu-mi fie nici frica si nici pareri de rau sa n-am.
Foarte frumos, wassabi!
Si noi tot asa ne rugam la Sfanta Liturghie, pentru sfarsit neinfricat, in pace si raspuns bun la judecata. De aia ne-a dat Dumnezeu minte si suflet, ca sa le folosim bine, nu sa le irosim aiurea.
Dar e bine ca Dumnezeu sa fie pe primul loc, apoi oamenii, apoi natura si ce vrei tu. Asa ar trebui sa fim si noi, crestinii.
Vechi 13.03.2012, 23:20:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Foarte frumos, wassabi!
Si noi tot asa ne rugam la Sfanta Liturghie, pentru sfarsit neinfricat, in pace si raspuns bun la judecata. De aia ne-a dat Dumnezeu minte si suflet, ca sa le folosim bine, nu sa le irosim aiurea.
Dar e bine ca Dumnezeu sa fie pe primul loc, apoi oamenii, apoi natura si ce vrei tu. Asa ar trebui sa fim si noi, crestinii.
Imi pare rau ca nu pot fi de acord cu tine. Eu cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa iubesti mai curand oamenii, pentru ca daca iubesti oamenii il iubesti si pe Dumnezeu. Mai ales ca Dumnezeu e si usor de iubit, doar ai nevoie de el, nu? Oamenii insa iti poti permite sa nu-i iubesti, n-ai nevoie de ei. Daca nu poti iubi oamenii atunci iubirea de Dumnezeu nu are aceeasi valoare, e o iubire interesata, meschina, il iubesti pt ca te astepti la rasplata vietii de apoi.
Dumnezeu este in oameni, in toti oamenii, in natura, daca esti rau/iti bati joc de animale, de natura, de oameni iti bati joc si de Dumnezeu. N-ajunge sa te duci la biserica si sa faci nspe danii, acatiste, sa aprinzi lumanari peste lumanari. Toate astea sunt false, sunt actiuni facute din interes daca nu iubesti si oamenii din toata inima.
Cine pune biserica pe primul loc o face din niste interese meschine chiar daca la prima vedere nu pare asa. Sunt prea multi crestini care se bat intre ei ca sa ajunga la moaste sau sa ia agheazma. Nu biserica va va duce la Dumnezeu ci iubirea din sufletul vostru, sincera si dezinteresata.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2012, 23:48:54
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

@wassabi...! 60% din afirmațile tale sunt indeajuns de inteligibile!
da...în anumite rânduri ai perfectă dreptate pecetea chipului Dumnezeiesc se află întru noi, iubindu-i pe alți îl iubești pe Dumnezeu...! pentru credincioși evlavioși iubirea față de Dumnezeu este una inviolabilă...!

însă unde este Sf maică..! tu crezi că iubirea tafață de aproapele și rugăciunile tale ar putea străbate cele 3 ceruri? mai bine te-ai hățui la cerințele Domnului cu pricepere și cu nu grabă, nu poți iubi pe cei de alături fără voia Domnului...! ar fi ceva intangibil să spui asa ceva ...! nu te mai gândi la ce va urma să faci ci roagă-te Domnului să-ți dea smerenie,umilință, și întelepciune restul vine de la sine...! nu mai pegeta...! aplanează această neînțelegere..cu pricepere... îți doresc toate cele bune în continuare...!

Doamne ajută neputinței noastre!
Reply With Quote
Vechi 13.03.2012, 23:56:37
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Eu cred ca Dumnezeu vrea ca tu sa iubesti mai curand oamenii...
wasabi, ma bucur de sufletul tau neincartiruit in dogme, forme si ritualuri. Nu vreau insa sa trecem cu prea multa usuratate peste ceea ce Domnul Iisus Hristos a scris cu privire la ceea ce vrea Dumnezeu de la noi, oamenii. Eu Il iubesc pe Dumnezeu, si ma bucur de libertatea pe care o am in Hristos de a fi, asemeni tie, neconstrans de muuuuulte porunci si canoane omenesti. Sa privim asadar la ceea ce a lasat Domnul Iisus.

"Invatatorule, care este cea mai mare porunca din Lege?" Iisus i-a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."

