Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2012, 02:02:06
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ucenic,...fii deci ingaduitor, te rog mult. Macar de data asta,de dragul acestei fete.
Doamne-ajuta!
Raoul, pricepe si intelege. Confuzia din sufletul ei nu o va lua nici un ultra-ortodox, sau doi, sau zece dupa cum nici un hiper-evanghelist, sau zece, sau o suta. Pentru ca si unii si ceilalti "trageti" fiecare de ea, in taberele voastre. De cand a deschis fata topicul nici unul din fratii ei ortodocsi nu au chemat-o decat la "ortodoxie". De asta este satula pana la refuz, pana la saturatie. Dar cine dintre voi o cheama la Hristos, mai inainte de orice altceva???

Ama, Cel ce zice "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" iti zice tie urmatorul lucru:

"Vino la mine, tu, cea trudita si impovarata si Eu iti voi da odihna!"

--------------------------------------- Increde-te in Hristos! -------------------------------------

"Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan 14:21)

Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 02:04:14.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 09:06:08
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Raoul, pricepe si intelege. Confuzia din sufletul ei nu o va lua nici un ultra-ortodox, sau doi, sau zece dupa cum nici un hiper-evanghelist, sau zece, sau o suta. Pentru ca si unii si ceilalti "trageti" fiecare de ea, in taberele voastre. De cand a deschis fata topicul nici unul din fratii ei ortodocsi nu au chemat-o decat la "ortodoxie". De asta este satula pana la refuz, pana la saturatie. Dar cine dintre voi o cheama la Hristos, mai inainte de orice altceva???

Ama, Cel ce zice "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" iti zice tie urmatorul lucru:

"Vino la mine, tu, cea trudita si impovarata si Eu iti voi da odihna!"

--------------------------------------- Increde-te in Hristos! -------------------------------------

"Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan 14:21)
Raoul a spus destul de clar ,e vorba despre ortodoxie.
Deci va rugam sa intelegeti ca intrebarile despre protestanti le va pune pe un forum protestant.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 09:12:02
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Cand prietenul tau iti va vorbi despre casatorie ar trebui sa ii sugerezi ca vrei sa te casatoresti in biserica in care ai fost botezata .
Il lasi sa se gandeasca mai multe zile pana sa iti dea un raspuns.
Ar fi trebuit de atati ani de cand sunteti impreuna sa ii spui despre botez ,spovedanie ,impartasanie ,sa ii dai exemple din N.T ,despre ce a spus domnul Iisus in legatura cu aceste sf.Taine.
Aceste sfinte taine nu mai exista la secte si culte.

Last edited by anita; 15.03.2012 at 09:16:15.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 10:56:28
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Raoul a spus destul de clar ,e vorba despre ortodoxie.
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Aici e vorba de credință și de ascultare. Iar ortodocșii înțeleg să asculte de Părinții Bisericii ca să păstreze legătura harică neîntreruptă.
Fratilor si surorilor in Hristos. Sa rezumam. Voi o chemati pe Ama si pe prietenul ei ca sa se casatoreasca si sa vietuiasca in biserica ortodoxa. Asta este si dorinta Amei, dar cum ramane cu prietenul ei? Sa nu mai vorbim de parintii lui, fratii lui din biserica. Tot asa ar trebuie sa tinem cont si de parintii si fratii Amei. Ea si prietenul ei vor sa uneasca in ei si in viata lor ceea ce parintii, fratii si prietenii fiecaruia dintre ei nu pot. Doua lumi diferite, antagonice in slujire si inchinare. Un alt fel de Romeo si Julieta. Si totusi ei se iubesc.... Iar iubirea aceasta este vie, frumoasa, bucuroasa pana cand vine vorba de oficializare. Sudura aceasta care trebuia sa dea confort aduce cu ea confuzie...

De aceea am zis, zic si voi zice. Pentru ca nici unul din ei nu va renunta la bagajul "mostenit", casatoria aceasta, si de se va infaptui, pleaca de la un compromis. Daca de la temelie zidesti stramb, cum va fi zidirea aceea peste ani?

