![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ama, Cel ce zice "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" iti zice tie urmatorul lucru: "Vino la mine, tu, cea trudita si impovarata si Eu iti voi da odihna!" --------------------------------------- Increde-te in Hristos! ------------------------------------- "Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan 14:21) Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 02:04:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci va rugam sa intelegeti ca intrebarile despre protestanti le va pune pe un forum protestant. |
|
|||
|
|||
![]()
Cand prietenul tau iti va vorbi despre casatorie ar trebui sa ii sugerezi ca vrei sa te casatoresti in biserica in care ai fost botezata .
Il lasi sa se gandeasca mai multe zile pana sa iti dea un raspuns. Ar fi trebuit de atati ani de cand sunteti impreuna sa ii spui despre botez ,spovedanie ,impartasanie ,sa ii dai exemple din N.T ,despre ce a spus domnul Iisus in legatura cu aceste sf.Taine. Aceste sfinte taine nu mai exista la secte si culte. Last edited by anita; 15.03.2012 at 09:16:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea am zis, zic si voi zice. Pentru ca nici unul din ei nu va renunta la bagajul "mostenit", casatoria aceasta, si de se va infaptui, pleaca de la un compromis. Daca de la temelie zidesti stramb, cum va fi zidirea aceea peste ani? Ama si prietenul ei sunt in fata dilemei care le da aceasta confuzie: (1) renunta el la crestinii dupa evanghelie in favoarea ortodoxiei; (2) renunta ea la ortodoxie in favoarea crestinilor dupa evanghelie; Dar in toata agonia aceasta cine este in preajma acestor copii sa le spuna ca Hristos vrea mai intai de toate inima lor si mai apoi slujirea lor. Iar acest "mai apoi" nu este un termen temporal ci prioritar. Hristos mai inainte de toate, caci noi suntem madulare in acelasi Unic Trup, dar Capul este El. Si in acest Trup cu ce este mai putin important un deget decat un ochi? Si daca renunti sa mai fii ochi si alegi ca sa fii unghie, doar de dragul degetului, nu ramai oare in acelasi Trup? Cu ce te vezi tu ortodoxule, mai desavarsit in inchinarea ta decat un indonezian proaspat intors de la voodoo la Hristos? Vedeti cum stiti voi sa atarnati lanturile dogmelor si stransorile formelor pe trupurile acestea plapande? Dragoste este asta? La asta v-a chemat Hristos? Haideti, daca vreti in adevar sa nu marim confuzia Amei, sa parasim fiecare tot ceea ce ne desparte ca si crestini si sa ne unim prin Singurul care ne poate uni - Hristos, intr-un lant de rugaciune pentru acesti copii. Sa le spunem si lor sa o faca impreuna cu noi. Si sa nadajduim ca Cel ce S-a rugat Tatalui ca toti sa fim Una, va asculta ruga noastra. Eu am certitudinea ca daca copii acestia isi pun toata nadejdea inimilor lor in Singurul care poate aduce izbavire, viata de sot si sotie poate incepe ca si un singur trup sub binecuvantarea Singurului care o poate da, Iisus Hristos. Dumnezeu sa le ajute la aceasta. Amin. Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 11:20:21. |
|
||||
|
||||
![]()
Corect!
Să ne rugăm să revină prietenul fetei la Adevăr: la ortodoxie! Amin+++
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Mosh-Neagu;434882]Ce iubire mai e si asta? In numele carui Hristos? Am inceput sa traim dupa legi care ne osandesc, iar acum amestecam voia lui Dumnezeu cu iubirea. Sunt 5 ani de mare pacat in care NU am facut voia lui Dumnezeu ci a vrajmasului, care acum stapaneste prezentul acestor tineri. Nu mai visati.
Multumesc pentru sinceritate.. 5 ani de mare pacat? interesant sa stiti.. inteleg ca imi vreti binele ,, dar aceste judecati chiar ranesc. Daca de 5 ani si-ar fi intors Dumnezeu spatele de la mine as fi stiut. |
|
||||
|
||||
![]()
Cine sa te judece, eu? Cu ce drept? Am trait eu insumi doi astfel de ani, iar daca Dumnezeu nu mi l-ar fi scos in cale pe Parintele Cleopa, as fi continuat la fel. Chiar daca simtim pe Dumnezeu in sufletul nostru, asta nu inseamna ca El binecuvinteaza concubinajul. Faptul ca acum cochetezi cu divortul de ortodoxie nu este altceva decat stapanirea celui care te-a determinat sa dansezi dupa voia lui. Iarta-ma, te rog. Eu nu sunt aici sa judec pe cineva. Ma straduiesc doar sa te conving ca esti in mare primejdie si risti sa pierzi tot ce-ai avut mai scump vreodata: sufletul. Nu asculta de orgoliu, ci de Ingerul tau bun, cu siguranta incearca cu disperare sa-ti transmita ceva. Ai grija, surioara draga.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc) Last edited by Mosh-Neagu; 15.03.2012 at 13:44:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă vrei să fii de folos celor ce întreabă, bine este să nu strecori concepții străine. Nu pot să nu-l amintesc aici pe Scotland the Brave, care, deși calvinist, aducea argumente din Sfinții Părinți și cita din Biblia Ortodoxă, zidind, în felul ăsta, nu dărâmând. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce ne pot invata alte religii? | andreicozia | Alte Religii | 86 | 27.01.2012 13:20:03 |
Simboluri religioase in marile religii | Iordache Adrian | Intrebari utilizatori | 7 | 24.07.2011 17:03:45 |
alte religii | ralluka | Alte Religii | 5 | 26.02.2009 04:44:40 |
Inmormantarea la celelalte religii | tigerAvalo9 | Generalitati | 19 | 18.02.2009 23:08:38 |
well , daca tot e despre alte religii | Nitro | Alte Religii | 7 | 14.06.2007 13:18:16 |
|