Deci, privitor la ordinea prioritatilor, trebuie sa cunoastem bine voia Domnului. El vrea, mai inainte de orice, ca inima noastra sa-I fie daruita in intregime. In aceasta daruire tainica fata de El putem iubi neconditionat si pe frate si pe aproape si pe vrajmas.

Pastreaza ceea ce ai, o inima sincera pentru Dumnezeu, si El te va binecuvanta.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2012, 08:31:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

@Ucenic: dacă nu-ți este cu supărare, de mult vreau să te întreb: ce înțelegi dumneata prin "Dumnezeu" așa cum apare în postările dumitale?
Reply With Quote
Vechi 14.03.2012, 09:10:07
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
@Ucenic: dacă nu-ți este cu supărare, de mult vreau să te întreb: ce înțelegi dumneata prin "Dumnezeu" așa cum apare în postările dumitale?
Dumnezeu in cele trei ipostasuri - Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Sfanta Treime.

Insa de cele mai mult ori, in cele mai multe dintre postarile mele, cand zic Dumnezeu ma refer la Dumezeu Tatal.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2012, 14:39:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
wasabi, ma bucur de sufletul tau neincartiruit in dogme, forme si ritualuri. Nu vreau insa sa trecem cu prea multa usuratate peste ceea ce Domnul Iisus Hristos a scris cu privire la ceea ce vrea Dumnezeu de la noi, oamenii. Eu Il iubesc pe Dumnezeu, si ma bucur de libertatea pe care o am in Hristos de a fi, asemeni tie, neconstrans de muuuuulte porunci si canoane omenesti. Sa privim asadar la ceea ce a lasat Domnul Iisus.

"Invatatorule, care este cea mai mare porunca din Lege?" Iisus i-a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti."

Deci, privitor la ordinea prioritatilor, trebuie sa cunoastem bine voia Domnului. El vrea, mai inainte de orice, ca inima noastra sa-I fie daruita in intregime. In aceasta daruire tainica fata de El putem iubi neconditionat si pe frate si pe aproape si pe vrajmas.

Pastreaza ceea ce ai, o inima sincera pentru Dumnezeu, si El te va binecuvanta.
De acord cu partea a doua, ai inteles bine. Trebuie sa iubim pe Domnul mai presus de noi, iar pe apropele la fel ca pe noi, nu mai presus.
In schimb prima parte e gresita, ma refer la "sufletul neincartiruit in dogme, forme si ritualuri." Toti au dogme, inclusiv cei ce spun ca nu conteaza dogmele. "Nu conteaza dogmele" e chiar si ea o dogma, o invatatura sau conceptie. La fel si "cred in Tatal, Fiul si Duhul Sfant" e tot o dogma, dogma de baza. De obicei se spune ca nu conteaza dogmele cei care nu vor sa accepte adevarul, dogmele adevarate, ci vor dogmele lor, gresite. Sau cineva care nu stie foarte multe, e ignorant. E o conceptie provenita din ecumensim. Tu ai propriile dogme, ale cultului penticostal, chiar daca nu le accepti pe toate, sa zicem.
Fara dogme exista doar idolatrie sau filozofie. Oamenii s-au departat de Dumnezeu, de adevar in trecut si au inceput sa caute cu mintea lor, asa au ajuns la idolatrie. Dogmele sunt adevarul revelat, dat de Dumnezeu. Si tin exact de ce scrii in prima parte, sa iubim pe Domnul mai presus de noi. Iar erezia este un neadevar, o hula la adresa lui Dumnezeu, deci o incalcare a primei porunci.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2012, 15:16:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
"Nu conteaza dogmele" e chiar si ea o dogma
In acelasi stil:

Toate propozitiile sunt false, inclusiv aceasta.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2012, 21:08:19
roxanapopa70 roxanapopa70 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2008
Implicit

wassabi iti dau un sfat :nu le mai raspunde fanaticilor de pe forum (nu sint toti fanatici dar sint citiva) ca de abia asteapta.in familia mea sint si ortodocsi si catolici si alte religii.cinsteste pe DUMNEZEU,pe ISUS si pe sf MARIA,sa faci cit mai multe fapte bune.la judecata de apoi NU vei fi intrebat la ce biserica ai fost sau ce religie ai avut.la judecata de apoi se judeca doar faptele tale
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 15:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 13:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 13:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 13.02.2007 00:11:46