Ama si prietenul ei sunt in fata dilemei care le da aceasta confuzie:
(1) renunta el la crestinii dupa evanghelie in favoarea ortodoxiei;
(2) renunta ea la ortodoxie in favoarea crestinilor dupa evanghelie;

Dar in toata agonia aceasta cine este in preajma acestor copii sa le spuna ca Hristos vrea mai intai de toate inima lor si mai apoi slujirea lor. Iar acest "mai apoi" nu este un termen temporal ci prioritar. Hristos mai inainte de toate, caci noi suntem madulare in acelasi Unic Trup, dar Capul este El. Si in acest Trup cu ce este mai putin important un deget decat un ochi? Si daca renunti sa mai fii ochi si alegi ca sa fii unghie, doar de dragul degetului, nu ramai oare in acelasi Trup?

Cu ce te vezi tu ortodoxule, mai desavarsit in inchinarea ta decat un indonezian proaspat intors de la voodoo la Hristos? Vedeti cum stiti voi sa atarnati lanturile dogmelor si stransorile formelor pe trupurile acestea plapande? Dragoste este asta? La asta v-a chemat Hristos?

Haideti, daca vreti in adevar sa nu marim confuzia Amei, sa parasim fiecare tot ceea ce ne desparte ca si crestini si sa ne unim prin Singurul care ne poate uni - Hristos, intr-un lant de rugaciune pentru acesti copii. Sa le spunem si lor sa o faca impreuna cu noi. Si sa nadajduim ca Cel ce S-a rugat Tatalui ca toti sa fim Una, va asculta ruga noastra. Eu am certitudinea ca daca copii acestia isi pun toata nadejdea inimilor lor in Singurul care poate aduce izbavire, viata de sot si sotie poate incepe ca si un singur trup sub binecuvantarea Singurului care o poate da, Iisus Hristos.

Dumnezeu sa le ajute la aceasta. Amin.

Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 11:20:21.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 11:01:42
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Corect!

Să ne rugăm să revină prietenul fetei la Adevăr: la ortodoxie!
Amin+++
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 12:43:45
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Si totusi ei se iubesc.... Iar iubirea aceasta este vie, frumoasa, bucuroasa pana cand vine vorba de oficializare. Sudura aceasta care trebuia sa dea confort aduce cu ea confuzie...
Ce iubire mai e si asta? In numele carui Hristos? Am inceput sa traim dupa legi care ne osandesc, iar acum amestecam voia lui Dumnezeu cu iubirea. Sunt 5 ani de mare pacat in care NU am facut voia lui Dumnezeu ci a vrajmasului, care acum stapaneste prezentul acestor tineri. Nu mai visati. Nu e in puterea noastra sa schimbam ceva. Doar Dumnezeu poate, iar asta nu se va intampla pe forum, (daca se va intampla), ci acolo, in Biserica Lui cea Adevarata. Restul e risipa de vorbe si exces de orgoliu.

Citat:
Cu ce te vezi tu ortodoxule, mai desavarsit in inchinarea ta decat un indonezian proaspat intors de la voodoo la Hristos? Vedeti cum stiti voi sa atarnati lanturile dogmelor si stransorile formelor pe trupurile acestea plapande? Dragoste este asta? La asta v-a chemat Hristos?
Nu te juca de-a inteleptul, dragul meu. Priveste-ti propria umbra. Daca o vei descoperi, inseamna ca esti in Lumina lui Hristos. Ma tem insa ca tu n-ai (mai) primit Lumina Mantuitorului de cand de-ai desprins de Harul Lui, presupun prin propria vointa. Dragostea de care vorbesti este acolo unde am tot spus-o si repet ca o moara stricata: "Veniti si vedeti." Iar tu, ucenice (ma intreb al cui ucenic esti, daca nu primesti sfanta euharistie?) oricata miere ai pune in vorbele tale, nu vei putea fi niciodata un bun examplu. Noi, ortodocsii, pe acest forum, nu insemnam nimic. Toleram si facem compromisuri fiindca suntem oameni cu limite si slabiciuni. Nu conteaza ce cred eu sau oricare dintre ceilalti, ci ce crede Dumnezeu si ce vrea El de la noi. Ne vrea rataciti de turma? Ne vrea decimati in sute de confesiuni, care mai de care pretinzand ca detine adevarul? Adevarul este UNUL.Nu-l pot schimba eu si nimeni altcineva. Voi doar refuzati sa-l vedeti. Sfintii parinti ne-au lasat sfinte moaste. ESTE un adevar incontestabil. Harul lui Dumnezeu a fost cu ei mereu, fiindca au fost smeriti si au dus o viata sfanta si desavarsita. Au facut minuni si continua sa faca in fiecare clipa. Iar acesti sfinti, TOTI, au preamarit si pe Preasfanta Fecioara, s-au inchinat la sfintele icoane (care si astazi sunt facatoare de minuni sau izvoratoare de mir) si nu au tradat niciodata Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, participand sau savarsind ei insisi sfintele liturghii, unde Ingerii din ceruri insisi coboara pentru savarsirea Sfintelor Taine. Daca sunteti orbi si nu vedeti Lucrarea lui Dumnezeu, ci omul slab in sutana, ramaneti voi orbi, dar nu incercati sa-i mai orbiti si pe altii. Pentru cel care Dumnezeu vrea sa-l intoarca, ACOLO in sfanta biserica, ii va arata Adevarul, iar el, daca vrea cu adevarat si-I cere asta lui Dumnezeu in suflatul lui, va simti acest har, indiferent cate pacate ar fi avut si indiferent daca acel preot care savarseste sf. liturghie, are sau nu slabiciuni ca si om. Pentru slabiciuni, va da el socoteala, nu noi. Noi suntem cei care trebuie sa ascultam Cuvantul, nu sa urmarim pacatul celuilalt.

Citat:
Haideti (...) sa parasim fiecare tot ceea ce ne desparte ca si crestini si sa ne unim prin Singurul care ne poate uni - Hristos, intr-un lant de rugaciune pentru acesti copii. Sa le spunem si lor sa o faca impreuna cu noi. Si sa nadajduim ca Cel ce S-a rugat Tatalui ca toti sa fim Una, va asculta ruga noastra. Eu am certitudinea ca daca copii acestia isi pun toata nadejdea inimilor lor in Singurul care poate aduce izbavire, viata de sot si sotie poate incepe ca si un singur trup sub binecuvantarea Singurului care o poate da, Iisus Hristos.
Sigur. Ne vom transforma cu totii intr-o noua MISA, (poate te-ai gandit si la un guru anume). Nu, dragul meu. Daca vrei sa te rogi cu mine, vino acolo, in Biserica pe care ai parasit-o si ne vom ruga impreuna. Si pentru tine, si pentru mine si pentru ea, care inca mai poate fi considerata crestina ortodoxa, nu stiu pana cand... Dar eu sincer sunt foarte foarte sceptic si aproape sigur ca pledez pentru o cauza de mult pierduta, fiindca un razboi cu diavolul nu am cum sa-l castig, daca Dumnezeu nu ingaduie asta.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 12:59:00
Amaaa91 Amaaa91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.03.2012
Implicit

[quote=Mosh-Neagu;434882]Ce iubire mai e si asta? In numele carui Hristos? Am inceput sa traim dupa legi care ne osandesc, iar acum amestecam voia lui Dumnezeu cu iubirea. Sunt 5 ani de mare pacat in care NU am facut voia lui Dumnezeu ci a vrajmasului, care acum stapaneste prezentul acestor tineri. Nu mai visati.

Multumesc pentru sinceritate.. 5 ani de mare pacat? interesant sa stiti.. inteleg ca imi vreti binele ,, dar aceste judecati chiar ranesc. Daca de 5 ani si-ar fi intors Dumnezeu spatele de la mine as fi stiut.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 13:40:12
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
Multumesc pentru sinceritate.. 5 ani de mare pacat? interesant sa stiti.. inteleg ca imi vreti binele ,, dar aceste judecati chiar ranesc. Daca de 5 ani si-ar fi intors Dumnezeu spatele de la mine as fi stiut.
Cine sa te judece, eu? Cu ce drept? Am trait eu insumi doi astfel de ani, iar daca Dumnezeu nu mi l-ar fi scos in cale pe Parintele Cleopa, as fi continuat la fel. Chiar daca simtim pe Dumnezeu in sufletul nostru, asta nu inseamna ca El binecuvinteaza concubinajul. Faptul ca acum cochetezi cu divortul de ortodoxie nu este altceva decat stapanirea celui care te-a determinat sa dansezi dupa voia lui. Iarta-ma, te rog. Eu nu sunt aici sa judec pe cineva. Ma straduiesc doar sa te conving ca esti in mare primejdie si risti sa pierzi tot ce-ai avut mai scump vreodata: sufletul. Nu asculta de orgoliu, ci de Ingerul tau bun, cu siguranta incearca cu disperare sa-ti transmita ceva. Ai grija, surioara draga.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 15.03.2012 at 13:44:02.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 13:53:47
Amaaa91 Amaaa91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cine sa te judece, eu? Cu ce drept? Am trait eu insumi doi astfel de ani, iar daca Dumnezeu nu mi l-ar fi scos in cale pe Parintele Cleopa, as fi continuat la fel. Chiar daca simtim pe Dumnezeu in sufletul nostru, asta nu inseamna ca El binecuvinteaza concubinajul. Faptul ca acum cochetezi cu divortul de ortodoxie nu este altceva decat stapanirea celui care te-a determinat sa dansezi dupa voia lui. Iarta-ma, te rog. Eu nu sunt aici sa judec pe cineva. Ma straduiesc doar sa te conving ca esti in mare primejdie si risti sa pierzi tot ce-ai avut mai scump vreodata: sufletul. Nu asculta de orgoliu, ci de Ingerul tau bun, cu siguranta incearca cu disperare sa-ti transmita ceva. Ai grija, surioara draga.
Am zis eu ca traiesc in concubinaj? de unde a-ti ajuns la asa ceva eu nu stiu.. Si chiar mi se pare judecata. Nu are importanta, ma bucur ca aveti pace in suflet acum atat conteaza.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 09:23:36
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Dar cine dintre voi o cheama la Hristos, mai inainte de orice altceva???
Frate, tot la Hristos o cheamă și ortodocșii. Atâta doar că noi știm că Hristos e nedespărțit de Biserica Sa. Nu e de ajuns să spui „vino la Hristos”, „caută-L în inima Ta”, deși sunt adevărate și importante și acestea. Însă negând Biserica sau dându-i un înțeles mult mai exhaustiv, așa cum o faci tu, nu faci decât să sporești confuzia. Cum să înțeleagă Biserica? Ca tine, sau ca noi? Care este, de fapt, adevărul despre Biserică? Se poate mântui cineva rupt de Trupul lui Hristos? Dacă vrei, pe tema asta se poate discuta pe topicele dedicate, însă probabil discuția nu va ajunge la un final concludent. Aici e vorba de credință și de ascultare. Iar ortodocșii înțeleg să asculte de Părinții Bisericii ca să păstreze legătura harică neîntreruptă.

Dacă vrei să fii de folos celor ce întreabă, bine este să nu strecori concepții străine. Nu pot să nu-l amintesc aici pe Scotland the Brave, care, deși calvinist, aducea argumente din Sfinții Părinți și cita din Biblia Ortodoxă, zidind, în felul ăsta, nu dărâmând.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Simboluri religioase in marile religii Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 24.07.2011 17:03:45
alte religii ralluka Alte Religii 5 26.02.2009 04:44:40
Inmormantarea la celelalte religii tigerAvalo9 Generalitati 19 18.02.2009 23:08:38
well , daca tot e despre alte religii Nitro Alte Religii 7 14.06.2007 13:18:16